De rest van de eerste dag hebben we wat verschillende onderdelen uitgeprobeerd. We kunnen alledrie andere dingen goed. Ik blijk mezelf heel goed te kunnen camoufleren, terwijl Ceilena dat absoluut niet kan. Ze kan immers niet zien of ze de goede kleur gebruikt, o de kleur na is de verf namelijk precies hetzelfde. Minerva kan uitstekend vuur maken, hoewel je daar weinig aan hebt, omdat je dan de beroeps op je af lokt. Het zou ooit handig kunnen zijn, stel dat de arena ijskoud is. Dan maakt iedereen vuur, en hebben we wel heel veel pech als de beroeps net ons drie kiezen om op af te gaan. Als ik beroeps zou zijn, zou ik, als ik weet waar een groepje van 3 zit, niet daar op af gaan, want dan neem je wel een risico. Ik blijk heel kundig te zijn met pijl en boog, maar daar heb ik waarschijnlijk niets aan, want ik krijg er geen te pakken. De boog ligt namelijk in de opening van de hoorn, als die er is, en daar ga ik niet heen, dat overleef ik niet. Ik ben redelijk snel, maar niet sneller dan de beroeps. De volgende dag gaan we tijdens het ontbijt bij elkaar zitten, dat is gezelliger. De beroeps zitten ook bij elkaar, met Giohn en de jongen uit 9 erbij. Ik had gelijk, zij twee worden bij de beroeps gevraagd. Bij district 12, 10, 8, en 6 zitten de twee tributen bij elkaar. Het meisje uit district 5 zit bij het meisje uit district 9. De jongens uit 7 en 11 zitten een beetje eenzaam, aangezien de meisjes uit die districten bij mij zitten. Als we allemaal ontbeten hebben, gaan we weer naar de trainingsruimte. Terwijl de beroeps bij de grote wapens blijven hangen, gaan wij allerlei andere onderdelen langs, die we gisteren nog niet gehad hebben. We kunnen beter meer vaardigheden redelijk onder de knie hebben dan een of twee heel goed. Met alles een beetje maken we meer kans. We gaan nu naar de katapulten, dat hebben we nog niet gehad. Op het eerste gezicht zou je denken dat Ceilena dat absoluut niet kan, omdat ze blind is, maar het tegendeel is waar. Ceilena kan uitstekend mikken, omdat ze door andere zintuigen dan zicht weet waar haar doel is. Iets wat mij nooit zou lukken zonder zicht. Een voordeel van Ceilena: Nacht doet haar niets, ze ziet niets, ze maakt gebruikt van andere zintuigen, die in de nacht niet slechter worden. Vervolgens gaan we naar het zwaardvechten. Dat is best handig, voor het geval dat we een beroeps dood krijgen en we zijn of haar wapens kunnen pakken, dat we iets tegen andere beroeps kunnen. Te veel wapens natuurlijk niet, als ze ook opgehaald kunnen worden. Maar wat wapens in verloop van tijd is handig, als we willen winnen.
'Zo, is de kudde oenen nog steeds bij elkaar?' vraagt het meisje uit district 1, 'Zo noemde je ze toch, Clary? Die is echt mooi bedacht.'
'Dank je, Beauty,' zegt Clary, het meisje uit 2, tegen het meisje uit 1.
Zou zij echt Beauty heten? Bah, wat geven de mensen in district 1 hun kinderen toch afschuwelijke namen. Beauty, kom nou! Ik zie dat Ceilena zachtjes grinnikt. Om die naam? Ik geef haar gelijk, mocht het zo zijn.
'Wat is er zo grappig, blinde oen?'
'Blinde oen!' proest het meisje uit 1.
'Zeg, heet je echt Beauty? Dat is een héél compliment, voor jou dan,' proest Minerva.
Oke, het meisje is redelijk knap, maar daar gaat het niet om. Waar het wel om gaat, is dat we haar beledigen, en dat is gewoon leuk.
'Wiress, doe niet,' zegt Giohn, 'Als je zo doet, maken we je alleen maar sneller dood, dat weet je heel goed.'
Ik weet dat hij liegt. Wij zijn met drieën. Zij zijn dan met achten, maar daar gaat het niet om. Het gaat er om dat zij bang zijn voor ons teampje, dat voel ik aan. Ze vinden het maar niets dat wij ook een team sluiten. Dat is logisch, als je een team hebt gevormd wil je niet dat de anderen ook een team vormen, want dat verkleint je kansen. Het zwaardvechten zelf vergaat me wel goed. Ik ben niet zo goed als een beroeps, maar ik ben ook niet meteen dood, denk ik zo. Ceilena vergaat het ook wel goed, maar Minerva is hopeloos met het zwaard, het is gewoon niet haar wapen.
'Had je daar mee willen overleven, 11?' vraagt Beauty, 'Kijk, zo doe je dat.'
Beauty pakt een zwaard en houwt een paar keer op de pop in, gecoördineerd en precies, en tenslotte gaat het hoofd eraf. We weten allemaal dat de beroeps beter kunnen zwaardvechten, de beroeps hebben getraind, in tegenstelling tot hen drie, maar zij zijn beter in overleven. Minerva heeft haar kennis over planten uit district 11. Stel dat ze het juiste gereedschap hebben, zou Ceilena een boog voor me kunnen maken, en wat pijlen.
'Laten we verder gaan,' zegt Ceilena, 'Beauty, Clary en de anderen beginnen me de keel uit te hangen.'
Na de trainingen hebben we nog aardig wat onderdelen gedaan, nu moeten we alvast gaan bedenken wat we tijdens de privésessies gaan laten zien. Door een team te sluiten maken we meer kans, dat weten sponsors ook. Als we nou alledrie een hoog cijfer halen, gaan mensen naast op de beroeps ook op ons wedden en sponsoren ze ons.
'Ik ga klimmen,' zegt Minerva, 'Ik denk dat ik dat best goed kan.'
'Als de beste,' zegt ik, 'Je slaat zelfs toestellen over! Je vliegt bijna!'
Ceilena knikt. We hebben gelijk, Minerva moet gaan klimmen. Haar krijg je echt niet te pakken, en als je haar te pakken hebt, kun je haar nog niet doden. Dan zijn wij er nog. Mij ben je niet zomaar te slim af. Mijn intuïtie gist gewoon te makkelijk naar hun tactiek, ik heb het al zo vaak gehad in mijn leven. Ceilena zal onderschat worden. Een blind meisje, zeg nou zelf? Niemand gelooft dat een blind meisje de spelen kan winnen, hoewel Ceilena echt sterk is.
'Ceilena, jij moet met blaaspijpjes schieten! De spelmakers verwachten vast niet dat een blind meisje kan richten met blaaspijpjes. Je verrast ze echt met zo'n act,' zeg ik.
'En jij, Wiress?'
'Ik? Ik heb een idee. Voor ik begin, vertel ik ze wat dingen die mijn intuïtie me vertellen, er is altijd wel iets, soms heel onbenullige dingen, zoals ineens snappen waarom het meisje uit district 6 knopen ging leggen. Daar sta ik nooit zo lang bij stil. Ik vertel ze wat dingen die ik niet zou kunnen weten, als je het hen vraagt. Dan pas ga ik echt aan de slag met wat mij het best ligt: het boogschieten.'

Reageer (3)

  • Cloudtail

    Leuk verhaal!

    1 decennium geleden
  • Memoria

    Verder!!!!!

    1 decennium geleden
  • ceetah

    GA VERDER ASJEBLIEF *puppy ogen* <3 <3 <3(H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen