Langzaam begint de kamer donker te worden behalve de bruine ogen van het meisje. Haar ogen lijken wel licht te geven en plots een wind steekt op en ik ben opeens op een plein. Het plein komt me bekend voor. Plots zie ik de brandvlek midden op het plein. Het kleine meisje zit daar naast de brandvlek.
"Waar ben ik ?"gil ik naar het meisje. Het meisje kijkt geschrokken op ,mompelt iets en kijkt weer naar de grond. Ik loop naar haar toe en merk plots de akelijke stilte die rond het plein hangt. Kraaien vliegen omlaag en landen bij het meisje. Ze geeft ze wat broodkruimels en ze vliegen weer weg.
"Waarom ?Waarom jij ?Waarom heb je me niks vertelt ?"vraagt het meisje en legt haar hand op de brandplek. Een kraai blijft zitten en ze kijkt met ingehouden adem hem aan.
"Waar heb je het over ?"gil ik "Ken je Innocent ?"
De kraai kijkt me aan en hupst dan naar mij toe. Het meisje kijkt hem raar na. Hij stopt voor me en kijkt bewonderend naar me. Ik zucht en de kraai opent zijn vleugels en deinst achteruit. Snel vliegt hij weg en halverwege op weg naar het meisje stopt hij weer.
"Huh ?Is daar iemand ?"vraagt ze nieuwsgierig en loopt naar mij toe. Ja ,maar je kan me niet zien of horen. Denk ik boos en blaas een plukje haar uit mijn gezicht. Ze sluit haar ogen en plots voel ik een windvlaag opsteken.
"Openbaar jezelf aan mij en open mijn ogen. Laat me de wereld ,die ik nooit wou zien ,zien en vertel me waarom je hier bent."mompelt ze en overal om me heen beginnen oranje en roze slierten energie om me heen te dansen. Mijn handen worden omhult door een blauwe gloed waar gele slierten doorheen dansen.
"Openbaar jezelf aan mij en..."herhaalt ze en opent haar ogen "open mijn ogen." Haar ogen zijn plots geel met een roze gloed.
Ze slaat angstig haar handen voor haar mond en kijkt verbaast naar mij.
"Waar ben ik ?"vraag ik.
"Waar denk je ?"mompelt ze vanachter haar handen vandaan en kijkt om haar heen.
"Het plein " mompel ik "waar Innocent verbrand is." Het meisje houd haar adem in en loopt met ingehouden adem op mij af. Ze steekt haar hand uit om me aan te raken ,maar ik deins achteruit. Plots realiseer ik me. Het is nog maar een kind.
"Je kan mij beter niet aanraken."fluister ik. Het meisje knikt geschrokken en ik weet dat dit allemaal nieuw voor haar is.
"Kende je Innocent "ik lsik even "goed ?" Het meisje knikt en plots vliegen de duizende kraaien die zich verzamelt hebben op. De hemel betrekt en het meisje kijkt angstig omhoog.
"Blijf bij mij."fluister ik en ga voor haar staan. De mensen komen uit hun huizen en kijken naar de duistere hemel.
"Wat gebeurt er ?"vraagt een vrouw fluisterend.
"De koning."sist het meisje achter me en ik kijk om.
"Hij komt mij halen. Hij wilt het geheim."fluistert ze en traan rolt over haar wang. In de duisternis wordt een gedaante zichtbaar.
"Kom mee."schreeuw ik en ren een straatje in. Miljoenen kraaien vliegen naar de grond en vergezellen de koning opweg naar het dorp.

Reageer (1)

  • TimeTravel

    oeehw, spannend! is ze opeens in een andere tijd? snel verderrr! grrrrrromm :3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen