Foto bij 17 - Wild.

Alle jongens waren het huis uit en de enige twee overgeblevenen in de wedstrijd waren ik en Liam. Ik verschuif mijn pion met een wiebelende wenkbrauw, we hadden een potje mens-erger-je-niet gestart.
"Wat doet trouwens die, vrij belachelijke, plakker over je neus?" vraagt hij, terwijl hij met de dobbelstenen gooit op een geconcentreerde manier in de hoop dat hij me zo voorbij kon steken. Ik had al twee pionnen uit en hij nog maar eentje.
"Mijn neus bloedde." zei ik zonder nadenken, hij zet zijn pionnen de toe gestaande vijf stappen naar voren. En snel neem ik de dobbelstenen.
"Op die plek?" vraagt hij nonchalant, hij buigt naar me toe en gaat met zijn nagel onder de plakker zodat ie deze kon vast nemen en er binnen enkele tellen af zou kunnen trekken. "Het was figuurlijk, maar louis nam het serieus." zeg ik als ik mijn hand uitsteek om de stenen te laten vallen, net op dat moment rukt Liam de plakker er af, de stenen vallen uit mijn handen op de grond als mijn handen naar mijn neus grijpen van de plotselinge shock. Gelukkig deed het geen pijn.
hij grijnst naar me, als zijn sabotage was gelukt en kijkt naar de dobbelstenen op de grond. "Nee, dat meen je niet!" mompelt hij slecht gezind. "twee zessen." grijns ik voldaan, ik zet mijn pion twaalf stappen vooruit, waardoor ik nu 3 pionnen aan de finish had. "Nog maar ééntje te gaan."
Ondertussen zat Liam zich enorm te ergeren, hij gooit bruusk met de dobbelstenen, een zeven. Ik hoor hem vloeken onder zijn adem, dit was pure competitie geworden. "Liam erger je niet zo." grijns ik speels, ik loop van de tafel weg en trek de koelkast open. "Jij ook iets drinken, Liam?" roep ik naar hem, uit zijn richting komt een vaag gemurmel en dat hij wel een cola lust. Ik kom snel terug met twee cola's en zie dat de pionnen en het bord zijn opgeruimd.
"Gaan we iets anders doen?" vraag ik hem, nep-verwonderd van zijn daden. "We kunnen.. iets maken?" vraagt hij dan terug, ik kijk hem verward aan, maar hij loopt naar de keuken en ik achtervolg hem met de twee blikjes.
Hij trekt de kast open en gaat met zijn vinger langs de kookboeken en kiest er dan eentje waar "Lekkernijen" op staat. "We gaan een cake maken?"
"Mag het een groene zijn?" vraag ik, over zijn schouder kijkend naar de kleurstoffen en ander cake-versieringen die we mooi hadden uitgestald op de kast. Hij knikt en legt het dikke boek op het aanrecht. "We zullen er iets Iers van maken, goed?" Ik knik op mijn beurt en ga opzoek naar het recept van een gewone cake.
"We hebben 250 gram boter, 250 gram Bloem, 250 gram Suiker en 4 Eieren nodig." zeg ik terwijl ik de ingrediënten aan duid. Hij knikt en duikt in kasten en de ijskast en zet de 4 dingen dan op het aanrecht samen met een kom en een mixer.
"Let's do this!" zeg ik een beetje te enthousiast.

Reageer (5)

  • SuperrCarrot

    omg! een groene cake, dat heb ik laatst nog gemaakt, geniaal gewoon!
    *leest snel verder*
    dit verhaal is echt geweldig(H)

    1 decennium geleden
  • Salute

    Super!
    Snel verder!! <33

    1 decennium geleden
  • Oosterloo

    AAHW <3
    WE WANT POOOOORN hahahahaha xd
    Snel verder jij <3

    1 decennium geleden
  • Jagkass

    Haha een irish cake! (:
    Snel verder!

    Xoxo

    1 decennium geleden
  • lilarrzaill

    Weer een geweldig hoofdstukje
    Snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen