Ik dacht na en wist toen het antwoord op de vraagtekens in mijn hoofd, ik voelde weer de punt in mijn rug.
'Geef hier!' riep de stem weer.
'Nee' zei ik, en de dapperheid overrompelde me.Ik had niet gedacht dat er zo veel dapperheid in mij zat, maar de stem drukte het zwaard weer hard in mijn rug. Maar opeens hoor ik gegiechel achter me.De zwaard punt werd van mijn rug gehaald, en ik werd omgedraaid.En daar zag ik de jongen smid staan, en hij had een brede glimlach op zijn gezicht.
'Zie je wel! Je hebt iemand nodig om mee te lopen, je kan je niet verdedigen.' zei hij
'Kan ik wel!' riep ik uit.
'Niet, je kan alleen maar brutaal zijn' zei hij
'Ooh' riep ik uit, en ik probeerde weg te lopen. Maar hij pakte mijn hand vast, en trok me weer terug.
'Sssst, sorry het was een grapje. Ga maar!' zei hij
'Dank je' zei ik, en ik maakte een kleine buiging met een lichte grap.
'Graag gedaan' zei hij, en hij maakte ook een buiging.
Ik liep weer weg, en ik keek even over mijn schouder naar de smid. Ik moest in mezelf lachen, om die malle smid. Ik liep naar de rand van het dorp, waar ons huis stond. Achter ons huis stond Yggdrasil, de boom des levens. Ik keek even naar de boom en bidde dat mijn broer het cadeau mooi vond.Het was voor zijn verjaardag,en het was traditioneel voor een jongen dat hij op deze leeftijd zijn eerste zwaard kreeg. Ik liep naar binnen en mijn broer was in de keuken dus ik rende de trap op en legde het in mijn kledingkast, toen rende ik weer naar beneden en ging aan de keukentafel zitten. Mijn familie kwam uit de keuken lopen, en gingen ook rond de tafel zitten.Mijn moeder had soep gemaakt, en mijn vader en broer hadden soepkommen en lepels mee gebracht. Het was stil tijdens het eten, en al snel hadden we onze soepkommen leeg.Toen gingen we op de grond zitten voor in het huis, en vierden we de verjaardag van Joris.
'Waar zijn mijn cadeau's ?' vroeg Joris
'Dit jaar hebben we een speciaal cadeau voor je, ga het maar halen Vitea' zei mijn moeder.
'Oke' zei ik, en ik rende de trap op.Ik pakte het zwaard uit mijn kast, en rende de trap weer af.Ik ging weer zitten en legde het pakket in het midden, mijn broer scheurde het papier eraf en zijn gezicht klaarde helemaal op.
'Echt??' vroeg hij
'Die is voor jou' zei ik, en hij was er helemaal blij mee. De hele avond slingerde hij in de ronte met zijn zwaard en hij was er trots op, ik ging al snel naar bed.ik trok mijn pyama aan en ging liggen. Al snel viel ik in een diepe slaap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen