Foto bij 65| Quiditch problems

Dankje voor alle reacties ^^


Snel maakte Fay een prop van haar perkament en mikte het in een prullenbak verderop. Die het tevreden opat. ''Ik denk dat ik vergeten ben hoe ik 'drank' moet spellen van Toverdrank. Lijkt toch best wel veel op Draco''Zei Fay met de bedoeling de situatie nog te redden. ''Hoor je wel wat je zegt?''Siste Ginny iets killer. ''Natuurlijk, ik heb toch oren?''Zei Fay, maar Ginny snoof alleen minachtend. ''Je hoeft echt niet te zo te doen hoor, dat werkt bij mij niet. Ik zou als ik jouw was geen energie verspillen aan ontkennen, maar aan een oplossing''Zei Ginny en ze stond op. ''Ik vertel het niet door aan Ron. Maar dan wil ik wel dat je er wat aan doet. Want het is 'not done' om twee jongens te daten.''
''Ik date geen twee jongens! Ik en Draco hebben nog niet eens iets!''Protesteerde Fay nogal verontwaardigd. ''Je zegt het zelf al! 'Nog niet''Snauwde Ginny en ze liep vervolgens gewoon weg. Fay begreep er niks meer van. Eerst spoorde ze haar aan om met Ron te gaan en nu was het opeens zo dat ze op Draco was. Ginny moest toch echt wel wat duidelijker zijn. Op dat moment ging het portret gat open en kwamen Ron en Harry net binnen gestapt. Fay stond direct op en liep naar hun toe, ''En hoe ging het?''Vroeg ze gretig. ''Hmm''Mompelde Ron, ''Ik ga naar bed.'' En vervolgens shockte hij weg. Fay keek vragend naar Harry, die even zuchtte. ''Hij is vreselijk zenuwachtig. Hij speelt op zich heel goed, maar de zenuwen nemen het af en toe wel eens over. Daarom leek het me een goed idee om vroeg te stoppen zodat hij morgen nog wat energie over heeft.''Vertelde Hij. ''Allemachtig''Mompelde Fay. ''Hopelijk gaat het hem goed af. En anders mats je hem toch wel, hè Harry?'' Ze zei het net iets te hard waardoor een paar Gryffindors nieuwsgierig opkeken.
''Uhm nee, Fay het spijt me, maar ik ga niemand voortrekken''Zei Harry en hij kleurde langzaam rood. ''Och, ja natuurlijk. Vergeet wat ik net zei''Zei Fay en ze bloosde even waarna ze haar huiswerk liet voor wat het was en bij de open haard ging zitten.



De meeste Gryffindors die in het zwerkbalteam wilde waren de volgende dag vroeg op. Net als de toeschouwers die hun vrienden aanmoedigde en supporte. Fay zat tijdens het vroege ontbijt tegenover Ron, die geen hap door zijn keel kreeg. En dat was toch wel een wereldwonder. ''Je moet echt iets eten, dadelijk heb je geen energie om de ballen te stoppen.''Zei Fay en ze schoof bemoedigend een mandje met croissantjes naar hem toe. ''Ik heb geen honger''Mompelde Ron en hij schoof het mandje weer terug. ''Het lukt me amper om te slikken zonder te stikken.'' ''Die gedachte is best wel verontrustend, Ron''Zei Fay en ze keek een beetje bang uit haar ogen. ''Oh, sorry''Verontschuldigde Ron zich toen hij merkte dat hij haar bang had gemaakt. ''Maar ik weet zeker dat ik faal.'' ''Niet zo negatief! Je bent hartstikke goed!''Zei Fay enthousiast. Maar voor Ron nog kon protesteren kwam Cormac McLaggen langs hun gelopen. Een knappe gespierde jongen met bruin haar, die op dezelfde positie uit was als Ron. ''Ha, Weasley''Zei hij en hij stopte even achter Ron. ''Hoi''Zei Ron kortaf terwijl Fay toekeek. ''Ik hoorde dat jij ook voor de positie van wachter gaat''Ging Cormac verder.
''Ook?''Onderbrak Ron hem. ''Ja, ik wil namelijk dezelfde positie weet je wel.''Zei Cormac. ''Jij wachter? Ik zie jouw eerder als drijver. Want als wachter heb je toch wel snelle reflexen nodig''Zei Ron een beetje minachtend. ''Ja, dat weet ik''Zei Cormac. Fay kwam echter op een idee en zonder er bij na te denken gooide ze haar eigen nog onaangetaste croissantje rechtstreeks naar Cormac. Die hem zonder te kijken eigenhandig en snel uit de lucht plukte. ''Wow! Jij bent echt goed!''Zei Fay bewonderend. Cormac Mclaggen knipoogde even en liep grijnzend verder. ''Allemachtig Ron, je maakt geen schijn van kans!''Zei Fay net iets te eerlijk en dat deed Rons zelfvertrouwen niet veel goeds.
''Oh, sorry, ik bedoelde het niet zo...''Zei Fay snel toen ze Rons beteuterde en gekwetste gezichtsuitdrukking zag. Maar voor Ron was het al duidelijk dat bijna niemand vertrouwen in hem had. Dus waarom zou hij het dan wel hebben?




Reageer (6)

  • Smesty

    ohhh
    love it!!
    snel verder!!
    x.

    1 decennium geleden
  • Delic

    Omdat Belinda vast al klaar staat om je te troosten met troostcake 8D

    1 decennium geleden
  • McGuiness

    hihi, Fay is cool!

    1 decennium geleden
  • Freefallin

    komaan Draco maak nog is ne move, laat Ron u niet tegen houden (;
    <3

    1 decennium geleden
  • Boulevard

    VERDER

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen