Foto bij 1, April Clearway.

The piano keys are black and white
But they sound like a million colours in my mind

Normal

"Kom nou!" Ik sleurde Lynna achter me aan. "Ga gewoon alleen." Lynna trok haar arm los. "Jij hebt me belooft om mee te gaan, dus opschieten!" Ze zuchtte, maar liep toch achter me aan. Ietwat nerveus stapte ik het muzieklokaal binnen, gevolgd door Lynna. Ik keek het lokaal door. Er stonden in totaal vijf mensen binnen: drie meiden, een jongen en mevrouw Collins. Mevrouw Collins was niet alleen onze muziekdocent, maar ook de baas over de schoolband. Samen met Lynna ging ik aan een tafeltje zitten. "Als dit iedereen is kunnen we beginnen, -" Nog voordat ze haar verhaal af kon maken, werd de deur open gedaan en kwamen er een vijftal jongens binnen. "Ga snel zitten." De rest wat er gezegd werd, kreeg ik maar half mee. Met mijn blik volgde ik de laatste jongen die binnenkwam. Toen hij doorhad dat ik naar hem keek, keek ik snel de andere kant op.
"Wie van jullie speelt er een instrument?" Verschillende vingers gingen de lucht in, waaronder ook die van mij. "Dan mogen diegene die een instrument bespelen eerst." "Wij willen!" Een jongen met een enorme bos krullen stak enthousiast zijn vinger op. De vijf jongens stonden op en de jongen met het blonde haar pakte zijn gitaar. Het viel me nu pas op dat hij hele mooie blauwe ogen had. Toen ze klaar waren, begon iedereen te klappen. "Wie wilt er nu?" Ik stak mijn hand op en kreeg een knikje als teken dat het goed was.
Ik liep richting de piano die in de hoek van het lokaal stond. Ik ging zitten en begon het liedje te spelen. Het kon niet fout gaan. Ik kende het hele liedje, iedere noot, ieder woord. "Baby you're a firework. Come on let your colours burst, make 'em go oh, oh, oh! You're gonna leave 'em fallin' down-own-own" Voorzichtig drukte ik de laatste toetsen in, waarna ik net zoals de jongen een applaus kreeg. Ik ging terug op mijn plaats zitten en keek naar Lynna. "Het was geweldig." Ik luisterde aandachtig naar de volgende meisjes en als laatste naar de jongen. Het enige wat de jongen deed was een beetje drummen, maar eerlijk is eerlijk: hij kon het wel.
"Er zal morgen een lijst op het bord hangen met de namen van diegene die in de band mogen. Dan wens ik jullie nog een fijne dag en mogen jullie gaan." "Nu ga jij met mij mee." Lynna pakte mijn arm vast. "Waarheen?" vroeg ik verbaasd. "Wat dacht je van naar huis?"

Reageer (1)

  • Fabula

    YEEJ!! hoofdstukje!!
    en volgens mij wordt dit een heeel leuk verhaal:)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen