Foto bij Fantasy wedstrijd - Tchaikowski - opdracht 1

Klik hier voor grotere afbeelding



Beschrijf een eigen verzonnen fantasy-wereld. Er zijn hierbij wel een aantal voorwaarden:
- Het land moet bewoonbaar zijn.
- Gebruik aub niks met deze wereld (dus iets zoals Harry Potter. Graag ook geen futuristisch iets, of science-fiction).
- Nog geen personages uitgebreid uitwerken i.v.m. andere opdrachten.
Een tekening is optioneel. Jij moet hem gemaakt hebben en als hij duidelijk en netjes is gemaakt, kun je altijd pluspunten verwachten. Als wij (de juryleden) erachter komen dat hij van internet is gejat, krijg je minpunten.
Minimum: 1000 woorden.
Maximum: 2500 woorden.

Wij letten bij deze opdracht op:
- Originaliteit.
- Creativiteit.
- Vertelvolgorde (loopt het niet allemaal door elkaar?).
- Grammatica, spelling en interpunctie's, tijd en alinea's zou ik ook graag niet missen! ;]

[url][/url] De Planeten.

De planeten Ural, Barthol en Huaan worden ook wel de jonge drieling genoemd. Deze drie planeten bestaan nog niet zo heel lang. Nog maar 5000 jaar. Al bestaan de planeten in het algemeen al wel veel langer. 5000 Jaar geleden kwam er een komeet. Dat gebeurt wel vaker, maar deze komeet was groot en kwam met een grote snelheid op de (toen nog een) planeet af. De planeet werd met zo'n ontzettend grote kracht geraakt, ongeveer in het midden, dat hij scheurde. De komeet had drie kwart van de planeet doorboort. In de loop der jaren is de scheur alleen maar groter geworden, en uiteindelijk brak de planeet in drieeën. De drie planeten zijn niet volmaakt rond. Ze zijn hoekig en hebben inhammen. Rondom de planeten zwerven brokken ruimte afval rond. Die zijn in de loop der jaren van de drie planeten afgebroken. De grootste planeet is Ural. Ongeveer de helft van de toen nog hele planeet. Dan heb je Barthol en Huaan. Deze waren eerst nog samen één brok aarde. Alleen waren de inhammen te groot en scheurde ze uit elkaar. Sindsdien draait de drieling om elkaar heen.

Organismen

Omdat de planeten nog jong zijn, zijn er niet veel verschillende organismen. Toen de planeet nog maar net bestond waren er wel wezens die zich aanpasten aan de omgeving. Hun lichaam had alle mogelijke opties. Het wezen dat de planeet overheerste was de Alf. De Alf was een wezen dat op twee poten rond liep. Hij had een lange staart, waarmee hij evenwicht kon houden en steun kon vinden. Wanneer de Alf op het aardoppervlak liep, liep hij op twee poten, die allebei kussentjes ontwikkelde. Dit gebeurde vrijwel meteen zodra het lichaam in aanraking kwam met de aarde. Dit was zodat hij kon lopen en gaan waar hij wilde zonder z’n poten open te halen. Wanneer de Alf de lucht in wilde, groeide er botten uit z’n rug, die vervolgens werden bedekt door veren. Zijn staart gebruikte hij om te sturen. Wanneer de Alf onder water dook, ontwikkelde er zich kieuwen in z’n nek en vliesjes tussen zijn tenen. Wederom gebruikte hij z’n staart om meer kracht te geven en te sturen.
Na de komeet, werden de Alfen in groepen ‘verdeeld’, ze konden immers niet reizen door de ruimte, op weg naar de andere planeten. De planeten zijn ieder hun eigen landschap gaan creëren, en dus was het niet meer nodig om als Alf zijnde aan te passen. Door de jaren heen zijn eigenschappen dus ‘afgestorven’. Zo ontstonden er bijvoorbeeld Alfen die alleen maar onder water leefden. Of Alfen die alleen maar vlogen. Deze Alfen kregen de naam naar het gebied waar ze in leefden, Wateralfen, Luchtalfen, Aardealfen etc.

Ural

Landschap
Ural is de grootste planeet van de drie. Deze planeet is het langst los van de andere twee. Hierdoor heeft hij zich meer kunnen ‘ontwikkelen’ tot één planeet. De planeet is bedekt met aarde, groen en water. Toch overheerst het aarde nog. Omdat deze planeet zo jong is, is hij nog niet volledig ontwikkeld. Op verschillende plekken hebben bossen hun plekje gevonden. Nog niet overal. Water is hier en daar ook te vinden. Toch is er één gebied dat grotendeels uit water bestaat. Een grote oceaan, zou je het kunnen noemen. Verder zijn er wel kleine stroompjes en riviertjes. Omdat Ural vroeger één planeet was, en daarna afgebroken, is hij niet rond. Hij heeft veel hoeken. De planeet bestaat voornamelijk uit bergen. De grootste inham van de planeet bevindt zich aan de oostzijde. Hier heeft de komeet ingeslagen en dat is nog duidelijk te zien. De krater heeft een erg groot oppervlakte, maar het overmeesterd de rest van de planeet niet. Natuurlijk zijn er nog veel meer kraters her en der op de planeet te vinden, maar die zijn zo klein dat ze niet op het kaartje te zien zijn.

Organismen
Op Ural bevinden zich de ‘meeste’ organismen. Dat komt omdat de omgeving hier gunstiger is. Op deze planeet leven Wateralfen, Bosalfen, Aardealfen en Luchtalfen.

Barthol

Landschap
Dit landschap bestaat vooral uit ijs. Door de jaren heen is de gemiddelde temperatuur hier flink gedaald en is er een ijsvlakte ontstaan. Water bevindt zich hier onder het ijs, wat hier en daar erdoorheen breekt. De krater is op deze planeet kleiner. De rest is er langzaamaan afgebrokkeld en zwerft nu als ruimte afval door de ruimte. De planeet heeft nog wel kleine kraters, maar die zijn grotendeels door de sneeuw afgedekt.

Organismen
Op Barthol leven Wateralfen en IJsalfen. Andere soorten Alfen zouden hier geen kans maken om te leven, want er is niets anders dan ijs.

Huaan

Landschap
Huaan heeft meer weg van Ural dan dat Barthol heeft. Huaan is eigenlijk één grote oceaan, maar omdat er nog een deel van de komeetinslag is, is dat deel nog gewoon aarde. Op dit stukje aarde heeft een bos zich nog kunnen vestigen. Niet veel, maar toch wel wat. De komeetinslag is hier bijna even groot als bij Ural. Alleen is Huaan van zichzelf een stuk kleiner. Huaan en Barthol waren eerst nog één planeet. Maar de inhammen werden te groot, en uiteindelijk scheurden ze doormidden. Huaan dreef, omdat hij zo klein is, een flink stuk van de anderen af. Ook van hem is er nog veel afgebroken. Dat heeft hij allemaal achter zich gelaten tijdens zijn reis naar beneden.

Organismen
Op Huaan leven in principe dezelfde soorten Alfen als op Ural. Alleen is het verschil in aantal veel groter. Op Huaan leven veel meer Wateralfen. Er is een klein aantal Aardealfen en een nog kleiner aantal Bosalfen. Er zijn wel Luchtalfen, maar ook niet veel, aangezien ze zich toch ergens moeten nestelen.


Zoals je hierboven allemaal leest, zie je dat de Alfen zich flink hebben verdeeld. Echter, de oudste groep Alfen bestaat ook nog steeds. Dat zijn de Alfen die zich nog wél overal aan kunnen passen. Deze leven alleen op Ural, omdat hier de omgeving het gunstigs is. Het is echter een klein aantal, omdat de meeste zich toch hebben ontwikkeld tot één soort Alf.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen