Foto bij # 005

Teddy Lillyan Horan

Vandaag was het de 'grote' dag. Nialler was jarig en werd ein-de-lijk achttien jaar. Ook al gedroeg hij zich er niet naar. Ik zat op het moment op de bank, tussen m'n oom en tante. Ze zijn vreselijk aardig hoor, maar zo klef. Ik had mijn benen over elkaar heen geslagen en draaide een beetje met m'n ring die om mijn wijsvinger zat. Ik had de hele middag vrij, want ik had de laatste twee uur uitval en omdat Nialler jarig was, moest ik natuurlijk op tijd naar huis om te helpen klaar maken. De taart ophalen, alles klaar zetten en dat soort dingen. We kregen best veel bezoek, ooms en tante's en onze neefjes en nichtjes. Niall en ik waren de oudste kinderen uit de familie, ons jongste neefje was drie jaar oud en ons jongste nichtje was net één jaar geworden. Tristan, ons drie jaar oude neefje zat op de grond en Kayla, ons zes jaar oude nichtje, zat voor hem. Ik glimlachte hun een beetje toe. Ik vond het best leuk hoor, zo'n jonge nichtjes en neefjes. Onze familie is best groot, maar er zaten maar een paar mensen in deze kamer. Op Tristan en Kayla na, waren Sarah, van twaalf, Peeta, van zeven, en Luna, de één jaar oude baby, er ook nog en hun ouders dan. Onze opa zat onderuit gezakt in een stoel met z'n dochter, mijn tante te praten. Er zaten zes kinderen in de grote kamer, met mij dan meegerekend en zes volwassenen, en als Niall dan thuis zou komen dan zeven. Trouwens, onze labrador Cookie, lag op de grond te slapen. Mijn moeder stond in de keuken wat ranja voor de kinderen in te schenken. Er was best veel kabaal, maar dat krijg je met al die kinderen. Ik speelde nog steeds met m'n ring. Ik had toen ik thuis was en klaar met de dingen die ik 'moest' doen, had ik me omgekleed. Niall zou zo thuis moeten komen, het duurde eigenlijk best wel lang, maar de anderen vermaakten zich allemaal prima, volgens mij. De kinderen waren blij aan het doen. De baby lag te slapen in haar moeders armen, met de speen in haar mond. O God, ik vond Luna zo schattig, maar volgens mij vond iedereen dat. Opeens ging de telefoon af. Een luid gerinkel galmde door de kamer en de kinderen waren opeens stil.
"Teddy neem jij even op lieverd?", riep mijn moeder vanuit de keuken.
Ik sprong op en liep snel naar de telefoon. 'Niall mobiel' stond op het schermpje. Ik grijnsde even en nam op.
"Ey Nialler", zei ik tegen de hoorn van de telefoon.
"TEDDY", werd er door iemand geschreeuwd, waarschijnlijk Liam, waarna een vaag geluidje kwam, waarschijnlijk pakte Niall zijn telefoon weer terug.
"Hoihoi!" "Niall?" "Teddy?" "Ja, wat is er?" "Mam wist al dat Liam meekwam, hè?" "Ja, en Louis kon niet komen, toch?" "Liam komt, maar Louis kan toch komen, zeg dat even tegen mam, wil je?"
Ik beet even op m'n lip. Liam was onze buurjongen, die kwam Niall elke dag ophalen om naar school te gaan. Louis woonde aan de andere kant van Wolverhampton. Het was trouwens engig stil in de kamer.
"Is goed hoor, schiet je wel op?" "Ja Teddybeer, we zijn er trouwens toch al bijna!" "Schiet maar op, anders is alles al opgegeten" "DAT MAG NIET"
Niall jammerde in de telefoon en hing toen op. Ik grinnikte even en iedereen begon weer te praten. Snel liep ik naar de keuken, op mijn nieuwe TOMS en ging naast mijn moeder aan het aanrecht staan.
"Mam", zei ik, waardoor ze op keek, "Niall belde net, ze zijn er zo en Louis komt toch mee."
Mijn moeder glimlachte breed en ik keek haar een beetje vaag aan.
"Echt leuk dat Louis toch komt, hij is echt een leuke jongen, vindt je ook niet?" zei ze glimlachend en ik keek haar steeds vager aan.
Ik wou wat zeggen, maar ik hield mijn mond toch maar.
"Dat moest ik even zeggen van Nialler", zei ik tegen haar en keek naar de twee glazen met ranja die voor haar stonden op het aanrecht, "Moet ik die trouwens meenemen?"
"Ja, doe maar, die zijn voor Kayla en Peeta, want die hebben nog geen drinken", zei mijn moeder en ze ging weer verder met wat snacks in bakjes doen.
Ik zuchtte even en pakte de twee glazen in mijn handen. Ze maakte altijd veel snacks, zodat iedereen zich wel vol kon vreten. Ik spreek uit ervaring. Snel liep ik de kamer weer in en gaf Peeta en Kayla hun glas met Ranja. Beide zeiden ze heel vriendelijk 'dankjewel', wat heel schattig klonk en ik plofte weer op de bank. Mijn oom was opgeschoven, zodat ik nu aan de rand van de bank zat, niet dat ik dat heel erg vond. Er klonk van allerlei geroezemoes over koetjes en kalfjes en er werd af en toe wat gelachen. Eigenlijk was het gewoon hetzelfde, als op alle verjaardagen. Zuchtend keek ik naar Luna, die ondertussen al wakker was geworden en blij met haar mollige armpjes aan het zwaaien was, toen opeens de voordeur werd open gegooid. Niall. Met een big smile op zijn gezicht kwam hij de kamer binnen. Zijn wangen en neus waren een beetje rood en achter hem stonden Liam en Louis, ook met een beetje rode neus en wangen.
"Niaaaaaal!", gilde Kayla en rende naar hem toe, waarna Niall haar optilde en knuffelde.
Liam en Louis hingen hun jassen op en Niall ook, nadat hij Kayla weer op de grond had gezet, maar die weer aan hem kwam hangen, nadat hij zijn jas had opgehangen.
"Teddy, liefje, kom even twee stoelen halen voor Louis en Liam." riep mijn moeder vanuit de keuken.
Ik zuchtte even en hoorde Liam grinniken. Waarschuwend keek ik hem aan, waarna hij stopte en een por van Louis kreeg. Snel liep ik weer terug naar de keuken. Op de tafel stond een grote taart. Hélémaal zelf gemaakt, door de bakker. Mam was bezig met de kaarsjes aan te steken. Ik knikte goedkeurend en mijn moeder glimlachte. Snel pakte ik twee stoelen onder mijn armen en probeerde, zonder iets om te stoten, naar de kamer te lopen. Dat lukte, gelukkig, en ik zette de twee stoelen naast elkaar neer. Louis had Peeta op de arm, wat er vreselijk lief uitzag.
"Ehm-daar kunnen jullie zitten." zei ik tegen Liam en Louis, terwijl ik naar de stoelen wees.
"Thanks Teddy!" zei Liam vrolijk en plofte op de stoel neer.
Louis keek mij net íéts te lang aan en begon toen een beetje te blozen, waarna hij naast Liam ging zitten, met Peeta op zijn schoot.
Op het moment toen ik terug ging zitten op de bank, kwam mijn moeder binnen, met de taart in haar handen. Niall kreeg pretlichtjes in zijn ogen en keek gulzig naar de taart. Kayla begon te zingen, waarna de rest ook volgde.
"Lang zal hij leven, lang zal leven, lang zal hij leven in de gloria, in de glo-ri-aa, in de glo-ri-aa!" werd er gezongen en Luna begon te klappen met haar kleine handjes.
Mam had de taart op de tafel gezet en Niall ging op z'n knieën voor de salontafel zitten, hij keek héél erg hongerig.
"Doe een wens! Ja, doe een wens!" gilde Peeta, die van Louis schoot af was gekropen en zich naast Niall had genesteld.
"Naal wen-doe!" riep Tristan blij en klapte in zijn handen.
Niall leek net een klein kind, ondanks hij vandaag achttien was geworden. Ik was niet de enige die dat dacht. Je kon gewoon zien dat Liam en Louis dat ook dachten. Ze keken lachend naar hun vriend, die de kaarsjes uit blies.
"Wat heb je gewenst?" vroeg Sarah nieuwsgierig.
"Dat mag hij niet zeggen, gekkie!" zei Peeta tegen zijn zus.
Niall kreeg niet eens de kans om wat te zeggen, niet dat hij dat wou, maar toch. Er werd door iedereen gepraat en ik staarde maar weer levenloos voor mij uit. Tuurlijk. Op dat moment kwam mijn moeder de kamer in met een mes in haar hand en een glimlach op haar gezicht.
"Wie wilt er taart?" vroeg ze op een lieve toon en de kleine kinderen begonnen te joelen.

______________________________________

ik vind dit hoofdstukje maar 'mwah' en ik vind dat ik nog een hoofdstukje ga schrijven, als ik niet voordat ik het heb geactiveerd van m'n laptop wordt gegooid. :3 love you guys! en btw. zoals mrstomlinson al opmerkte, Teddy is Malese Jow, als uiterlijk (: en moet ik mensen waarschuwen wanneer ik en nieuw hoofdstukje heb geactiveerd, want blijkbaar krijgt niet iedereen een mailtje, ofzoiets? x

Reageer (5)

  • Lein

    En snel verder!! (6)

    1 decennium geleden
  • Lein

    Oooh, schattig!!
    WE ALL LOVE NIALL(H)
    EN LOUIS(H)
    EN LIAM(H)
    EN HARRY(H)
    EN ZAYN(H)
    okee, dat moest ff :)

    1 decennium geleden
  • Landon

    Hahaha, i love nialler. (H)
    En Teddy is ook écht zo'n meisje die ik wel zou mogen. ^^ En Teddy en Lou moeten echt wat krijgen, i mean it.

    1 decennium geleden
  • mrstomlinson

    hihi, snel verder! :D

    1 decennium geleden
  • Tuena

    Zij zat in the troop en zit nu in big time rush.

    snel verder x

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen