eerste story in een lange tijd die ik op internet zet O.o YAY!!

Het is pauze en vier meiden zitten aan een tafel in de kantine. Lynn speelt een spelletje op Iris haar telefoon en Amy kijkt mee. De vier praten met elkaar terwijl Lisa met een klasgenoot op what’s app praat. Dan ziet Lisa haat klasgenoot staan en legt de telefoon in haar open tas op tafel en loopt op Anna af. Nog geen 3 minuten later is Lisa alweer terug en begint in haar tas te zoeken naar haar mobiel. Haar mobiel is verdwenen.

“Ok, erg grappig, wie van jullie heeft mijn mobiel?” Drie paar ogen gaan naar Lisa.

“Hoe bedoel je?”

“Mijn mobiel zat in mijn tas en nu is die weg, dus geef hem terug.” Lisa is er echt van overtuigd dat een van haar vriendinnen haar mobiel voor de grap gepakt heeft.

“Weet je zeker dat hij niet gewoon in je tas zit? Niemand hier heeft hem gepakt”, zegt Iris bezorgd.

De bel gaat, de pauze is afgelopen en bijna alle andere mensen in de kantine staan tegelijk op om naar hun les te gaan. Lisa begint haar tas leeg te halen om te kijken of haar mobiel niet ergens tussendoor op de bodem is gevallen, maar haar mobiel is nergens te bekennen.

“Als dit een grap is, is het niet grappig”, zegt Lisa serieus. Ze wil haar mobiel erg graag terug.

“Wij hebben je mobiel niet eens aangeraakt, en daar zou ik niet over liegen”, zegt Amy ongerust.

Iris en Amy staan op, ze hebben zo een les wiskunde en hun leraar is niet zo gesteld op telaatkomers.

“Sorry, maar we moeten nu echt naar de les toe, ik hoop dat je hem nog terugvind”, zegt Amy voordat ze samen met Iris naar hun lokaal loopt.

Lynn en Lisa hebben een tussenuur en besluiten Lisa’s tas nog maar een keer op de kop te gooien. Ze kijken in elk tussenvakje en in al haar etuis, maar haar mobiel is foetsie. Lisa en Lynn vragen de kantine beheerder of hij misschien een mobieltje gevonden heeft, maar hij heeft niets gevonden. Vervolgens kijken de twee bij de conciërges, daar worden alle gevonden voorwerpen teruggebracht, maar daar hebben ze ook niets ontvangen. Als laatste gaan ze nog naar de meldkamer, waar Lisa’s mobiel misschien heengebracht is, maar ook daar hebben ze niets gehoord.

Uiteindelijk gaan ze naar een groepje uit hun klas die ook een tussenuur heeft. Anna heeft Lisa op what’s app en kijkt even of ze online geweest is.

“Hoe laat was jij je mobiel kwijt geraakt”, vraagt Anna aan Lisa terwijl ze naar haar telefoon scherm kijkt.

“Net voordat de pauze afgelopen was, hoezo?”

“Er heeft vijf minuten geleden iemand op je what’s app gekeken”, antwoordt Anna betekenisvol.

“Maar vijf minuten geleden was haar telefoon al weg…”, Lynn kijkt Lisa aan, “je telefoon is gejat…”

Na nog 4 keer Lisa's tas leeg te halen zijn ze er wel zeker van dat hij niet in haar tas kan zitten. Lynn en Lisa gaan nog een keer bij de conciërge kijken en leggen daar alles uit. De conciërge adviseert hun om een melding te doen bij de afdelingsleider, Meneer Leukepantalon. Ja, ze hebben al vaak dubbel gelegen bij het horen van zijn naam.

Lisa doet haar verhaal bij de afdelingsleider, maar omdat het een eikel is die alleen maar om zijn eigen hachje denkt, draait hij het verhaal zo om alsof het Lisa haar eigen schuld is en dat ze naar hem toekomt met de eis dat hij er wat aan gaat doen. Dit terwijl ze alleen maar kwamen om hem te informeren dat er gestolen word op school. Na hun gesprek met meneer Leukepantalon gaat de bel en is het tijd om naar biologie te gaan. Lynn en Lisa zitten weer bij Amy en Iris tijdens biologie, en gezien hun lerares niet echt goed orde kan houden kunnen ze verder praten over het mobieltje van Lisa.

Iris kijkt op haar mobiel, “Lisa, er heeft tien minuten geleden weer iemand op je what’s app gekeken.”

Ze hadden al geprobeerd te sms’en naar de vinder en ze hadden ook al een what’s app achtergelaten, maar er was nog niets nieuws gehoord.

“Heb je een abonnement?” vraagt Amy ineens uit het niets.

“Ja, hoezo?” antwoordt Lisa verbaasd.

“Misschien moet je die dan blokkeren, dan kan diegene die hem gejat heeft niet voor hoge kosten zorgen en als je het abonnement blokkeert, kunnen ze niets meer met je mobiel”, Lynn was Amy voor met de uitleg. “Hier, je mag mijn mobiel wel even lenen.” Lynn geeft haar mobiel aan Lisa, het was niet een nieuw model, maar je kon er in ieder geval mee bellen.

Lisa loopt met Lynn’s mobiel in haar hand naar de lerares toe, die al wist van het gestolen mobieltje en liet Lisa het lokaal verlaten om haar moeder te bellen. Een paar minuten later komt Lisa het lokaal weer in en geeft Lynn het mobieltje terug met de mededeling dat, mocht er nog nieuws zijn, haar moeder naar Lynn’s mobiel sms’t. Nog geen kwartier later ontvangt Lynn een sms van Lisa’s moeder waarin staat dat haar abonnement is geblokkeerd.

“Zo, dat ging snel”, zegt Lynn verbaasd.

“Ja, er zijn vrij veel providers die er direct wat aan doen”, legt Amy uit.

Na de les gaan ze met zijn vieren nog een keer naar de conciërge en die hebben dan eindelijk goed nieuws. Lisa’s mobieltje is gevonden. Iemand heeft hem toen de conciërges er niet waren voor hun kantoor neergelegd. Alle vier zijn de meiden ervan overtuigd dat de enige reden dat Lisa’s mobiel weer terug is komt omdat er niets meer met het mobieltje valt te doen. Lisa laat nog even zien dat er dan ook echt niets meer mee te doen valt en dan gaan ze allemaal, blij dat het goed gekomen is, naar huis.

Reageer (2)

  • Nillinxia

    'Amy'hiiiieeeer :D Echt vet 'leuk' het verhaal is echt leuk, maar wat er toen gebeurd was niet. Heb zin om je volgende opdrachten te lezen :D

    1 decennium geleden
  • Tactician

    Whooei, late reactie van mij. Maar ala.
    "Drie paar ogen gaan naar Lisa" Ik zie dat gewoon voor me :P Haha! Drie pipo's die ineens omkijken.
    Goed, Lynn kan ik thuisbrengen. Maar de rest?

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen