Het was raar voor Valentina om haar beste maatje weer door hun o zo vertrouwde stad te zien lopen. Hem zomaar tegen te kunnen komen als ze op het strand rond liep of wanneer ze enkel een klein boodschapje haalde bij de buurt supermarkt. Het was raar om hem gewoon op te kunnen bellen, of beter nog gewoon bij hem binnen te stappen, om daarna de hele dag met hem te kunnen door brengen. Maar het gevoel van tevredenheid overheerste het rare gevoel. Valentina vond het heerlijk om weer bij Peter in de buurt te zijn en ze merkte aan Peter dat hij er het zelfde over dacht. Steeds vaker belde hij haar op om te vragen of ze langs kwam, waarna ze de hele middag niks anders deden dan wat rond hangen. Valentina was begonnen met surf lessen geven aan Peter, maar dat leek niet echt op iets uit de draaien. Maar het bezorgde in ieder geval wel enorm veel lol.
Valentina schudde wild de water druppels uit haar haren en klauterde het strand op. Peter kwam haar achterna. Iets meer verzopen als Valentina en beiden gooide ze hun surfplanken op het hagel witte strand. Ze plofte beide in het zand en een tijd lang was het stil. Het was duidelijk dat Peter even op adem moest komen en Valentina was gefascineerd door de golven die rustig op een neer kabbelde. In elke golf zag ze wel iets. Soms waren het stunts de ze kon doen op de hogere golven, maar in de kleinere golven zag Valentina verhalen. Verhalen die ze aan niemand vertelde. Wanneer ze alleen was schreef ze de verhalen wel eens in het zand waar de golven ze na een tijdje weg spoelden. Valentina trok aan het touwtje van haar wetsuit en riste deze naar beneden. Voorzichtig deed ze het boven gedeelte uit terwijl ze het naast zich liet hangen. Peter volgde haar voorbeeld en ging daarna op zijn rug liggen. 'You did it very well,' begon Valentina, 'Every day you get better.' Peter keek haar een beetje verbaasd aan en begon toen te lachen. 'I was a total mess,' sprak hij terwijl hij zijn ogen op de lucht gericht hield, 'You know that Valentine.' Nog iets wat Valentina fijn vond aan de terug komst van Peter. Niemand had het ooit geflikt haar Valentine te noemen en zeker niet nadat Peter verdwenen was. Maar nu hij terug was werd de naam Valentine volop gebruikt. Enkel door Peter dan, maar Valentina vond het fijn om het hem weer te horen zeggen. 'My parends give a party tomorow night, they ask me to inved you.' Peters bruine ogen keken Valentina vragend aan terwijl haar blik op de grond gericht was. 'I be there.' En glimlach verscheen rond haar lippen en ze liet zich net als Peter in het zand vallen om van de warme zon te kunnen genieten.

Reageer (1)

  • Veerleo

    IK GA REAGEREN. JE KUNT ECHT GEWELDIG SCHRIJVE <3 Snel verder anders laat ik fluffy darren en evil grant op je af komen.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen