Foto bij H12

Nog steeds geen laptop maar wel even een computer tot mijn beschikking :P Hopelijk heb ik volgende week weer mijn laptop (dat moet gewoon want ik overleef dit niet XD)

'Iedereen weet nu in ieder geval dat er iets aan de hand is' zei Gwendolin toen we met z'n alleen rond een tafel zaten. 'Ik denk dat we het beter bekend kunnen maken voordat er andere conclusies worden getrokken' zei Eline. 'Dat laten we aan het geestenrijk over' zei CLeveron. 'Het enige wat wij kunnen doen is rustig blijven, onze mensen beschermen en de mensen gerust stellen'. Even bleef het stil. 'Wat is er precies gebeurd in Glorenda?' vroeg ik aan Gwendolin om de stilte te doorbreken. 'Ineens waren er tientallen mensen met het virus. Ze slopen alle gebouwen en andere beelden. Alle mensen sloegen op de vlucht. Slechts een paar watermeesters bleven om te vechten. Ik heb samen met mijn wachters alle mensen met het virus vermoord, maar toen was het al te laat, Glorenda was volledig verwoest'. Ik zag dat ze het er moeilijk mee had. 'Het kan niet anders of het geestenrijk hebben hierover gehoord' zei CLeveron. 'Dit kunnen ze niet negeren' zei Marcha. Op dat moment kwamen er twee wachters binnen gelopen. 'Heer, we hebben bezoek voor u' zei een van de wachters. Cleveron stond op en liep achter de wachters aan, wij volgden zijn voorbeeld.

Toen we buiten aankwamen stonden er 5 geestendrijvers voor de poort. 'Wij hebben opdracht van de 7 gezusters om hier een oogje in het zeil te houden, meer kunnen wij er niet over zeggen'. De geestendrijvers draaide zich om en verdeelden zich over de stad. Cleveron keek ze met opgetrokken wenkbrauwen aan en keek de geestendrijvers na. 'Dat zal waarschijnlijk voor het virus zijn' zei Gwendolin. 'Net of 5 geestendrijvers ze aankunnen' zei Marcha. 'Ik durf te wedden dat het vuurrijk, aarderijk en de luchteilanden hier niets van weten' zei Eline. 'Dat zou echt een schande zijn' zei Gwendolin. 'De gezusters kunnen het niet verzwijgen voor de rest van de elementen'. 'Ik ben bang dat dat precies is wat ze aan het doen zijn' zei Cleveron. 'Ik ben bang dat ze geestendrijvers onze kant op hebben gestuurd, om in de gaten te houden of wij niet naar de andere elementen zullen gaan'. 'Maar dat is precies wat wij wel gaan doen' zei Gwendolin. 'De gezusters hebben dit lang genoeg voor zich gehouden, en de andere elementen weten hier al van, alleen ze weten niet dat het op dit moment speelt. Cleveron, kun je even meekomen, ik wil even iets met je overleggen'. CLeveron knikte en liep achter Gwendolin aan. 'Zullen wij maar even de stad in gaan?' vroeg Marcha aan ons. 'Goed idee' zei Eline. 'Ik wil wel is weten waar de geestendrijvers zijn' zei ik. En met z'n drieën liepen we de stad in.

In de stad, er van de grote fabriek, was niets te merken. Alle mensen deden hun dagelijkse dingen en het leek net alsof niemand iets in de gaten had. Plotseling viel mijn oog op een geestendrijver die boven op het dak van een fabriek stond. Hij had zijn ogen op mij gericht, en door zijn strepen onder zijn ogen en zijn grijze kleding, bezorgde een geestendrijver mij altijd kippenvel. 'Niet gelijk kijken, maar op het dak van die fabriek daar, staat een geestendrijver naar ons te kijken'. Natuurlijk draaide Eline zich gelijk om en ontmoette de blik van de geestendrijver. 'Wat zei ik nou?' vroeg ik aan Eline. Ook Marcha draaide zich gelijk om. 'Ik blijf het vage mensen vinden' zei Marcha. 'Ze kunnen je gedachtes horen' zei Eline. Marcha draaide zich om en zag nu dat de blik van de geestendrijver op haar was gericht. 'Ik denk dat we beter weg kunnen gaan hier' zei ik. Eline en Marcha knikte en liepen achter mij aan.

Toen we bij de fabriek aankwamen stonden er overal wachters. 'Cleveron neemt het gelukkig wel erg serieus' zei ik. 'Zouden wij naar binnen mogen?' vroeg Marcha aan de bewaker die ons de eerste keer ook naar binnen liet. 'Natuurlijk, kom erin'. Hij zette een stap opzij en liet ons erlangs. Toen we binnen kwamen zagen we CLeveron en Gwendolin nog druk in gesprek. 'Dit kan toch gewoon geen toeval zijn?' vroeg Gwendolin aan Cleveron. 'Dit is inderdaad behoorlijk bizar, we moeten het doen' zei hij. 'Hoeveel zouden er nog zijn?' vroeg Gwendolin. 'Ik denk dat ze intotaal met een stuk of 7 zullen zijn' zei Cleveron. Ik keek ELine en Marcha aan en ze haalden hun schouders op. Toen zag zag Gwendolin ons ineens zitten. 'Kom erbij' zei ze. 'We moeten jullie nodig spreken. Er zijn veel dingen die moeten gebeuren' zei ze toen wij een stoel pakte en bij hun gingen zitten. 'Ten eerste zullen de andere leiders van de elementen dit moeten weten. Ten tweede zullen we naar de 7 zusters moeten gaan voor meer informatie. Dat heeft alleen zin als we met alle leiders bij elkaar zijn' zei Gwendolin. 'Daarom zullen jullie naar de andere elementen moeten reizen' zei Cleveron toen hij het overnam van Gwendolin. 'En bedoeld u daar ook mij mee?' vroeg Marcha aan hem. 'Ook jij zal meereizen met Eline en Odin' zei CLeveron. Marcha keek ons met grote ogen vol vreugde aan. 'Hier hebben jullie drie brieven voor de andere drie elementen. Zorg ervoor dat geestendrijvers jullie niet achter na zullen komen, want die zullen het gelijk melden bij de 7 zusters. We spreken over 2 maanden af, hier in het metaallandschap. Ondertussen gaan wij meer onderzoek doen naar het virus' zei Gwendolin. Ze overhandigde de brieven aan mij en liep toen terug om naast Cleveron te staan. 'Heel veel succes, en zorg ervoor dat je optijd terug bent met de andere leiders' zei CLeveron. 'We vertrouwen op jullie' zei Gwendolin. We keken elkaar aan en liepen toen de fabriek uit.

Onze eerste bestemming, het aarderijk. En bij die gedachten schoot een hele pijnlijke maar vreugdevolle herinnering weer in mijn hoofd.
Mijn ouders.

Reageer (1)

  • Montmartre

    Het avontuur gaat beginnen, spannend!!!
    Nice dat ze gelijk bij zn ouders op bezoek gaan ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen