Nog even, nog even en de klok luidt het nieuwe jaar in. Een nieuw jaar met nieuwe dromen, nieuwe vriendschappen, nieuwe muziek, nieuwe mensen, nieuwe kleding, nieuwe seizoenen, nieuwe gedachten, nieuwe opdrachten, nieuw aspecten, nieuwe beslissingen, nieuwe liefdes, nieuwe kampioenen, nieuwe verliezers, nieuw leven.
Nog even en dit jaar zal in de vergetelheid zakken. Mensen zullen zeggen
'Weet je nog in dat jaar?'
Resultaten van dat jaar vormen de kranten. Dit was de droogste maand, dit was een zonnige maand. Dat jaar heeft meer procent dan dat jaar. Het is het warmst sinds...
Mensen zullen hun goede voornemens al klaar hebben liggen.
'In dit jaar ga ik...'
Degene van vorig jaar zijn ze nooit nagekomen. Hebben ze zich nog nooit aan gehouden. En zullen ze ook in het nieuwe jaar niet doen. Zo gaat het nu eenmaal. Als mensen aan het begin van een jaar zeggen: 'Ik stop met roken!' Zijn ze aan het einde van dat zelfde jaar nog nooit gestopt. En aan het begin van het jaar daarop roepen ze: 'Dit jaar ga ik echt stoppen.' En toch zal ook daar niets van terecht komen.
En hoe heb ik mijn leven ingevuld? Alles waarvan ik dacht dat me zou lukken is mislukt. Dit jaar? Een falend jaar voor mij.
De vriendschappen die ik aan het begin van dit jaar had? Weg! Die relatie wat ik aan het begin van het jaar had? Weg! Alle beslissingen die ik dit jaar gemaakt heb lijken allemaal te vervagen. Alle woorden die ik heb gezegd zakken naar de vergetelheid. Alle mensen die ik heb ontmoet, de meeste daarvan spreken me nu niet eens meer aan. De muziek die ik aan het begin van het jaar luisterde vind ik nu niets meer aan.
Alles wat ik aan het begin van het jaar zei, wat houd ik daar nog van over?
En ook dit jaar zal het niet anders zijn. Aan het begin van dit jaar zal ik net zulke beslissingen nemen als vorig jaar. Zal ik weer vele mensen ontmoeten. Zullen weer vriendschappen kapot lopen. Zal ik verschillende mensen leuk vinden. Zullen er bij meerdere vlinders opstijgen. Misschien maak ik een beslissing die ik de rest van mijn leven onthoud. Misschien vergeet ik gewoon een compleet jaar.

10..
9..
8..
7..
6..
5..
4..
3..
2..
1..

'Gelukkig Nieuwjaar!'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen