Blaah ik zit nu op school maar heb al mn opdrachten voor nederlands al af.

sorry writerssblock

"I saw pictures..." begint hij.
"Waarvan?"
"Dat weet je zelf ook wel..."
"Nee niet bepaald." zei ik oprecht verbaasd. Hij heeft van allerlei dingen foto's kunnen zien dus waar hij het over heeft is me nog een raadsel.
"Oke, nouja dit dan." Hij houdt zijn mobiel voor mijn gezicht. Ik zie een foto van mij en Harry hevig zoenend in de club. De foto was van zaterdag.
"Oke, en wat wil je daarmee zeggen?"
"Wacht er zijn er meer..." Hij laat nog meer foto's van mij en Harry zien. De allereerste keer met uitgaan, lunchen met de lads, op de ijsbaan en eigenlijk bijna alle dingen waar we samen openbaar waren.
"Oke, wtf. Stalk je me? En ben je jaloers of iets?"
"Nee, ik kwam eigenlijk om iets anders te vertellen."
"Oke, maar schiet op ik wil ook nog van mijn vrije avond genieten."
"Nouja Lucy, je liet dingen vallen voor je Carière, dingen die heel dierbaar voor je waren. Je liet mij vallen, laat hem er dan nu niet vandoor gaan met je hart. Je carrière is echt veel belangrijker op dit moment.”
“Dus eigenlijk kan je het gewoon niet hebben dat ik mijn carrière belangrijker vond dan jou?”
“Laat maar Lucy, je snapt het toch niet. Fijne avond nog.” Ik kijk hoe Daniël van mijn bed opstaat en de kamer verlaat zonder me ook maar te verroeren. Zo’n minuut later hoor ik de deur dichtslaan. Nog steeds heb ik me niet verroerd. Ik besluit dit vage bezoekje mijn avond maar niet te laten verpesten en pak zijn lege glas Cola van mijn nachtkastje. Sukkel, gaat er door mijn gedachten terwijl ik de trap afloop en naar beneden ga. Zodra ik de kamer inloop beginnen mijn moeder en zusje al.
“Wat kwam Daniël doen?” vragen ze in koor. Wedden dit hebben ze ingestudeerd.
“Onzin uitkramen, zoals die altijd al doet. Oké? Ik heb geen zin om verder mijn avond erdoor te laten verpesten.” Het komt er nog chagrijniger uit dan dat eigenlijk de bedoeling was.
“Oke schat, als je het er toch over wilt hebben moet je het gewoon zeggen, hé?”
“Ja mam, willen jullie nog wat drinken nu ik toch naar de keuken moet?”
“Cola Light.” antwoord mijn zusje
“Niks.” Dat is teminste lekker makkelijk. Ik schenk een glas cola voor mijn zusje in en trek een zak popcorn open. Daarna plof ik lekker naast mijn zusje en moeder op de bank. Op naar een lange avond romantische comedys kijken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen