Foto bij Voorspelling komt uit? - 119

Ik haat examens...

Geachte Vader, Vuurheer Azlaï

Lizzie heeft me uw brief getoond, de brief waarin u de dood van prinses Yue eist. Sinds die brief zijn er hier in de stad een heel aantal dingen veranderd. Maar voor ik u daarover vertel kan ik beter bij het begin beginnen.
Zoals u weet ben ik vier jaar geleden gevangen genomen door de Waterstam. Ik kan niet zeggen dat ik een aangename tijd achter de rug heb, maar zeggen dat het vreselijk was is eerlijk gezegd ook overdreven. U had me in de eerste plaats hierheen gestuurd om Lizzie te overhalen om zich weer bij ons, de vuurnatie, de machtigste natie van de vier, aan te sluiten. Zoals u gemerkt heeft weigerde ze oorspronkelijk. Maar uiteraard liet ik me niet ontmoedigen en zette ik door, zoals het hoort voor wie tot een natie als de onze wil kunnen behoren. Langzaamaan slaagde ik erin Lizzie’s vertrouwen te winnen. Daarmee trouwens ook, in mindere mate, van prinses Yue. Zij vertrouwt Lizzie heel erg, evenals haar oordeel. Ze heeft me uiteindelijk zelfs laten overbrengen naar een kamer in haar paleis in plaats van een cel.
Nu ongeveer een jaar geleden heeft Lizzie de knoop doorgehakt en heb ik haar zo ver gekregen weer onze kant te kiezen. Desondanks hield ze dat stil. U begrijpt misschien wel dat Lizzie na zoveel jaar in de waterstam te leven hen als haar tweede familie is beginnen beschouwen. We hebben echter wel gepraat over hoe we hen konden onderwerpen, hoe we van u de machtigste man ter wereld konden maken en de vuurnatie konden laten winnen. We wachtten enkel de geschikte kans af. En die heeft u ons net geboden.
Lizzie is met de brief meteen naar mij toe gekomen en we hebben onze strategie besproken. We kennen de mensen die van belang zijn en konden heel goed inschatten hoe ze zouden reageren. Vervolgens is Lizzie met de brief naar prinses Yue gegaan en wat later vroeg ik de wachters mij er ook heen te brengen om het geloofwaardig te houden. Prinses Yue is natuurlijk enorm geschrokken maar al snel nam ze de beslissing dat ze wilde sterven om de stam te redden. Ze schonk mij ook meteen de vrijheid, waarna Lizzie en ik haar op een subtiele manier gevangen genomen hebben.


De brief was nog niet klaar, we moesten inderdaad nog een aantal dingen bespreken. Thomatio had net als ik de brief die we van de vuurheer kregen een paar keer gelezen en staarde Yue nu verbijsterd aan.

Reageer (6)

  • Sneeuwmaan

    serieus he, sietske, die hebben echt nooit een rustig dagje samen.

    1 decennium geleden
  • Louriox

    Kunnen Sokka en Yue niet één keer samen zijn zonder al die problemen ;(

    1 decennium geleden
  • Eef95

    @inOblivion so true...

    snel verder

    1 decennium geleden
  • Organism

    omg. yue offert zich nogmaals op voor de waterstam ;(

    1 decennium geleden
  • Padme

    Snel door

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen