Foto bij 3: Joyce

Hoop dat jullie het een mooi hoofdstuk vinden!:3
PS: alle foto's zijn zelfgemaakt

Bah, ik haat het begin van de dag. Je hebt slaperige ogen, een chagrijnig gezicht en snauwt iedereen af. En dan heb je ook nog het eerste lesuur aardrijkskunde. De strengste lerares en de saaiste les methode. Na het tweede uur ben ik meestal wel wat vrolijker. Ook Maaike weet dat, dus probeert ze zo weinig mogelijk met me te praten. Wat soms wel lastig is voor haar. Ze heeft altijd wel iets te vertellen. Ook nu, met de wind tegen en een zware tas achterop mijn fiets. 'Ik weet nu waarom Thomas gisteren niet kwam', zegt ze. Daar ben ik ook wel benieuwd naar, dus vraag ik met moeite: 'Nou?' 'Ze hebben dat briefje van ons voorgelezen toen wij al weg waren.' 'Wat gemeen!' Ik krijg een nog bozer gezicht en begin harder te trappen. Gelukkig duurt het niet meer lang.

heej
Vergeet je onze afspraak niet ?
groetjes Tim

Staat er op het briefje dat tijdens Engels op mijn tafel belandt. Ik ben al weer wat vrolijker, het is het 4de uur. Ik was het nog niet vergeten. Volgende week is ons proefwerk al en ik snap helemaal niks van de stof. Omdat mijn laatste pogingen met een briefje niet echt soepel verliepen probeer ik nu om oogcontact te maken. Op de één of andere manier keek hij me al aan. Dus ik lach en knik naar hem. Hij lacht terug. Ik kijk weer naar voren en let op de Engels lerares.

We zijn vrij, ik en Maaike lopen naar het fietsenhok. Er was vanochtend bijna geen plek meer, dus staat Maaike helemaal aan het einde. Als ik mijn fiets wil pakken komt Tim naar mij toe.'He Joyce! Vergeet je niet om je wiskunde boek vanavond mee te nemen?' 'Ik zal het proberen te onthouden, bedankt.' Ik wil dat hij weg gaat, straks denkt Maaike nog dat we iets hebben. 'Nou, tot vanavond dan!' Gelukkig, Maaike komt er net aan.
'Wat moest Tim van je?' vraagt Maaike als we ongeveer op de helft zijn. 'Oh dat. Ik snap niks van wiskunde, vanavond gaat hij me helpen.' 'Oeeeeh! Spannend!' zegt Maaike. 'Nee, het is alleen wiskunde. Jij denkt ook altijd daar aan!' Ik rol met mijn ogen. Je kunt toch ook gewoon vrienden met jongens zijn? 'Ja ja, alleen wiskunde.' 'Ik wil echt niks met Tim!' zeg ik. Ze moest eens weten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen