“Mag ik ook een slok?” met grote, lieve ogen keek Louis Olivia aan. Ze duwde haar glas een beetje vooruit zodat Louis een slok kon nemen van haar bananenmilkshake en onder tussen nam zij een slok van zijn chocolademilkshake. “Hoe gaat het eigenlijk tussen jou en Niall?” het cafétje was redelijk leeg. Enkel een paar oudere vrouwen zaten aan een tafeltje en drie oudere mannen hingen aan de toog.
      “Goed. Hij is echt een schatje” een rode blos verscheen op Olivia’s wangen. Om één of andere manier moest ze steeds blozen als iemand over haar en Niall begon.
      “Je moet niet blozen,” hoofdschuddend keek Louis zijn beste vriendin aan, “jullie zijn inderdaad schattig. Behandelt hij je goed?”
      “Natuurlijk, wat dacht je dan?” Olivia nam nog een slok van haar bananenmilkshake en keer haar beste vriend vragend aan. Deze haalde gewoon zijn schouders op.
      “Ik wil gewoon het beste voor je”
      “Dat weet ik” Olivia glimlachte.
      “Dan is het goed. Kom je?” Louis dronk zijn laatste slok op en keek zijn beste vriendin vragend aan.
      “Direct” Olivia zette haar lege glas weer op de tafel en stond op. “Klaar” de man, die achter de toog stond, knikte toen ze naar buiten wandelde. Het zonnetje dat een uurtje geleden nog door het wolkendek doorbrak was verdwenen en had plaats gemaakt voor donkere, grijze wolken. Olivia sloeg haar armen over elkaar. Waarom kon de zon ze de zon niet altijd zien? Waarom kon deze haar huid niet altijd verwarmen?
      “Niet zo piekeren, daar krijg je rimpels van” Louis tikte, zachtjes, op Olivia’s voorhoofd. “En rimpels zijn niet mooi bij een jong meisje” lachend keek hij zijn beste vriendin aan. Niall had het nog steeds niet tegen Olivia gezegd en dat stoorde Louis. Ze zouden binnen anderhalve maand vertrekken en zijn beste vriendin wist nog van niets. Het was ook niet zijn taak om het te zeggen, maar toch wou hij het zo graag zeggen. Niet enkel omdat het makkelijker zou zijn, dan kon ze zich voorbereiden, maar ook voor Louis zou dit beter zijn. Dan kon hij luid op dromen over de aankomende tour.
      “Waar zit je met je gedachten?” Olivia had een wenkbrauw op getrokken en keek vanuit haar ooghoeken Louis aan. “Lou?” verbaasd keek de jongen op waardoor Olivia moest lachen. “Ik vroeg waar jij met je gedachten zat. Ver zo te zien” Louis haalde zijn schouders op.
      “Niets belangrijk,” hij glimlachte, “wanneer ga je Niall terug zien?” zodra Louis over Niall begon vergat Olivia alles rond haar heen, heel simpel als Louis geen zin had om de afwas te doen en het zo kon uit stellen door naar haar verhalen over Niall te luisteren.
      “Snel, hoop ik. We hebben nog geen datum vast gelegd, hij ziet zijn familie al zo weinig en dan zou ik het egoïstisch van me vinden als hij de hele tijd hier zou moeten zijn. Snap je?” Louis knikte.
      “Je zal hem wel snel zien”
      “Dat hoop ik”
      “Daar ben ik zeker van” Louis keek zijn beste vriendin glimlachend aan en samen wandelde ze in de richting van hun huisje. Net zoals altijd was Olivia de persoon die de deur opende, Louis’ sleutels waren overal maar nooit in zijn broekzakken. Een slechte eigenschap die Olivia al lang kende en daarom altijd haar sleutels mee pakte. Dat Louis al vier fietsen kwijt was geraakt omdat hij zijn sleutels altijd verloor was dan ook logisch, zo kende ze hem. “Wat eten we deze avond eigenlijk?”
      “Kijk in de koelkast. Jij mag koken” Olivia liet zich in één van de twee zetels vallen en zette de radio aan. ‘Skinny Love’ van Birdy schalde door de boksen en genietend sloot ze haar ogen. Ze kon niet geloven dat een meisje van vijftien jaar oud zo goed kon zingen. Ze kende veel zangers en zangeressen die veel ouder waren en helemaal niet zo goed konden zingen. Dat was het lot zeker?
      “Ben je nu weer naar dat liedje aan het luisteren?” met een glas cola in zijn handen wandelde Louis de woonkamer in en bekeek Olivia met een schuddend hoofd.
      “Wat? Het is een mooi liedje en ze heeft een prachtige stem”
      “Dat heeft ze zeker” glimlachend liet Louis zich naast Olivia in de zetel zakken en keek zijn beste vriendin weer glimlachend aan.
      “Kijk niet zo” een rode blos verscheen op haar wangen en ze fixeerde haar ogen ergens anders op, zodat ze er niet aan moest denken dat Louis naar haar aan het kijken was. Daar hield ze echt niet van.
      “Je moet niet blozen, little Olive toch” lachend sloeg Louis zijn armen rond het meisje heen.

Ik heb gekozen om vrijdag als extra uploaddag in te schakelen, of hebben jullie een beter idee?
Haha, eigenlijk wel grappig. Een paar delen terug vroeg ik nog voor inspiratie en nu kan ik, dank zij iets heel klein dat ik geschreven heb, minstens vijf hoofstukken vullen ^^ Het worden trouwens waarschijnlijk geen tweeëntwintig maar vierentwintig hoofdstukken (:
Ik heb een vraag, ik heb (voor mijn Zayn story) een paar liedjes nodig dus heb ik jullie hulp nodig. Ik heb verschillende liedjes nodig, met allemaal een thema. De thema's:
- Love and heartbreak (ik dacht aan 'Always' van Bon Jovi of 'Story of us' van Taylor Swift , maar als jullie betere ideeën hebben (; )
- Rock song (maar ik wil echt een goed rock liedje, geen pop rock ofzo)
- Dance floor filler
- Song from a movie
- Guilty pleasures
- Musical heroes
- Motown
En dan heb ik gewoon een paar goede, sterke nummers nodig (; Kan iemand me helpen?
Het is wel duidelijk wat mijn Zayn story wordt zeker? ^^
Ps: Ik ben al aan 17.2 aan het schrijven (: Ik heb vandaag meer dan 3500 aan Serendipity geschreven (Wat gelijk is aan een paar deeltjes ^^)

Reageer (4)

  • GossipGirl21

    Praaaaccchttiggg

    6 jaar geleden
  • theguardian

    I LOVE IT.
    snel verder, maar ik ben niet zo een goede muziek kenner.
    ik luister tegenwoordig ook alleen nog maar naar Up all night en Battleground van the wanted (A)
    xxx

    1 decennium geleden
  • Unusual

    Ik vind Louis super lief! Ik wil hem hebben. Kun je hem in een pakketje naar me opsturen? Dan zal ik net zo goed voor hem zorgen als Olivia doet. En hij dan hopelijk ook voor mij ^^
    Ik stuur je over msn wel een aantal goede songs. Goed?

    <3

    1 decennium geleden
  • ninatommo

    pfff geen idee van die liedjes sorry :c
    je verhaal is echt owjefoiqjt4 oiwrj c:
    snel verder <3 x

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen