voor de wedstrijd

k zing mee in je dromen

1916. In het grote paleis van de Romanovs werd feest gevierd, 300 lange jaren regeerden zij al over het grote keizerrijk Rusland. Tsaar Nicolas en zijn vrouw Alexandra aan het hoofd, met hun kinderen. Zij leefden samen in het mooiste, grootste, meest luxueuze paleis dat enig mens zich kan inbeelden. Aan comfort, kwam hen niets te kort. Ze kregen wat ze wilden, wanneer zij wilden. Toch weerhield dit hen er niet van de vriendelijk zelve te blijven, ze waren het meest geliefde gezin in heel Rusland.
Anastasia, de jongste dochter van het keizerpaar, zat bij haar grootmoeder, die binnenkort naar Parijs zou vertrekken. Net als alle andere keren viel dit afscheid hen zwaar. Om de pijn enigszins te verzachten, haalde de grootmoeder een doosje tevoorschijn ‘Een juwelendoosje!’ riep haar jongste kleindochter blij uit. Met haar ketting maakte ze het open en meteen begonnen te klanken van het haar oh zo bekende melodietje. Het was geen juwelendoosje, het was een muziekdoosje.
’Hoor dit lied, vergeet het niet. Ik zing mee in je dromen’ begon de grootmoeder te zingen. ’Straks ben jij, thuis bij mij, voor december zal komen’ De kleine Anastasia kroop bij haar grootmoeder op de schoot en draaide haar ketting rond in haar vingers. ’Tezamen in Parijs’ las ze.. Moesten zij eens weten, dat geen van beide daar ooit zou aankomen.
De zaal werd opgeschrikt door een groene gloed. Een groene waas gleed over het kasteel en jaagde alle gasten angst aan. In paniek renden zij alle kanten op, egoïsme overmande hen en zij duwden elkaar om hun eigen leven te redden. Anastasia en haar grootmoeder, konden geen kant op, ze zaten in de val en werden bedwelmd door de dikke groene mist. Langzaam drong die bij hen binnen, ze grepen met hun handen naar hun kelen en probeerden om hulp te roepen. Geen enkele persoon was dapper, onzelfzuchtig of behulpzaam genoeg om terug te keren en hen te helpen. Tragisch kwamen zij aan hun einde en met hen het meest geliefde gezin in heel Rusland. het keizerrijk was gevallen en Rusland stond op zijn kop.

><

Reageer (6)

  • LemonLime

    Sjiek xD
    (k heb anastasia ng nooit gezien :X )
    ly.x3

    1 decennium geleden
  • IOnlyLoveYou

    Niet Mislukt!!!
    Suepr zelfs!!
    x3

    1 decennium geleden
  • ELFishy

    :O helemaal niet mislukt! :)
    smooi!

    x

    1 decennium geleden
  • ClumsyMolly

    Mooi ^^
    helemaal niet mislukt :O
    xD
    Xx

    1 decennium geleden
  • coloredwords

    Ghaha, die vind ik eigenlijk best goed!!
    Zo'n lang verhaal in het klein verneukt :X
    Echt zalig.. xd'

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen