Foto bij 031

Welkom nieuwe abo's!
Enjoy.

Liam James Payne

Mijn ogen staren onderzoekend in de blauwe ogen van Sarah. Er staat haast en angst in haar ogen te lezen, maar ik kan er niets uit opmaken waarvoor ze bang is. Ik doe de deur zonder een woord verder open, zodat Sarah binnen kan komen. Ze loopt me voorbij en gaat de trap op, vermoedelijk naar mijn kamer. Nog steeds verbaasd van haar verschijning, ga ik haar achterna. Ze laat zich op mijn bed ploffen en staart naar mijn geverfde muur. Langzaam laat ik me naast haar neerzakken en wacht tot ze begint te praten. Een zucht rolt over haar lippen en ik sla mijn armen om haar heen. Ik besluit om als eerste de stilte te verbreken door haar te vragen waarom ze hier is. Gisteravond had ze me verteld dat ze twee weken niet met me kon praten. ‘Ik moet met je praten, waarom niet. Ik heb een groot geheim voor je en die wil ik je nu vertellen.’ Sarah’ s stem klinkt zacht en ze begint te vertellen.

Na haar verhaal ben ik sprakeloos en ik weet niet wat ik moet zeggen. De tranen stromen als rivieren over Sarah’ s wangen en ik trek haar dicht tegen me aan. We zitten zo voor een paar minuten, maar als ik op de klok kijk, zitten we al langer dan een paar minuten. Opeens vliegt Sarah overeind en rent als een gek naar beneden. Na een paar seconden valt de voordeur in het slot en ik ben totaal overdonderd door haar plotselinge vertrek. Ik laat me achterover op mijn bed vallen en laat Sarah’ s verhaal even bezinken. Ik sluit mijn ogen en meteen komt mijn droom weer boven, wetend dat hij echt was.

‘Ze vertelde dat haar vader het gezin in de steek heeft gelaten toen ze een jaar of zes was. In de weken daarna heeft ze bij haar beste vriendin gewoond, omdat haar moeder niet in staat was om voor haar te zorgen. Sarah begreep niet waarom ze haar vader nooit meer zag en mistte hem dan ook verschrikkelijk.
Ze ging terug naar haar moeder en het ging voor een poosje erg goed, haar moeder was weer vrolijk en nam de taak om voor haar te zorgen erg serieus. Wat Sarah toen niet wist is dat haar moeder het haar vader heeft verboden om haar ooit nog terug te zien. Er is een rechtszaak geweest over de voogdij, die haar moeder heeft verkregen.
Toen Sarah zeven jaar oud was, ging alles weer de verkeerde kant op. Haar moeder ging aan de drank en was vaak tot laat in de avond van huis. Ze nam geen tijd om voor Sarah te zorgen en dacht dat ze wel voor zichzelf kon zorgen. Als haar moeder dan al thuis was, stonk ze vreselijk naar alcohol en was dronken. Ze lag alleen maar in bed en was totaal niet in Sarah geïnteresseerd. Sarah kwam vaak te laat op school, omdat haar moeder haar niet wakker maakte of omdat ze zich had verslapen. Het kwam steeds vaker alleen op Sarah neer, het huis was één grote puinhoop en ondanks dat ze pas zeven was, wist ze dat het zo niet langer kon.
Het was voorjaar en Sarah zou bijna acht jaar worden, toen de verschrikkelijkste herinnering uit haar leven gebeurde. Ze had de moeder van haar beste vriendin ingelicht over wat zich thuis afspeelde. De moeder van het meisje was geschokt dat het al een jaar zo ging. Ze stapte naar Sarah’ s moeder toe en vertelde haar de waarheid. Ze zei dat ze een afkickkliniek voor haar moeder geboekt had. Zodat Sarah’ s moeder van haar verslaving af kon komen. Toen de moeder van haar vriendin weg was, barstte de hel los. Ze ging door het lint en begon te schreeuwen. Ze schreeuwde dat het allemaal Sarah’ s schuld was, dat haar vader hun verliet. Sarah kroop weg in het verste hoekje dat ze maar kon vinden. Haar moeder schreeuwde dat ze Sarah haatte en dat ze haar nooit meer wou zien. Sarah wachtte tot haar moeder uitgeraasd was en kwam uit haar schuilplaats. Haar moeder greep haar in de kraag en gooide Sarah tegen de muur. Ze begon weer te schreeuwen en wenste dat Sarah nooit geboren was. Ze trok haar aan haar haren weer naar boven en begin haar in haar gezicht te slaan. Ze sloeg Sarah bont en blauw. De volgende morgen deed dan ook heel haar lichaam pijn en Sarah kon zich nauwelijks bewegen, maar ze moest en zou naar school.
Het ging zo een aantal jaar door en haar moeder begon steeds meer te drinken. Sarah moest alle klusjes in huis doen en het leek alsof ze alleen in het huis woonde. Haar moeder kwam er alleen om te slapen. Als ze Sarah zag, werd ze kwaad en sloeg haar dan ook.
Toen Sarah veertien jaar oud was, kickte haar moeder af van de alcohol. Ze was ontzettend trots op haar moeder en het leek dat hun band beter zou worden. Tot een half jaar geleden, haar moeder is weer begonnen met drinken en alles is weer terug bij af. Gisteravond heeft ze Sarah dan ook geslagen, toen ze dronken was.
Precies zoals ik droomde. Ik voel me echt verschrikkelijk over het feit, dat ik nooit iets in de gaten heb gehad. Dat Sarah het zo slecht heeft thuis.’
Ik begraaf mijn hoofd in mijn handen en sluit mijn ogen. Ik heb het hele verhaal aan mijn ouders verteld. Het is te veel om in één keer mee op gezadeld te worden en ik moest het dan ook aan iemand vertellen. Een zucht rolt over mijn lippen en ik kijk mijn ouders aan. ‘Het is jouw schuld niet, Liam. Sarah had je moeten vertrouwen en het allemaal moeten vertellen. Het enigste wat je nu kunt doen, is haar zoveel mogelijk helpen waar je maar kan.’ Mijn moeder kijkt me liefkozend aan en haalt haar hand door mijn haar. ‘Daarom moesten wij ook haar boodschappen doen?’ Nicola en Ruth komen de kamer binnen lopen. ‘Ik denk het wel. Ze moest boodschappen doen, maar besloot om mij alles te vertellen. Als ze daarna ook nog boodschappen moest gaan halen, was haar moeder razend geworden.
Opeens slaat mijn hart een slag over en mijn ogen worden groot. Mijn hoofd spat zowat uiteen van de bezorgde vragen en nog nooit heb ik zo graag iemand willen bellen. Ik weet zeker dat Sarah geen fijne thuiskomst zal hebben en het is allemaal mijn schuld.

Reageer (3)

  • JustMelis

    snel verder<33

    1 decennium geleden
  • GossipGirl21

    Geweldige story al. Ik ben benieuwd naar het volgende hoofdstukje.
    Snel verder gaan. xxx

    1 decennium geleden
  • CelinexLouis

    omg
    snel verderr !!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen