Hoofdstuk 8 alweer! (Ik wil eigenlijk nu al over het begin van de Hongerspelen schrijven =3)

Door Niffler

Jewel Emerald

De parade was niet zo groots als andere jaren. Er waren aanzienlijk minder Kapitoolmensen. Voor de verandering zaten er veel meer rebellen. Ik moest een goede indruk maken. Ik lachte en probeerde de stralen. Met een grote glimlach wuifde ik het publiek toe. Ik wierp een korte blik op Jason naast me. Hij was in zijn element. Ik kon hem er wel bij gebruiken. Hij was een beetje een patser, maar dat kon hem bij het vrouwelijke publiek wel eens helpen. De mensen aan de kant juichten. Ze vonden het geweldig. Ik verstijfde eventjes. Ooit had ik daar in het publiek gestaan, de tributen toegejuicht. Ik had weddenschappen gesloten met vrienden. Wie er als eerste zou sterven, wie er zou winnen. Ik herstelde mezelf en toverde weer een glimlach op mijn gezicht, maar van binnen zakte de moed me in de schoenen. Met veel schokken kwam de wagen tot stilstand. Ik schrok me te pletter en viel bijna voorover van de wagen. Gelukkig zat er nog een stang voor, waar ik met mijn maag hard inklapte. Er ontsnapte me even een wat minder beleefd woord. Een van de rebellen begon met een speech. vreemd, normaal zou het volkslied beginnen.
''Welkom Tributen. Wij hopen dat jullie genoten hebben van de parade.'' Genieten? Terwijl we binnen twee weken waarschijnlijk allemaal het loodje leggen?
''De komende paar dagen zullen voor jullie bestaan uit trainingen, als jullie de Hongerspelen natuurlijk uit willen komen. De dag voor het begin van de Hongerspelen zijn jullie interviews. Tot zover vrolijke Hongerspelen en mogen de kansen immer in je voordeel zijn.'' De wagens kwamen weer in beweging en reden richting de Trainingszaal. Het publiek liet zich nog één keer horen.

Ik was zo blij toen ik de wagen uit mocht. Ik trilde van top tot teen. Zodra de liftdeuren opengingen stapte ik naar binnen. Ik wisselde geen oord met Jason terwijl de lift langzaam naar de negende verdieping ging. Ik liep het penthouse in, koos een kamer uit en eiste hem op. Met een klik viel de deur dicht en ik viel op het bed dat er stond. Ik viel direct in slaap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen