Foto bij 73| The Party.

Ik verwelkom al mijn nieuwe abbo's ^^

srry tijd nood xd
Ik probeer wel veel te schrijven :]


Fay voelde zich eigenlijk zo schuldig, dat ze voorstelde om zelf een nieuwe taart te gaan halen. ''Ik heb genoeg taart op mijn gezicht voor de rest van dit jaar''Had Ron droog opgemerkt waarna hij het er met een handdoek af ging vegen. Dat was genoeg voor Fay om te weten dat ze beter een beetje rustig aan moest doen. Anders ging het vandaag al helemaal de verkeerde kant op. Aangezien Ron nu al niet meer zo vrolijk was.
Uiteindelijk speelde ze allemaal een gezamenlijk potje knalpoker. Waar uiteindelijk niemand won omdat iedereen fraudeerde. Ginny had de kaarten van haar tegenstanders betoverd zodat zij kon zien wat ze hadden.
Hermione kreeg blijkbaar aanwijzingen van haar kat, Crookshanks, die een tijdje heel onopvallend achter de anderen langs liep. Harry en Ron werkte samen en Fay betoverde haar kaarten op een manier dat ze altijd een hogere waarde hadden dan van haar tegenstanders. Doordat Ginny had gezegd dat ze Rons kaarten niet goed kon 'lezen' was de aap uit de mouw gekomen en hadden ze allemaal bekend. Ze konden er gelukkig wel om lachen. De rest van de tijd was het zo gezellig dat Fay bijna vergat dat ze het nog moest uitmaken met Ron toen iedereen zich klaar ging maken vlak voor het feest begon. ''Ron kan ik je misschien even spreken?''Vroeg Fay snel voordat Ron Harry volgde naar de jongensslaapzaal. Ron keek haar een beetje onverschillig aan, ''Kan dat niet dadelijk? Als ik me heb omgekleed? Dan heb ik namelijk alle tijd...''Zei hij. ''Nee, het moet nu... Het is belangrijk''Zei Fay en ze ging naast hem zitten. Het voelde echter alsof al haar moed in de grond was gezakt en voorgoed verdwenen. ''Goed dan, als het over die taart gaat... Ik ben heus niet boos op je als je dat soms denkt''Zei Ron met een klein glimlachje. ''Het heeft niet echt met de taart te maken''Zei Fay en ze keek hem expres niet meer aan. Ron kreeg echter het gevoel dat er iets niet klopte, ''Is er soms iets aan de hand?''
''Nee... Ja.. Ik...''Fay wist niet meer hoe ze dit aardig, serieus en tegelijkertijd niet kwetsend moest vertellen. Maar ze waagde een poging. ''Ik... wilde... wilde... Alleen weten of ik lelijk ben in een zwarte jurk'' Fay wist van zichzelf dat ze nog nooit zo hard had gefaald en ze voelde zich nog slechter toen Ron begon te lachen. ''Je bent helemaal niet lelijk in een zwarte jurk.''Zei Ron grinnikend, ''Je draagt trouwens de hele dag door zwart. Het hoort bij je schooluniform...''
''Oh ja...''Zei Fay en ze glimlachte als een boerin met kiespijn. ''Alleen een jurk is toch wel anders dan een schooluniform''
''Ja okey, maar ik vind je wel mooi in alles wat je aan hebt.''Zei Ron en hij glimlachte verlegen terwijl hij bloosde. ''Hehe, dat is lief... Maar dat wilde ik dus alleen maar even weten.''Zei Fay terwijl ze opstond, ''Ik zie je dadelijk wel weer...'' Fay keek niet meer achterom naar Ron toen ze de trap van de meisjesslaapzaal op liep. Hoe moest ze het in godsnaam uitmaken met zo'n lieve jongen. Ookal vond ze Ron niet meer leuk, het was verdomd moeilijk.




Fay kon echter met niemand over haar problemen praten. Niet met Harry, Hermelien of Ginny. Alleen met Luna die er wel van af wist maar op dat moment niet in de buurt was. ''Ik wil die hakken niet aan!''Protesteerde Fay toen ze samen met Hermione in hun slaapzaal was. Ginny was er echter ook en probeerde Fay schoenen aan te smeren waar ze amper op kon lopen. ''Doe nou! Deze staan veel leuker bij je dan die je nu aan hebt!''Zei Ginny en ze duwde de schoenen met minstens 12 centimeter hak in Fays handen. Fay duwde ze echter weer terug in Ginny's handen. ''Nee dankje, ik ben blij met mijn 8 centimeter hak. Waar ik mijn nek niet op breek als ik val!''Zei Fay gedecideerd. Hermione keek echter geamuseerd toe terwijl ze haar haren aan het stijlen was. ''Je breekt je nek dan wel in stijl''Zei Ginny lachend. ''Haha... Nee blijft nee.''Zei Fay terwijl ze een plukje haar uit haar gezicht streek. Hermione had het wonderbaarlijk genoeg zo kunnen stijlen dat het nu golfde. Een of andere tactiek uit een tijdschrift had ze verteld. Blijkbaar las ze niet alleen maar boeken. Iniedergeval stond het leuk met haar korte zwarte jurkje -Ginny gaf haar het advies de hele avond niet te bukken- die bij de taille een beetje pofte en glitters bevatte. Het was eigenlijk eerder iets voor kerst maar Hermelien was op het idee gekomen, om er een leuke ketting bij te doen met een plastic pompoen als hanger. Daarbij had Fay de leukste zwarte pumps bij gezocht die ze had en waar ze de hele avond pijnloos mee kon doorkomen. Waar Ginny het niet mee eens was en haar killer heels probeerde aan te smeren. Die ze zelf niet eens aan had.
''Kom laten we gaan''Zei Hermione toen ze klaar was met haar haren en opstond. Fay vroeg zich af waar ze de prachtige rode jurkje vandaan had getoverd. Die ze op dat moment aan had. Want Hermione was duidelijk mooier dan normaal. En ze was zeker niet de enige die dat dacht toen ze eenmaal weer in de leerlingenkamer waren. Was Ron de eerste die reageerde met open mond. Dat negeerde Hermione echter volkomen. Maar Fay durfde te wedden dat ze van aandacht genoot. Tot bij de grote zaal werd Hermione flink aangestaard en even leek het een herhaling van het kerstbal van twee jaar terug. Alleen die sfeer verdween toen ze de grote zaal binnen liepen. Alles was totaal anders, van top tot teen.
In de lucht zweefde duizenden pompoenen met kaarsen, er hingen spinnenwebben en de versiering was een en al donkere en droevige kleuren, maar met glitter. Er was een zithoek waar je tevens ook drinken of hapjes kon halen en op de dansvloer lagen miljarden glitters in alle soorten, kleuren en maten. Wat het helemaal afmaakte waren de vele leerlingen in de zaal. Alsof alle jaren van alle afdelingen er gewoon waren. Het was Fay tevens ook opgevallen dat er bij de grote poort helemaal niet was gecontroleerd op afdelingsjaar. ''Ga je mee dansen?''Vroeg Ron en hij pakte vrolijk haar hand. ''Ehm... Nee, ik ga liever wat te drinken halen. Je hebt tevens energie nodig om te dansen''Zei Fay en voor Ron het wist was ze al weg. ''Ze is vast gewoon nerveus''Zei Harry geruststellend tegen zijn beste vriend. Hij was samen met Hermione gegaan, maar dan wel als 'gewoon' vrienden. Ginny was echter ook allang verdwenen met Daan op de dansvloer en Ron voelde zich een klein beetje opgelaten. ''Wij blijven wel bij je''Zei Hermione en ze legde een hand op Rons schouder. ''Kom dan gaan we een praatje maken met Henk, hij is hier namelijk ook heb ik net gezien.'' Ron knikte en liep mee met zijn vrienden.
Fay was vergeten te vragen aan Ron wat hij eigenlijk wilde drinken. Iets wat bij haar op kwam toen ze acht verschillende soorten drinken zag staan op de tafel. Maar eigenlijk was het ook wel weer een smoes geweest. Ze had al heel erg hard gefaald door het niet uit te maken vóór het feest. Dus zou het helemaal rampzalig zijn om het uit te maken nadat ze het gezellig zouden hebben gehad. Dus konden ze het beter niet zo gezellig hebben. Fay pakte twee bekers en zocht vervolgens naar het meest bekende drinken, pompoensap. Hetgeen wat precies in het midden van de tafel stond en net buiten haar hand bereik was.Tevens had Ginny haar verboden te bukken of wat dan ook in die richting. ''Geweldig''Mompelde Fay en ze realiseerde zich dat haar toverstok ook nog eens op de slaapzaal lag. ''Je ziet er inderdaad geweldig uit''Zei een bekende stem achter haar. Fay draaide zich vlug om en keek recht in de grijze ogen van Draco Malfoy.


Reageer (8)

  • JustaGame

    super (H)

    1 decennium geleden
  • Slughorn

    Ow help...
    Nou gaat het zeker verkeerd:|
    Snel verder!!

    1 decennium geleden
  • SuperSheep

    verder verder verder aub c=

    1 decennium geleden
  • Delic

    Awesome jurkje 8)
    meest bekende drinken, pompoensap
    Ik snap dat nooit, hè. Ik bedoel, natuurlijk is pompoensap heel tovenaarachtig en shit, maar het lijkt me zo ontzettend goor....
    En er zijn toch ook anderen die het goor vinden en niet Seamus zijn prachtige kunsten om het in andere vloeistoffen te veranderen, bezitten?
    Perkie doet er iets in o.o

    1 decennium geleden
  • SCORPlO

    aahh zo lief <3333333333'

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen