Foto bij 11

Ik heb er lang over nagedacht, maar
dit blijft toch echt het ene-laatste hoofdstukje...

Slaperig open ik mijn ogen en kijk in de stille kamer rond. Een vlaag van paniek raast er door mij heen als ik een leeg wit bed naast me vindt. Ik druk meteen op de knop van de verpleester en wacht, samen met mijn oplopende zenuwen, gespannen af tot ze komt. 'Waar is Maddy?' Vraag ik meteen als ze haar eerste voet in de kamer heeft geplaatst. 'Die is even met de dokter wat bespreken, papieren tekenen en daarna mag ze naar huis', zegt de verpleegster met een glimlach. Een glimlach. Het laatste waar ik wel aan kan denken. Mijn beste vriendin die me elke dag weer opvrolijkte, gaat weg. Ik blijf eenzaam achter in een kamer. Hopend dat er niemand komt. Als er iemand komt, betekent dat dat er weer iemand is die voor zijn leven moet vrezen. Ik hoop dat ik gewoon alleen blijf, terwijl ik in mijn eentje eenzaam wegrot...
'Hee', zegt Maddy als ze binnenkomt. Ze komt op me af en slaat haar vertrouwde warme armen om mij heen. 'Ik beloof dat ik elke dag kom', zegt ze knikkend. Een traan verlaat mijn ooghoek en valt als een koude druppel eenzaam in de witte deken. 'Ik ga je missen', snik ik zachtjes. 'Ik jou ook', zegt Maddy, terwijl er nu ook een druppel haar ooghoek verlaat. 'Maar ik kom elke dag', helpt ze mij haar woorden herinneren. Een loze belofte, dat weet ieder van ons. Ze gaat in het begin misschien vaak komen, maar daarna zal het steeds minder zijn, tot zij vrolijk kan verder leven en ik hier in mijn eentje blijf liggen. 'Maddy, kom je?' Vraagt een vrouwenstem vanaf de gang. Maddy roept wat terug en geeft me daarna nog een stevige knuffel. 'Morgen, vier uur', zegt ze vastberaden als ze wegloopt.

Ik klap mijn laptop open en zoek naar gezelschap. Gezelschap die ik al snel vindt, want ik log nog maar net in op Skype of 1D opent een gesprek. 'Hello boys', begroet ik ze vrolijk. Ze begroeten allemaal terug en Harry in het speciaal met een lucht kusje. 'Wat is er?' Vraagt hij als mijn betraande wangen in het kleine lichtje zonlicht dat langs de grijze kozijnen ontsnapt. 'Maddy, is beter', zeg ik. 'Oh mooi. Zij is beter én er is een leeg bed naast je', vrolijkt Harry me op. Mijn mondhoeken krullen omhoog. 'Ik hoop dat het mag', zeg ik allemaal vaagjes. Harry kan niet zoveel tijd hier doorbrengen met mij. Hij zal zich dood vervelen én hij is beroemd. Hij heeft vast en zeker betere dingen te doen dan bij een zieke vriendin te zijn. Bij zíjn zieke vriendin te zijn, om precies te zijn.
'We hebben nog een verrassing voor je', zegt Louis. Zijn grijnzende hoofd verschijnt vol in beeld, waardoor ik mijn hoofd weer geschrokken naar achteren breng. 'Je mag het zo zien', zegt hij geheimzig. Hij wiebelt met zijn wenkbrauwen en doet daarna een lapje voor de webcam, zodat ik een zwart scherm krijg. Nieuwsgierig blijf ik wachten, maar lang hoeft dat niet. Een gegil en geschreeuw stijgt uit mijn laptop op, waardoor ik die geschrokken zachter zet. Een man haalt het lapje weg, waardoor ik vol zicht heb op een groot podium. De jongens beginnen net aan hun single What Makes You Beautiful. Het klinkt prachtig, ondanks dat het via de webcam is. Na het liedje en het gegil, pakt Harry de microfoon op en knikt naar Liam. Liam loopt naar de laptop en zwaait even met een grijnzend hoofd naar de webcam. 'Hee Li', zeg ik met een grote glimlach. Hij loopt het podium op, waardoor er een geroezemoes opstijgt onder de vele fans. 'We willen in het speciaal even aandacht vragen voor mijn vriendin', zegt Harry. In een klap is het weer stil. 'Ze heeft de ziekte van Lyme en het gaat niet zo goed met haar. We willen haar toch het concert laten meemaken, dus laten we haar even via de webcam zien. Kan er een geweldig applaus voor haar af?' Vraagt Harry hoopvol. Meteen beginnen alle meiden keihard te klappen, fluiten en gillen. Een grote glimlach siert mijn gezicht, als ik zie wat medemensen voor je over hebben. Tranen van pure geluk stromen over mijn wangen van eenzaamheid. Liam draait de webcam om naar Harry, die met een grote verliefde glimlach naar het succes kijkt. 'Ik hou van je', zeg ik. 'Ik ook van jou', zegt hij en hij werpt weer een luchtkusje. Verschillende meiden beginnen 'awh' te roepen en zwijmelend te zuchten. 'Dit nummer is speciaal voor haar', zegt Harry. Liam houdt heel het nummer de laptop vast, zodat ik alles kan meemaken. Het is een perfect nummer voor deze situatie.
"When you try your best but you don't succeed. When you get what you want but not what you need When you feel so tired but you can't sleep. And the tears come streaming down your face. When you lose something you can't replace. When you love someone but it goes to waste. Could it be worse? Lights will guide you home and ignite your bones.
And I will try to fix you"

Reageer (4)

 • lilycollins

  Omg dat's mijn lievelingsliedje. Fix you- Coldplay <33 En ik ben zo lbij dat ik deze bij mijn bladwijzers heb staan en eindelijk tijd heb om te lezen want wauw , C je schrijft amazingggggggg <3 Maar dat wist ik al! (:

  1 decennium geleden
 • MissUnique

  Ahwww! Das cute <3
  xD Ik was even een paar daagies op vakantie, staat er ineens een e-mailbom in mijn inbox xD
  Dus nu ben ik BLIJ!!!

  1 decennium geleden
 • Oosterloo

  aaahw zo lieeeeeeef <3
  snel verder hoooor! (:

  1 decennium geleden
 • Kjelaney

  Aaahw, kei lief! <3

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen