Foto bij 01. Jacky Anne Patridge

“Jack, ben je bijna klaar?” hoor je vanaf beneden komen. “Ja mam, bijna, ik kom er aan!” roep je terug. Je pakt je laatste spullen in en haast je dan naar beneden. Om eerst maar eens te beginnen met waarom ik mijn spullen inpak.. Ik ga studeren in Londen, samen met m’n twee beste vriendinnetjes Eleanor en Juliet. Allemaal gaan we naar dezelfde universiteit, om voorbereid te worden op het werk als schrijfster. Dat is de passie die jullie allemaal delen, schrijven. De wereld vergeten en in je eigen droomwereld leven. Vroeger schreven jullie verhalen voor elkaar. Al van jongs af aan. Tot ik moest verhuizen, helemaal naar de andere kant van het land. Aan het begin had ik nog wel contact met Juliet en Eleanor, maar toen ook Juliet moest verhuizen sprak ik ze nooit meer. Allemaal hadden we onze eigen vriendinnen. Ik had Lou en Danie. Ze waren zo lief voor me geweest toen ik hier net kwam wonen. Samen hadden jullie leuke dingen gedaan om de heimwee die je had naar je vriendinnetjes en je oude woonplaats te vergeten. Schaatsen, naar de bios, logeren… Je was ze er eeuwig dankbaar voor dat ze je zo goed hadden opgevangen. Als ze dat niet hadden gedaan was je een stuk ongelukkiger geweest dan je nu was.
“Dag Lou, ik ga je missen…” je trekt je vriendinnetje in een knuffel en je voelt de tranen opkomen. Danie ziet dat je het er moeilijk mee hebt en trekt jullie dan in een groepsknuffel. Jullie beginnen met z’n drieën te snikken. Oh god, je had je nog zo voorgenomen om niet meer te huilen, dat hadden jullie gisteravond al gedaan. Toen je thuis kwam en het licht aan deed, sprongen ineens al je vrienden achter de bank vandaan. Je had het geweldig gevonden om ze nog een keertje te zien, en je hebt van ze allemaal afscheid genomen. Je hebt ze ook allemaal beloofd te mailen als je in Londen zat, dus dat werd nog wat… Maargoed, eerst naar Londen zien te komen. Na ze nog een allerlaatste knuffel te hebben gegeven moet je toch echt naar Schiphol. Je stapt in het busje van je vader en gaat achterin zitten, tussen je broer en zus in. Nog even de laatste minuten familytime voordat je in het vliegtuig stapt met je twee beste vriendinnetjes en een heel nieuw leven gaat beginnen. Je hebt hier altijd al van gedroomd, al toen je nog in je oude woonplaats woonden, en nog op school zat bij Eleanor en Juliet. Jullie zagen het altijd al helemaal voor je. Naar Londen, schrijfster worden… En nu ging het dan echt gebeuren!! Je had er zo lang naar uitgekeken..
Als jullie Schiphol in lopen zie je Eleanor en Juliet al gelijk staan. Jullie stormen gelijk op elkaar af en alle mensen die langs lopen kijken jullie heel raar aan, maar het maakt jullie niks uit. Met z’n drieën bij elkaar zijn jullie een stel gekken. Na elkaar allemaal te hebben begroet ( ook de ouders van Eleanor en Juliet ) lopen jullie met z’n allen naar de incheck balie waar jullie afscheid moeten nemen van jullie ouders. Je ziet dat je moeder het er moeilijk mee heeft maar al snel wuift ze het weg. Je geeft je broer Josh en je zus Jaimy nog een dikke knuffel en je ouders nog een kus. Dan is het zo ver, jullie zwaaien nog een laatste keer naar jullie familie en gaan dan inchecken. And oh yes, it’s gonna be a good life.

Reageer (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen