Foto bij 2317. 2318. (Proloog)

21 maart, 2406. Nieuw-Europa

2317:
Portugal wordt teruggewonnen door het Verenigd Koninkrijk die zich eindelijk gaat bemoeien met de VSN. Alle nieuwe gebieden van de VSN worden 'Minus Holland' genoemd. Aan het einde van het jaar weet Duitsland op een slimme wijze verschillende Minus Holland terugtewinnen. Jean-Pierre de Mann duikt onder.

2318:
Amerika veroverd vele Minus Holland terug. Frankrijk is zwaar toegetakeld, net als Portugal, Spanje en België. België roept voor een vredescontract met de VSN. Duitsland valt Amsterdam binnen en proberen De Mann te vermoorden. Honderden Nederlandse mensen proberen het huis waarin De Mann zich verschuilt te beschermen, deze operatie mislukt. Op 23 november 2318 wordt De Mann doodgeschoten door de Duitsers. De VN beslist dat de VSN wordt opgeheven en dat het gebied onder controle wordt gehouden door verschillende landen. Duitsland wordt gezien als de held van de oorlog.


Ik bekeek mijn blaadje nog eens goed. Mijn samenvatting over de Oorlogjaren was goed. Morgen had ik een toets erover, als ik tenminste naar school ging. Ik bladerde mijn boek nog eens door en merkte dat ik één ding vergeten was erbij te zetten.

Duitsland wordt gezien als de held van de oorlog. Nederland was vanaf nu de NG: De Nederlandsche Gebieden.

Ik zuchtte en liep naar buiten. De zon scheen, de vogels floten en toch was de wereld lang niet zo mooi als dat het leek.
Ik ben Eileen Paradijs, en ik woon in de NG.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen