Foto bij chapter eleven.

point of view Mary

Zuchtend liet ik me onderuit zakken. Het was vier uur in de middag en ik verveelde me. Er was gewoonweg niets te doen. Mijn vrienden waren of op vakantie of bezig. Uit verveling begon ik naar Audrey te sms'en, aangezien Harry een interview had.

Audrey, Darlin'
I'm bored as hell.
can we meet?
xx

Het duurde niet lang voor er antwoord van Audrey kwam. Gelukkig maar want ik was absoluut niet geduldig. Ik zou wel wat geduldiger willen zijn, maar dat ging gewoon niet. Snel opende ik haar berichtje.
'Course we can meet.
About half an hour @Nando's?
I'm also bored, so...
Xx

Ik dacht even na over haar voorstel. Het klonk goed, als wist ik niet wat ze bedoelde met Nando's. Was het een café of een winkelcentrum of een kennis?
Sounds good,
But what the hell is Nando's?
See you soon
xx

Ondertussen dat ik wachtte op een antwoord van Audrey, zocht ik naar een leuk kleedje om aan te doen. Het was nog steeds uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Ik zocht tussen alle kapstokken naar het perfecte kleedje voor vandaag. Ik koos voor het zwarte kleedje dat ik vorig jaar nog met Audrey had gekocht. Even werd ik afgeleid door het stille trillen van mijn blackberry dat het teken was dat ik een bericht had. Ik liet mijn kleerkast voor wat het was en concentreerde me op het berichtje van Audrey.
It's a lovely restaurant with delicious chicken.
Zayn took me on our first date.
I didn't know it either before he brought me there.
There is one on Kings cross.
See you soon
Xx

Ik antwoordde niet meer en ging verder met wat ik bezig was. Voorzichtig greep ik naar het kleedje waar ik daarnet mijn oog op had laten vallen. Zorgvuldig haalde ik het zwarte kleedje van haar kapstok en trok het aan. Het zag er wel leuk uit. Ik koos voor mijn witte pumps eronder en was eigenlijk al klaar om te vertrekken. Ik flaneerde de trap af en liep door de keuken naar buiten. "I'm going to Nando's with Audrey, so you don't have to make dinner for me." zei ik nog snel voor ik het huis verliet. Kings cross was maar een paar straten bij me vandaan dus ging ik gewoon te voet. Ik was veel te vroeg vertrokken en zocht alvast een plaatsje voor Audrey en mezelf. Het restaurant zag er inderdaad heel gezellig uit. De geur van kip bereikte mijn neus al voordat ik de straat over had gestoken. Ik stak vlug over, de toeterende auto's en de vloekende fietsers vermijdend, en duwde met al mijn kracht de deur open. Daarna zette ik me in een tafeltje met uitzicht op de straat. Ik hield ervan om de mensen om me heen in me op te nemen, om hen te bestuderen.
Mijn mobiel trilde. Aarzelend haalde ik mijn gsm boven en keek naar het schermpje.
Lovely,
I'm bored as hell.
what are you doing?
kisses Harry

Een kleine glimlach vormde zich rond mijn lippen. Ik vond het fijn dat hij me sms'te. Hij was lief, grappig en nuchter. Hij liet me eventjes de wereld rondom me vergeten.

Heey Hazza,
I'm in Nando's waiting for Audrey,
We were bored too.
Xx

Het berichtje was juist verzonden toen ik Audrey uit de menigte herkende. Zij had mij ook opgemerkt en liep snel naar me toe. Ik stond even op om haar een knuffel te geven. Ze had haar favoriete parfum van coco chanel op.
"Hello, you were right about the restaurant, I like it alot." Audrey grijnsde breed en nam tegenover me plaatst. "Zayn took me here, it was his favourite restaurant." vertelde ze me, met een grote grijns rond haar lippen. "Did you order yet?"
"No, I'm just here." We gingen beiden zitten. "Long time no see, how are you?" Audrey keek me vragend aan en meteen dacht ik aan Harry. Moest ik haar erover vertellen. En toen moest ze ineens lachen. "What?" vroeg ik toen ik niet begreep waarom ze lachte. "It's like you want to tell me some secret desperately but you don't dare to." Ik snapte niet dat ze me zo goed begreep, was het echt zo duidelijk? Haar lach verstomde. "Tell me there isn't a secret?" zei op een toon van ongeloof. "We were supposed to tell each other everything."
"It isn't that big, I just don't know how to say it to you. Maybe you should laugh at me or be angry cause I do." Ze schudde heftig haar hoofd. "I never will, I promise."
Ik speelde wat met mijn vingers en zei toen: "I'm texting quite a lot with Harry and I think I kinda like it." Ik peilde naar de reactie van Audrey. Ik had vanalles verwacht. Dat ze boos zou worden of dat ze het leuk voor me zou vinden. Maar in plaats van dat begon ze hard te lachen. "I said that you would laugh." zei ik, gekwetst door haar manier van reageren. Vrijwel meteen werd ze terug serieus. "It's just typical you to fall in love with someone you barely know." Ik wilde mijn weerwoord bieden, toen ik me realiseerde dat ze eigenlijk gelijk had. "We aren't in love, I just said I liked to text with him."
"But I can see that spark in your eyes there always is when you met somebody." Onderbrak Audrey me. Ik slaakte een diepe zucht, ze kende me te goed.
"Hello, can I already take your orders ?" Ons gesprek werd verbroken door een jonge vrouw. Ze zag er vriendelijk uit. "Yes, please. Flame-Grilled Butterfly Chicken Breast with coleslaw and creamy mash and a sprite. Twice, please." Audrey had al besteld nog voor ik eigenlijk maar naar de menukaart had gekeken. De vrouw verdween naar de andere kant van het terras en we waren terug onder ons twee. "I admit, you're right about my thoughts of Harry." fluisterde ik zacht zodat alleen Audrey het kon horen.

Reageer (1)

  • BuzzyBee

    Sneel verdeer <3333

    I love youre story, en ik wou wel reageren op de andere, maar ik was gewoon te druk bezig met lezen (K)

    Xx(flower)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen