Foto bij Two

"Diane, we hebben drie snake fangs nodig, geen vier." zei ik geïrriteerd. Bij potions met Diane samenwerken was een hel. Ik moest al het werk doen terwijl zij steeds een gezellig onderonsje had met Tracey.
"Dat wist ik wel hoor." antwoorde Diane stilletjes. Met haar tengere, bleke handje streek ze door haar lichte haren en zuchtte ze.
"Ik weet dat je slecht geslapen hebt,maar kan je tenminste toch een beetje vrolijker zijn?" vroeg ze met een piepstemmetje. Ik negeerde haar opmerking en liet de snake fangs één voor één in onze cauldron vallen.
Diane zuchtte nogmaals en gaf me een klein duwtje.
"Ik zal het proberen." murmelde ik, hopend dat ze zou zwijgen.
"Goed zo." zei Diane met een grote glimlach.
Snape die zich geluidloos door de klas bewoog, vertraagde zijn tempo voor ons bankje en vouwde zijn handen over elkaar. Zijn zwarte haren staken fel af tegen zijn doffe,bijna witte huid.
"Mulciber, je hebt nog 10 minuten. Gebruik ze nuttig." siste hij.
Hij spuwde mijn naam uit alsof het een of andere besmettelijke ziekte was. Hij had me nooit gemogen,maar de laatste weken greep hij elke kans om me te beledigen met beide handjes.
"Ja, professor Snape."
Ik wende mijn blik opnieuw naar mijn potionsboek, liet mijn vinger zachtjes over de ingrediënten glijden en stopte bij 4 porties Fluxweed. Snape had intussen zijn tocht verdergezet en had nu een nieuw slachtoffer, Weasley, gevonden om te terroriseren.
"Wat kan die man toch een vreselijke engerd zijn. Zou hij eigenlijk ooit al, jeweetwel, met het andere geslacht..."
Even flitste het beeld van Snape in een bed gevuld met rozen voorbij. Ik schudde vlug mijn hoofd en draaide me getraumatiseerd naar Diane, die me met een ondeugend lachje en blinkende ogen aankeek.
"Diane, het laatste waar ik nu wel wil over nadenken is het liefdesleven van Snape. Trouwens, we hebben 4 porties Fluxweed nodig."
Diane knikte, nam het Fluxweed voorzichtig in haar handen en smeet ze haastig in de cauldron.
"Jullie tijd is om!" brulde Snape door de klas.
Ik hoorde enkele Ravenclaws achter me zachtjes vloeken.
"Iedereen die nu nog iets toevoegt of verandert is onmiddellijk gebuisd. Jij ook Mulciber."
Aangezien Snape er geen problemen mee had om mensen te buizen en er zelf plezier in vond, liet iedereen gehoorzaam zijn cauldron met rust.
Hij leek mijn reactie af te wachten, maar zag al snel in dat ik van plan was hem straal te negeren.
"Diane, als antwoord op je vraag. Snape is zeker weten een gefrustreerde maagd." mompelde ik zachtjes.


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen