Foto bij A ranger/traitor 25

Hier is het volgende deeltje

PS: ik zoek nog een leuke paardennaam, maar ben nogal slecht in namen verzinnen. Dus wie weet een goeie?

Miko kwam erachter dat het leven van een leerling-jager niet zo spannend was dan dat de verhalen deden vermoeden. Eigenlijk deed hij de eerste dag niets anders dan heen en weer gecommandeerd te worden. Hij had al minstens twintig keer ‘ja heer jager’ gezegd. Toen hij eindelijk even mocht ophouden.
“Er is een groot verschil tussen het korps grijze jagers en een gewone legereenheid”, begon jager Will, “Behalve dat we andere taken en wapens hebben ze we ook veel kleiner. Een van de dingen die je moet weten als grijze jager is dat we niet zo zijn voor al officieel gedoe. Zelfs onze commandant, wordt nog met naam aangesproken. Begrepen?”
“Ja, h…” begon Miko maar dan drong het echt tot hem door wat er zonet gezegd was, “Begrepen Will.”
“Goed Miko, ik heb best wel trek. Jij niet?” Miko had ondertussen wel door dat hij die vraag moest interpreteren als, maak eens wat te eten klaar.
“Ja, Will” knikte hij. Hij vond het niets zo erg om te koken en alle klusjes die hij nu deed, was hij al gewend van thuis, maar wat hij minder vond was dat hij nog altijd niet veel meer wist over grijze jagers en zelf ook nog niet geleerd had. Hij haalde zijn schouders op. Eigenlijk had hij geen reden tot klagen. Hij had nieuwe kleren gekregen, het eten was beter dan bij Erlan en Will was een stuk aardiger en niet met duistere zaken bezig, of toch geen illegale. Wat de rest betrof zou hij wel zien. Men vertelde van alles over die mysterieuze jagers en waarschijnlijk was er maar de helft van waar, maar het woord van een jager was een woord en als Will had gezegd dat Miko een leerling mocht zijn dan zou hij hem wel iets leren als de tijd daarvoor rijp was.

Reageer (8)

  • Butterflygirl

    Wat een goeie instelling zeg

    6 jaar geleden
  • Tijgerbloed

    Noem hem HALT!

    7 jaar geleden
  • Juliuscaesar

    Hop paardje hop, paardje in galop
    Sorry dat moest even xD ben benieuwd naar zijn paard! Hoop dat hij oranje is met paarse stippen

    1 decennium geleden
  • Toska

    Luna dat betekend maan, hoewel. Laat maar dat is meer een kattennaam hehe

    1 decennium geleden
  • Feanor

    Moonlight is een mooie :D, of Tornado, of hoe ie ok heet uit de tv serie Zorro (A), Bliksem, Sterre,

    geweldige hoofdstuk, echt vet cool :D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen