Foto bij Het cadeau van mijn oma

Dit verhaal is eigenlijk een test voor mezelf om te zien of ik, naast de drama in 'I wish I could erase the past' ook de humoristische kant kan opgaan

01/01/2012
Ik ben Hanne Lauwers, ben zestien jaar,ben enig kind, heb twee katten en gescheiden ouders. Ik heb jou gekregen van mijn oma. Ze vond dat een ‘dagboek’ wel eens handig zou kunnen zijn om mijn problemen in te noteren. Ik kan je vertellen dat ik eerder naar mijn vrienden zou gaan dan mijn problemen in jou te noteren, jij kan, voor zover ik weet, niet eens praten. Maar goed, om mijn oma te plezieren heb ik me voorgenomen om jou toch te gebruiken. Of je nu wilt of niet. En als ik het niet vergeet ten minste.
________________________________________________________________________

02/01/2012
Liefste dagboek,

Ik heb besloten je een nieuwe aanspreking te geven dan ‘Liefste dagboek’ want dat is zo cliché en ik ben tegen clichés dus doop ik je vanaf nu tot ‘Mijn beste steun en toeverlaat.’ Klinkt best goed, vind je niet? En als je er toch een probleem mee zou hebben, heb je pech.
___________________________________________________________________________

04/01/2012
Mijn Beste Steun en Toeverlaat,

Moest je het interesseren, ik ben vandaag gaan shoppen met Lis en Matt. Mijn kleerkast is eindelijk weer eens gevuld. Dat werd tijd weet je. Ik heb nog eens nagedacht over de voor- en nadelen van het bijhouden van een dagboek. Ik zal ze eventjes noteren:

Voordelen:
- Leuke herinnering voor later
- Zo kan je bewijzen hoe cool je wel niet was als kind
- Kan je tonen aan je kleinkinderen dat er ook nog zoiets bestond zoals zelf notities nemen op school op een blad papier en met een bic in plaats van op een computer
- Zo maak ik mijn oma blij

Nadelen:
- Je moet bijna elke avond schrijven

Ok goed, ik geef het toe, ik vond niet veel nadelen, dus je hebt geluk. Of ongeluk, het is maar hoe je het bekijkt. Ik heb namelijk besloten dat ik je ga gebruiken.
________________________________________________________________________

07/01/2012
Mijn Beste Steun en Toeverlaat,

Maandag begint school weer, ik heb er echt geen zin in! Maar langs de andere kant heb ik dan misschien meer stof om over te schrijven. Ik ben een beetje inspiratieloos snap je? Nu denk je waarschijnlijk: dat kind heeft niks te schrijven in de vakantie, dat heeft echt geen leven. Maar dat zie je dus verkeerd. Ik heb wel degelijk een leven alleen is het niet zo spannend. Voor moest je het echt willen weten, ik ben gisteren naar de cinema geweest. We hebben ‘In Time’ gezien. Echt een zalige film, dat kan ik je verzekeren. Maar ik ben te lui om op te schrijven over wat hij gaat. Ik beloof je dat ik maandag meer schrijf!

Reageer (1)

  • Beronica

    Interessant, ik vind 't wel leuk geschreven, ik neem eens een abo om te zien hoe 't verder gaat (:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen