Foto bij PP - 10

Berend en Annicka waren zoals Anne al vermoedde twee weeskinderen die, toen ze aan het verhongeren waren, betrapt werden op stelen. De man die hen betrapt had was erg invloedrijk en absoluut niet vriendelijk. Hij had er bij de graaf, niet de vader van Koenraad, op aangedrongen hen te laten ophangen. Die had daar mee ingestemd. Wouter en zijn broer Dirk, die op dat moment bij hem als soldaten in dienst waren, hadden dat onaanvaardbaar gevonden. Aangezien Berend en Annicka op dat moment nog maar negen en zeven waren geweest. Hun protest werd hen door hun heer echter niet in dank afgenomen en ze moesten vluchten. Ze hadden toch niets meer te verliezen gehad en dus hadden de twee broers besloten om de kinderen te laten ontsnappen en er samen vandoor te gaan.
Het verhaal van Tom en Joris was even triest als grappig. Het waren twee schooiers geweest die ten einde raad hadden besloten om iemand te beroven, maar het toeval wilde dat Pieter en de andere enkele meters verderop lagen en allemaal grote honger hadden. Dus nadat ze klaar waren met beroven werden ze zelf beroofd, maar uiteindelijk werd het uitgepraat en werd de buit verdeeld.
Jonas’ komst werd omhuld door mysteries. Hij was zwaar gewond aan komen strompelen, maar niemand wist wie of wat hem zo toegetakeld had en Jonas weigerde tot op de dag van vandaag er iets over te vertellen.

Reageer (2)

  • NEWgirlS

    tell us jonas' story you can'tpossibly expect us to not ask about it :P
    snel verder

    1 decennium geleden
  • EffieTrinket

    Ben benieuwd naar Jonas verhaal :)
    Snel vederr :Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen