Foto bij A ranger/traitor  53

En hier is een nieuw hoofdstukje.

Veel plier ermee

De volgende morgen hadden alle bewoners van Helerveld zich verzameld voor de hut van Malcolm. Rina en Berend stonden op de eerste rij. Miko stond naast Will en Malcolm en voelde zich niet helemaal op zijn gemak. Alle ogen waren op hen gericht. In een poging zelf verzekerd over te komen glimlachte hij naar Rina en Berend. Berend antwoorde met een vriendelijk knikje en Rina keek gauw de andere kant uit.
“Hallo iedereen”, begon Malcolm, “zoals jullie kunnen merken, hebben we bezoek van Will en zijn leerling Miko.”
“Jammer genoeg is dit voor ons geen plezierbezoekje,” ging Will verder, “Misschien hebben jullie er al van gehoord of misschien ook niet, maar Araluen wordt momenteel bedreigd door Skandiërs, die ons helaas niet zo gunstig gezind zijn, als degene die hier jaren geleden eens te gast waren. We zijn er achter gekomen dat ze ergens hier op het eiland een geheime verzamelplaats hebben. Prins Arnaut heeft de grijze jagers gevraagd deze op te sporen.” Dat laatste loog Will, wist Miko, hij was er zelf bij geweest toen Will en Andros de kwestie bespraken en de koninklijke familie was nog nergens van op de hoogte op dat moment, maar hij begreep waarom Will het deed. Prins Arnaut was er destijds ook bij geweest –al was hij toen nog geen prins- en door hem erbij te betrekken verhoogde ze de kans dat ze geholpen zouden worden.
“Omdat ik de streek hier goed ken, ben ik hierheen gekomen om uit te zoeken of ze niet ergens hier zitten. Noordam is echter een groot gebied met veel stranden en inhammen en het is ook niet onmogelijk dat ze in Picta voor anker zijn gegaan. Ik wil jullie dus vragen wie mij wil helpen met zoeken.”
“Niemand is verplicht om mee te doen”, voegde Malcolm er aan toe, “Iedereen mag vrij kiezen of hij meedoet of niet.”
“Ik ‘oe ‘ee”, zei Trobar al, nog voor Malcolm helemaal was uitgesproken, “en ‘aduw oo’.” Will glimlachte naar de reus. Dat Trobar zich aanmeldde kwam niet als een verrassing. Will had het altijd al goed kunnen vinden met hem en hij was Will nog steeds dankbaar dat hij Schaduw van hem had mogen houden. Het was echter de vraag wie er zich verder nog zou aanmelden.

Reageer (3)

  • Butterflygirl

    Rina en berend denk ik

    6 jaar geleden
  • Feanor

    die grijze jagers zijn wel sluw he, om te zeggen dat Arnaut hem die taak gaf, die gasten zijn geniaal :D

    1 decennium geleden
  • katl1

    hmm, Rina en Berend misschien? (A)
    Snel verder!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen