Foto bij Hoofdstuk #6

Pfff. Alweer lang geleden dat ik geschreven heb. Hier dus een nieuw hoofdstukkie! c:

POV: Lincy

Ik rammel aan de deur maar hij wil niet open. Jochem neemt Hinne even over en ik bonk tegen de deur aan. Ik weet niet in wat voor scenario ik me nu bevind maar het bevalt me niet! Opeens zakken alle zonneschermen naar beneden en wordt het pikkedonker in het zwembad. Ik kijk vluchtig om me heen maar ik zie helemaal niks. Ik hoor Jochem schelden. Ik pak m'n telefoon uit m'n zak en schijn er mee in het rond, er komt maar een klein beetje licht vanaf maar ik kan al veel meer zien. Ik zie een bankje staan en loop er heen. Jochem en Hinne volgen me. 'Gaan jullie maar even zitten, ik ga een uitgang zoeken,' zegt Jochem en hij loopt weg. Hinne zakt langzaam op het bankje, ik ga naast hem zitten. Ik leg m'n hoofd op Hinne z'n schouder. Hij slaat een arm om me heen ,'Sorry dat ik je het niet heb verteld en dat ik niet kwam opdagen. En helemaal sorry voor dat je hier nu opgesloten zit. Ik wou het geheim houden zodat jij er buiten bleef, maar dat is mislukt,' zegt hij. 'Het geeft niet Hinne. Ik vind je nog steeds een hartstikke leuke jongen en ik vergeef het je echt wel. Maar toch hoop ik dat we hier snel uitkomen..' We horen een harde klap. We kijken elkaar geschokt aan. Ik sta op en pak Hinne zijn hand. Hij kan al wel weer een beetje voorzichtig lopen. We lopen samen naar de kant waar Jochem heen was gelopen, maar we zien Jochem helemaal nergens. Ik houd Hinne zijn hand heel stevig vast. We horen nog een klap, ik knijp in Hinne zijn hand. Dan horen we Jochem schreeuwen,' HINNE, LINCY!' We lopen zo snel als we kunnen naar de plek waar het geluid vandaan komt. Als we in de sauna aankomen zien we Jochem op de grond liggen. Hij heeft een wond op z'n hoofd. Vergelijkbaar met die van Hinne. Verder is er helemaal niemand. 'Hij is er al vandoor..' zegt Jochem. 'Wie is hij?' vraag ik. 'Geen idee, ik weet eigenlijk niet eens of het wel een man is. Het was iemand die helemaal zwart gekleed was, hij/zij had een vloer-wisser en daar mee ben ik geslagen. We zien dat de persoon die Jochem zo heeft aangevallen snel moest vluchten en de achteruitgang open heeft laten staan. We kunnen weg, gelukkig. Ik krijg echt de kriebels van deze plek.

We lopen naar het hek waar onze fietsen staan. Hinne is gelukkig al wel weer zo opgeknapt dat hij kan fietsen dus hij fiets met Jochem achterop. Ik fiets naast hun. Onderweg wordt er niet veel gesproken. Ik kijk voorzichtig naar Hinne, hij kijkt terug en we lachen. Als we weer in Hilversum zijn rijden we eerst naar mijn huis. Mijn ouders en broertje zijn niet thuis alleen mijn zusjes. Ik zet mijn fiets tegen het huis en Jochem en Hinne lopen even mee naar binnen. Gelukkig zijn hun wonden op hun hoofden niet zo groot en valt het niet erg op, anders zouden mijn zusjes zich dood schrikken.
Hinne en Jochem lopen de huiskamer in en gaan op de bank zitten, ik pak even wat te drinken in de keuken. 'Omg, Lincy! Wie zijn dat? Is dat Hinne?' zegt mijn zusj en ik moet lachen. 'Ja, dat is Hinne en Jochem van Only Seven Left,' Mijn zusje kijkt me geschokt aan. Hahah, ze weet dat ik al heel lang fan ben en ze kent de jongens ook wel van videodagboeken. En dan zitten ze opeens in onze huiskamer. Ik geef ze allebei een glas Cola en ga op een stoel zitten. Mijn zusje rent naar boven naar m'n andere zusje ik hoor ze lachen boven.

Na een uurtje gaan Jochem en Hinne weer naar huis. Het is namelijk al laat. Mijn ouders en broertje zijn inmiddels ook al terug, ze waren bij mijn Oma geweest de hele middag. Ik zwaai de jongens uit en ze fietsen naar huis.
Ik plof op de bank neer en kijk een beetje tv. Ik droom weg bij m'n gedachten aan Hinne en m'n ogen vallen langzaam dicht.

De volgende ochtend schrik ik wakker, ik lig in m'n bed. Gister avond toch nog naar m'n bed gegaan. Waarschijnlijk sliep ik toen nog half en heeft m'n moeder me mee moeten sleuren, haha. Het is zondag, morgen school. Ik woon hier pas sinds vrijdag. En morgen wordt mijn eerste schooldag.. Na het gister aan Hinne te hebben gevraagd ben ik er achter gekomen dat we naar dezelfde school gaan. Jammer genoeg doet Hinne examen en gaat hij binnenkort van school af. Maar ja, dan nog. Ik zit in 3VWO dus voorlopig zit ik nog wel op school. Morgen wordt denk ik best moeilijk, een nieuwe klas. Mensen die mij apart gaan vinden, ik bedoel: Ik kom toch uit een andere omgeving in ben die drukte niet gewent enzo. Maar gelukkig komt Merel zo vaak mogelijk naar Hilversum. Ze is echt een hele goede vriendin. Jammer genoeg kon ze dit weekend alleen van vrijdag op zaterdag logeren omdat ze zaterdag moest volleyballen. Dat mis ik wel, mijn eigen teampje. Natuurlijk ga ik hier ook wel weer volleyballen maar dan in een ander team, dus dat wordt wel apart.

Ik loop naar beneden en maak een ontbijtje. De rest ligt nog te slapen of is mee naar een atletiekwedstrijd van mijn zusje ergens hier in de buurt. Ik denk dat alleen m'n andere zusje nog thuis is.
Ik eet m'n beschuitjes op en drink snel een glas Jus d'orange. Dan douche ik me snel, kleed me aan doe m'n haar en make up.
Ik ren de trap weer af, trek m'n schoenen en een vest aan en schrijf snel een briefje dat ik op tafel leg: Hey, ik ben naar Hinne. x Lincy.
Ik loop naar buiten pak m'n fiets en rij naar Hinne zijn huis toe. Ik bel aan en Mirjam doet open. 'Hallo, ik ben Lincy,' zeg ik en schud haar hand. 'Natuurlijk Hinne had al over je verteld, kom binnen.' Ik loop naar binnen. Ik hoor gebonk en Hinne komt de trap afrennen. Hij trekt snel z'n vans aan en een vestje. 'Zullen we naar het parkje gaan, Bjørgen en Rami zijn er ook.' 'Ja, is goed,'zeg ik en we lopen weer naar buiten. 'Doeg,' roepen we allebei en Hinne pakt mijn fiets en ik spring snel achterop. Jochem komt bij z'n moeder in de deur opening staan,'Wat zijn ze toch een leuk stelletje' zegt Mirjam. 'Ik weet niet of ze wat hebben, maar anders zit het er wel aan te komen,'zegt Jochem en ze lopen allebei weer naar binnen.

Reageer (1)

  • BoogieBearrr

    Ga please snel veder!!!!
    Je schrijft egt super goed!!
    X-BB

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen