Foto bij ~7~ My old diary

Met mijn zwarte lange nachtjurk aan wilde ik net de trap op lopen, toen ik langs de kamer van Harry en Draco kwam. Waar ik niks kon horen. Het was dood en doodstil, en even overwoog ik om gewoon verder te lopen, maar toen duwde ik zacht de deur open.
De kamer was heel donker, op een kaars naast harry’s bed na. Die was hij zeker vergeten uit te blazen… Voorzichtig liep ik er naartoe en blies hem uit.
Ik wilde me weer omdraaien, toen mijn blik op harry’s bed viel. Want bij zijn voeteneinde, onder zijn matras, zag ik mijn oude dagboek. Van meer dan dertig jaar geleden. Misschien wel veertig… Hoe kwam Harry daar aan?`Die lag toch in mijn kluis? Bij goudgrijp…?
Toen sloeg mijn hart een paar slagen over. Harry, Ron en Hermelien waren daar ooit geweest… Ze hadden mijn dagboek gevonden en meegenomen! Maar hij lag in míjn kluis. De kluis van de Lestrange’s… Het gruzielement was niet zo goed verstopt, omdat Voldemort hem terug zou moeten vinden. Maar toch behoorlijk moeilijk te vinden… Net als mijn dagboek.
In mijn kluis was een kluis, en daarin zat een dubbele bodem. Als je daar in dook, dan vond je ergens in de hoek nog een kluisje. Daarin, op het plafond geplakt, zat mijn dagboek… Iets wat ik altijd geheim had willen houden…
Ik schrok op uit mijn gedachten door het snerpende geluid van een snaai. 
Voorzichtig bukte ik me, en haalde heel stil mijn stoffige dagboek onder het matras van harry vandaan. Misschien dat ik er nu eindelijk achter kon komen hoe hij had ontdekt dat ik familie ben van hem…

Reageer (1)

  • KuroTenshi

    dat 
 de hele tijd is erg irritant

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen