Foto bij 18. Uitleg?

Morgan kijkt mij verbaasd aan. Ook Nathan en Cole kijken mij verbaasd aan.
“Ja hoor.” zegt Morgan als ze haar stem heeft teruggevonden. Ik glimlach naar haar en zij glimlacht terug.
Dan schraapt Cole zijn keel. Ik kijk hem vragend aan.
“Nou, je bent ons wel uitleg verschuldigd.” zegt hij dan waarna hij een valse lach op zijn gezicht krijgt. Morgan kijkt hem boos aan.
“Ze is ons helemaal geen uitleg verschuldigd.” zegt ze boos. “Je mag eerder blij wezen dat ze niet boos op ons is geworden nadat ze ons heeft horen roddelen over haar. Je weet dat ze meestal wraakacties uitvoert op mensen die over haar of haar vrienden roddelt.” zegt Morgan daarna, waardoor ik haar verbaasd aankijk.
“Oké, je bent ons geen uitleg verschuldigd.” zegt Cole dan teleurgesteld.
Dan schraapt Nathan zijn keel om de aandacht te krijgen. “Je bent ons inderdaad niks verschuldigd. Maar we zouden wel graag willen weten wat er gebeurd is.” zegt hij dan.
“Gaan jullie er dan niet over roddelen?” vraag ik. Waardoor ik drie verbaasde blikken krijg.
“Wat?! Jullie waren aan het roddelen over mij. Kan ik dat dus niet gewoon vragen en een eerlijk antwoord krijgen?” zeg ik beetje geïrriteerd.
Dan zeggen ze alle drie iets instemmend dat ze niet zullen gaan roddelen.
“Misschien kunnen we dat dan beter bij mij thuis doen. Mijn ouders zijn er wel, maar die zijn toch aan het werk. Dus waarschijnlijk hebben we dan geen last van ze.” zegt Morgan dan.
Ik knik.
Het zal fijner zijn om er ergens rustig over te praten. Want anders zou het snel en nu moeten en daar voel ik echt niks voor.
“Wat is er nou eigenlijk gebeurd?” vraagt Cole. Ik kijk hem niet begrijpend aan.
“Dat je opeens onze hulp accepteerde.” zegt hij dan als uitleg.
“Ik moest naar het ziekenhuis en het is nog al ver lopen. Dus leek het me verstandiger om jullie hulp te accepteren.” zeg ik dan waardoor Cole me niet begrijpend aankijkt.
“Ik leg het jullie allemaal uit als we bij het huis van Morgan zijn.” zeg ik dan en ik kijk Morgan dan aan om te zien of ze dat goed vind. Ze knikt goedkeurend naar mij dus ze vind het goed.
Na een tijdje komen we aan bij het huis van Morgan. We lopen naar binnen en gaan in de woonkamer zitten. Morgan schenkt wat te drinken voor ons in. Dan kijken ze me allemaal vragend aan.
Hoe moet ik het verhaal nu gaan beginnen?

Reageer (2)

  • Stage

    (mijn inspiratie voor reacties raakt een beetje op in elk geval heb ik nu abo)

    1 decennium geleden
  • liefmeisjex

    mooi!! en hoe gaat het verder??

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen