Het is net na de slag op het departement van mystificatie en Sirius is dood. Tonks ligt nu in het St. Mungo

Tonks
Heel langzaam komt ze bij. Ze kijkt om zich heen. Waar is ze? Wat doet ze hier? Langzaam maar zeker komen al haar herinneringen terug. Ze is in het ziekenhuis, omdat ze meegevochten heeft op het departement van Mystificatie, in gevecht met Bellatrix. Toen is ze gewond geraakt, bewuseloos zelfs. Maar wat is er daarna gebeurd? Ze is hier wakker geworden, en heeft het ziekenhuis herkend.
'Tonks,' hoort ze een stem, 'Hoe voel je je?'
Ze kijkt omhoog. Ze ziet een gezicht, omringd door grijzend bruin haar, en met kalme en vriendelijke bruine ogen.
'Remus!' weet ze er uit te brengen.
Tonks is vandaag pas wakker geworden, dus weet ze niet of Remus er al lang is.
'Beter,' glimlacht ze.
Vooral nu jij er bent, denkt ze er achteraan, maar ze zegt het niet.
Tonks heeft geen idee wat hij zou denken, als ze dat zou zeggen. Ze vindt het zelf ook lastig, maar ze denkt dat ze eruit is. Maar het tegen hem zeggen is weer een heel ander verhaal. Het afgelopen jaar, bij de orde, is ze steeds beter bevriend met hem geworden, en hij is zó aardig. Ze is verliefd op hem geworden. Ze vraagt zich af wat hij zal zeggen. Dat hij ook verliefd is op haar? Of dat hij niet verliefd is op haar? Ze hoopt op het eerste, natuurlijk.
'Gelukkig,' zegt Remus, 'Na Sirius was jij er het ergst aan toe. Alle kinderen op Harry na waren gewond, maar die zijn er allemaal weer bovenop, en Kingsley en Mad-Eye ook. Dumbledore, Harry en ik waren geloof ik de enigen die niet gewond geraakt zijn.'
'Sirius? Wat is er met Sirius?' vraagt Tonks bezorgd.
Ze heeft geen idee wat er nog meer gebeurd is, nadat zij door Bellatrix gemarteld werd en buiten bewustzijn raakte. Ze heeft geen idee wat Bellatrix toen deed, helemaal geen idee.
'Sirius heeft het niet overleefd,' zegt Remus droevig, 'Bellatrix heeft hem vermoord.'
Wat?! Bellatrix?! Zij vocht met Bellatrix. Het is dus haar schuld, zij had Bellatrix moeten verslaan, dan had Sirius nu nog geleefd.
'Het spijt me. Hij een van je beste vrienden, toch?'
'Je hoeft je niet te verontschuldigen,' zegt hij, 'Het is niet jouw schuld.'
'Het is wel mijn schuld,' zegt Tonks, 'Ik heb Bellatrix moeten verslaan, dan had hij nu nog geleefd. Het is wel mijn schuld.'
Ze begint te huilen. Alle kans is nu wel verkeken. Remus wil vast niet iemand die ervoor gezorgd heeft dat zijn vriend dood is. Op z'n minst heeft ze het niet voorkomen.
'Bellatrix was blijkbaar sterker dan je verwachtte, daar kun je niets aan doen. Je bent een sterke heks, en je kan goed duelleren, maar Bellatrix bleek beter te zijn. Ze versloeg je, hoewel je echt je best deed. Je mag blij zijn dat je nog leeft.'
'Als ik dood zou zijn, zou Sirius nog leven,' zegt Tonks.
Remus schudt zijn hoofd en zegt niets. Tonks kent Remus goed, hij is altijd degene die met mensen praat als ze verdrietig zijn, als er iets gebeurd is. Hij probeert haar alleen op te vrolijken. Het is wel haar schuld.

Reageer (2)

  • Fidem

    TONKS. REMUS.
    PERFECT.
    xxxx

    1 decennium geleden
  • xFangirlx

    Aaaaawh, poor Tonks :(
    Poor Sirius :(
    Leuk verhaal (:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen