Foto bij 14. Plan

“Nou. Ik Morgan is volgens mij nu al een beetje bang. Ze vroeg aan de andere toen ze had gezien dat ik keek al of ze misschien hun excuses moesten aanbieden.” zeg ik waarna Su mij onderbreekt.
“Vroeg Morgan dat aan de jongens?!” zegt Su helemaal verbaasd.
“O. Daar kunnen we wel wat mee. Wat had je in gedachten?” zegt Rianne waarna ze mij afwachtend aankijkt.
“Nou. Volgens mij is ze bang dat mensen boos op haar worden en een hekel aan haar krijgen. Dus ik dacht dat we misschien heel erg onaardig tegen haar kunnen gaan doen.” zeg ik waarna ik Su aankijk want ze kijkt alsof ze iets wil zeggen.
“Wat bedoel je precies met onaardig?” vraagt Su terwijl ze mij nieuwsgierig aankijkt.
Ik hou er namelijk niet van als er over mij of over mijn vrienden geroddeld word. Maar ik hou er eigenlijk ook niet van om mensen te kwetsen.
“Ik dacht dat als ze bij ons in de buurt is gewoon een paar keer haar naam te zeggen. Waarna we haar aankijken alsof we het over haar hebben. Ook een beetje in de weg lopen en negeren en zo.” zeg ik waarna ik Rianne nieuwsgierig aankijkt omdat ze het er niet helemaal mee eens lijkt te zijn.
“Nou. Ik vind dat we niet over haar moeten gaan roddelen omdat we dit gaan doen omdat we het niet leuk vinden dat ze over jou roddelt. Als we nou een keer in de pauze met een groep naar haar toe lopen. Dan leggen we het uit. Zij wordt doodsbang omdat wij dreigen om allerlei dingen over haar te gaan zeggen. En dan smeekt ze om vergiffenis en smeekt ze of ze het op een manier goed kan maken, ten minste we gaan net zo lang door totdat ze smeekt.” zegt Rianne waarna ze Su en mij vragend aankijkt.
Su gaat erop in. “Ik vind het wel een goed idee. Maar niet iedereen vind het nodig om iemand terug te pakken als er over iemand geroddeld wordt. Dus ik dacht anders ga je met Embry overleggen over jou plan en vraag je of hij zijn vrienden mee wil nemen en dan kunnen we Morgan even aan het schrikken maken.” zegt Su waarna ze mij afwachtend aankijkt.
Ergens vind ik het wel een goed idee. Maar ik wil eigenlijk niet te veel mensen betrekken. Want zo erg is het nou ook weer niet en eigenlijk is het alleen de bedoeling dat ze niet meer over mij roddelt.
“Ik weet niet. Misschien is Embry tegen terugpakken van mensen. Dan zijn we nog verder van huis. Maar we kunnen het altijd proberen. Hoewel als hij het al een goed idee vind die vrienden van hem ook nog moeten gaan spijbelen voor ons en ik weet niet of dat wel gaat gebeuren dan.” zeg ik waarna ik Su en Rianne afwachtend aankijk.
“Ja. Je hebt wel gelijk. Embry ziet er niet uit alsof hij roddelen erg genoeg vind om iemand terug te pakken.” zegt Rianne waarna haar blik bedenkelijk wordt.
“Maar we kunnen altijd vragen toch?” zegt Su zelfverzekerd.
“Ik weet het niet. Ik hou er niet van dat er over mij geroddeld wordt. Maar we kunnen ook gewoon met Cole, Nathan en Morgan. Met niet alleen ons drieën maar ook Damon en Chase, zij maken meer indruk dan ons omdat ze nogal gespierd zijn en omdat ze nogal populair zijn.” zeg ik waarna ik Rianne smekend aankijk.
Chase is een goede vriend. Maar hij heeft al meerdere jaren een oogje op Rianne. Maar Rianne vind hem niet leuk en wil dus ook niks met hem, want anders zou het hun goede vriendschap verpesten. Maar als Chase te vaak bij iets met ons drieën betrokken wordt denkt hij dat hij een kans maakt, Rianne wil voorkomen dat hij denkt dat hij een kans maakt. Dus meestal moeten we hem een beetje buiten onze plannen houden.
“We kunnen het anders aan onze hele vriendengroep vragen.” zegt Su dan opeens. “Dan lijkt het niet alsof we Chase expres ergens in betrekken en sluiten we niemand buiten.
“Ja dat vind ik een goed idee.” zegt Rianne dan helemaal zelfverzekerd. “Leggen we het in de eerste pauze uit en in de tweede pauze gaan we naar ze toe.” zegt ze daarna.
“Dat moet lukken. Dan hebben we drie jongens en vijf meiden, dat moet wel een beetje indruk maken toch?!” zeg ik twijfelend.
Onze vriendengroep bestaat uit ons drieën (Su, Rianne en ik). Dan zijn er ook nog Paige en Jordan twee meiden waarbij we bij sommige vakken in de klas zitten. En dan zijn er Chase, Damon en Alex, zij zijn alle drie erg populair en gespierd. Maar vinden het gezellig om bij ons te zitten. Met onze vriendengroep
bedoel ik dan de mensen waar we bij zitten in de meeste pauzes.
“Natuurlijk lukt dat!” zeggen Su en Rianne in koor waardoor ze in de lach schieten.
We kletsen nog een beetje en dan gaat ieders naar haar eigen huis.

Reageer (2)

  • Stage

    :)

    1 decennium geleden
  • fruityelixer

    leuk! ooh benieuwd (vriendje)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen