Deel dertien

Lilly;
Stef was al naar de keuken gegaan om drinken te halen. Hij had voor zichzelf een glas cola ingeschonken en voor mij pompelmoessap, ja ik ben er verslaafd aan. En als ze dat in dat stomme Canada niet hebben, klaag ik ze aan. Hij zette de drankjes op tafel en ging zitten. “Vanavond zijn we alleen thuis, Sophia blijft slapen bij haar vriend, Wouter bij zijn lief en Lukas bij een vriendje.” zei ik, terwijl ik naar de tafel liep. “Is het oké als ik vannacht ook nog blijf ?” vroeg hij.
“Tuurlijk” antwoordde ik en ik nam een slok van mijn drankje. Toen we onze dr ankjes hadden gedronken vroeg hij: “Wil je me leren hoe ik Jamie de fles geef?”
“Tuurlijk wil ik dat, kom maar mee, dan zal ik het je leren.” antwoordde ik, een beetje verbaasd want normaal durfde hij Jamie nooit vast te houden, laat staan de fles te geven. Hij had ooit zijn nichtje van twee eens vastgehouden, maar dat kind heeft toen zo hard tegengesparteld dat ze is gevallen. “Kijk, eerst doe je een paar eetlepels van dit melkpoeder in een papfles. Daarna voeg je er water aan toe.” Hij luisterde eendachtig en deed wat ik zei dat hij moest doen. “Dan schud je met het flesje zodat het melkpoeder een beetje gemengd wordt met het water, je moet het flesje wel eerst sluiten natuurlijk. en tenslotte warm je het flesje op, in de microgolf.” Hij deed zorgvuldig alles wat ik hem opgedragen had en toen het flesje opgewarmd had liet ik hem nog één ding zien: “Voor je Jamie het flesje gaat geven, moet je met je pols voelen of het warm genoeg is, kijk, ik doe het wel even voor.” ik nam het flesje en zette de binnenkant van mijn pols ertegen. “Perfect” mompelde ik. “Heb je het gezien?” vroeg ik met een glimlach. Hij knikte, ook met een glimlach. “Weetje, jij wordt later echt een geweldige mama, dat weet ik zeker !” zei hij en ik begon te blozen. Ik probeerde het te verstoppen door mijn haar voor mijn gezicht te hangen. Zonder succes. Ik moest erom lachen. “Ga almaar in de zetel zitten met het flesje dan haal ik Jamie uit haar wieg en ik zal ze op je schoot leggen.” Hij ging in de zetel zitten en ik ging Jamie uit haar wieg halen. Ik keek eerst is of ze wel wakker was. Ze was wakker. “Dag kleine meid” zei ik terwijl ik haar opnam. “Gaan we melkje drinken, mus? Jaa..” zei ik en ik gaf haar aan Stef “Voorzichtig hé” zei ik, ik was er niet helemaal gerust in, maar om de een of andere manier wist ik zeker dat hij het geweldig ging doen. Ik ging het fototoestel halen, een foto van de twee belangrijkste personen in mijn leven, dat zou ik nog nodig hebben in Canada...

Reageer (6)

  • Lente2

    Was die Jamie 4 maanden?
    Want dan kan ze nog niet praten.

    Verder echt een super story!!!(Y)

    1 decennium geleden
  • Dreamcatcher

    Troost je, ze hebben pompelmoes in dat stomme (:O) Canada.
    Maar echt, dat is zo gigasweet (dat einde hea).
    snel verder

    1 decennium geleden
  • Escritura

    VERDER!!!

    1 decennium geleden
  • coloredwords

    Snél Verder _O_
    Pompelmoes sap :8

    1 decennium geleden
  • Relinquish

    Stef wordt een goede papa [a']
    ik weet niet waar dat vandaan kwam.
    moeten de hormonen zijn :'D

    Oke, ik stop maar met mijn onzin ><
    Snel verder Loeka <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen