Foto bij Voorspelling komt uit? - 125

Nadat ik omgekleed had ging ik weer naar Azulena, die intussen de brief beëindigd.

Verder heeft ze ons nog een gunst gevraagd, namelijk dat we de soldaten die hier gevangen zitten pas vrij te laten de ochtend wanneer de schepen aankomen. In ruil daarvoor is ze bereid de stam te zeggen dat ze ons zonder verzet moeten gehoorzamen, hen er toe te overtuigen dat dat haar wens is en het beste is voor iedereen. Het zou veel moeilijkheden kunnen voorkomen, de stam is haar ontzettend trouw en ik en Lizzie zijn er van overtuigd dat dit zeer positief voor ons kan zijn. Er zullen op die manier niet veel personen nodig zijn om hier de orde te handhaven. Haar familie steunt haar in die beslissing en ook zij zullen ons zo veel mogelijk helpen.
Verder hebben we besloten dat we niet zullen afwachten tot uw vloot hier is om prinses Yue te doden, zij zal eerder sterven. Lizzie zal degene zijn die haar vermoord en daardoor ook de leiding over de stam op zich neemt. Misschien vindt u dit vreemd, en terecht, maar ik heb hier goed over nagedacht en ik geloof dat dit de beste oplossing is. Om te beginnen zal de stam haar het eenvoudigste gehoorzamen, in tegenstelling tot de eerste de beste soldaat die ze niet kennen. Ook ben ik er zeker van dat ze u weer trouw is, u en onze natie. Als laatste argument heb ik dat ze op deze manier zich later nooit meer zo makkelijk zal kunnen bekeren, ze zal nooit meer kunnen zeggen dat ze de stam nooit kwaad gedaan heeft. Het is een duidelijke breuk met de mensen die haar in hun stam hadden opgenomen. Ik begrijp dat u haar niet zomaar zal vertrouwen, en ik denk ook dat een zeker mate van toezicht niet slecht zou zijn. Naar mijn mening is de Noordelijke Waterstam, die redelijk ver van de vuurnatie zelf ligt, een uitstekende basis om een heel deel van het Aarderijk regelmatig te kunnen controleren. Ba Sing Se zou dan ook ingesloten zijn tussen de Vuurnatie en de Waterstam. Daarom lijkt het me een goed idee als ik tijdelijk hier blijf, om Lizzie te controleren en een stevige tweede uitvalsbasis te hebben.

Hoogachtend

Uw dochter,
Prinses Azulena van de Vuurnatie


“Nu kan hij bijna niet meer weigeren”, begreep ik meteen.
“Inderdaad, en dat is net wat we nodig hebben. Ik laat hem straks nog even aan prinses Yue lezen en vanavond moet ik hem verzenden om nog op tijd te zijn”, knikte Azulena. “Maar we moeten nog heel wat bespreken, laten we maar weer naar binnen gaan.”
“Je hebt gelijk”, stemde ik met tegenzin in.

Reageer (3)

  • gamepuller

    plz!!!!!!!!
    ik weet dat je met je exames bezig bent (en succes daarmee).
    maar ik wil verder lezen (lol)

    1 decennium geleden
  • Niallene

    snel verder <3

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Ze zijn slim dat is zeker! Hopelijk trapt de vuurheer erin!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen