Opdracht één:

Beschrijf een eigen verzonnen fantasy-wereld. Er zijn hierbij wel een aantal voorwaarden:
- Het land moet bewoonbaar zijn.
- Gebruik aub niks met deze wereld (dus iets zoals Harry Potter. Graag ook geen futuristisch iets, of science-fiction).
- Nog geen personages uitgebreid uitwerken i.v.m. andere opdrachten.
Een tekening is optioneel. Jij moet hem gemaakt hebben en als hij duidelijk en netjes is gemaakt, kun je altijd pluspunten verwachten. Als wij (de juryleden) erachter komen dat hij van internet is gejat, krijg je minpunten.

Dit zal hoogstwaarschijnlijk de eerste en de laatste keer wezen dat jij iets van mij zult lezen. Ik laat jou nu alleen maar even kennis maken met de wereld waar ik in leef. Ik ken al aardig veel dingen over aarde, maar aarde niets over deze wereld.
Ik hoor en zie alles, maar zij horen en zien mij niet. Ik leef in het afgelegen stukje aan de zijkant van het bos waar niemand ooit komt, ook niet voor een wandeling of wat dan ook.
De wereld waar ik in leef is aardig kleurrijk als je het aan mij vraagt. Bossen, zandvlaktes, weilanden en zeeën. Daar bestaat deze wereld vooral uit. Alles loop vloeiend in elkaar over, waardoor het één geheel is.
De bossen zijn groot en het is een prachtige plek om in de wonen tenminste, als je het aan mij vraag, tenzij je hoogtevrees heb. De 'huizen' in het bos zijn eigenlijk gewoon grote boomhutten die gemaakt zijn hoog in de bomen.
De zandvlaktes zijn wat minder kleurrijk. Een grote vlakte met alleen maar zand. Hier en daar een cactus en daar blijft het dan ook bij. Niet echt een plek waar jij mij gauw zult vinden. De 'huizen' hier zijn grote hutten en tenten die jij bij jou op aarde kunt vergelijken met die van een indiaan.
De weilanden die zijn daar in tegen wel weer heel kleurrijk. Een grote vlakte vol met gras en fel gekleurde bloemen. De 'huizen' hier zijn vergelijkbaar met die in de zandvlaktes, alleen dan net wat anders. Ze zijn veel kleurrijker en zijn meestal versierd met de bloemen die in het weiland groeit waar het 'huis' staat.
De zeeën zijn gewoon zeeën. Niet veel bijzonders en er staan natuurlijk geen 'huizen' op of in de zee. Er zijn wel 'huizen' die vlak bij een zee staan. Die 'huizen' zijn hetzelfde als de anderen. Hutten en tenten, omdat ze toch een eigen tintje aan de 'huizen' wouden geven, versierden zij de 'huizen' meestal met schelpen die ze vonden in het zand.

Dat was dan zo beetje hoe deze wereld eruit ziet. De wezens hier zal ik ook even uitleggen. Wij -de wezens- zien er totaal anders uit dan de mensen bij jou op aarde.
Deze wereld begon met twee soorten wezens. De Cryptomanen en de Vengostanen.
Een Cryptomaan en een Vengostaan lijken aardig veel op elkaar. Ze hebben beide puntige oren en hebben ze bruin tot donker haar. Een lichte haarkleur komt vrijwel nooit voor. Af en toe was er een uitzondering, maar diegene had dan meer aparte dingen, waaronder een aparte hoofdkleur, zoals licht blauw of donkerrood, of de staart was anders vergeleken met de andere wezens, zoals kort tot aan de knieën, terwijl een staart normaal net tot de voeten komt. Hoe die dingen kwamen is nog steeds onduidelijk.
Maar terug naar de Cryptomanen en de Vengostanen hoe ze normaal gesproken zijn.
Cryptomanen leven voornamelijk op zandvlaktes en Vengostanen leven voornamelijk in het bos, maar ze kunnen ook leven in een weiland en aan zee, dat komt alleen minder vaak voor.
Ze hebben beide hun eigen hoofdkleur. Bij de Cryptomanen is dat lichtgeel en bij de Vengostanen donkergroen. Verder zit er nog een ander kleur door de wezens heen. Die kleur zit als strepen over de wezens. De strepen kan je vergelijken zoals bij jullie op aarde bij de tijgers, alleen dan zijn ze hier bij de wezen wat vervaagd. De kleur word bepaald door waar zijn of haar ouders hebben geleefd toen hij of zij in aan toch was en waar hij of zij de eerste paar jaar heeft geleeft. De kleur kan dus nog in de eerste paar jaar veranderen. Hoe duidelijker de kleur, hoe langer ze op die plek hebben geleefd. Die gestreepte kleur zegt dus al veel over een Cryptomaan en over een Vengostaan.
Als ze bij het bos hebben geleefd dan krijgen ze een groene kleur. Als ze bij de zee hebben geleefd krijgen ze een blauwe kleur. Bij de weilanden een roze kleur en bij de zandvlaktes een bruin achtige kleur.
Nog een belangrijke verschil tussen de Cryptomanen en de Vengostanen is, dat de Vengostanen een staart hebben en de Cryptomanen niet.

Dus, nog eventjes op een rijtje voor jou.
Cryptomanen: Ze hebben een lichtgele huidskleur met een gestreept patroon. De kleur van dat patroon word bepaald met waar de ouders geleefd hebben toen hij of zij in aantocht was en waar hij of zij de eerste paar jaar heeft geleefd.
Hun oren zijn puntig en ze hebben bruin tot zwart haar. De lengte van dat haar is trouwens verschillend. Ligt er maar net aan wat hij of zij mooi vind.

Vengostanen: Ze hebben een donkergroene huidskleur met een gestreept patroon. De kleur word net zoals bij de Cryptomanen bepaald door waar de ouders hebben geleefd toen hij of zij in aantocht was en waar hij of zij de eerste paar jaar geleefd heeft.
Hun oren zijn net zoals bij de Cryptomanen gepunt en hebben ze ook bruin tot zwart haar. Ook bij de Vengostanen verschilt de lengte van het haar, maar Vengostanen hebben een staart en Cryptomanen niet.

Ik had al verteld dat deze wereld begonnen was met lichtgele Cryptomanen en donkergroene Vengostanen. In de loop van de jaren was dat veranderd. In het begin maakte Cryptomanen alleen met Cryptomanen nakomelingen en Vengostanen alleen met Vengostanen. Ze waren bang voor wat er kon gebeuren als een Cryptomaan nakomeling kreeg met een Vengostaan, hoe hij of zij er uit zal zien en of hij of zij natuurlijk wel gezond werd. Toen de eerste nakomeling kwam van een Cryptomaan met een Vengostaan was het natuurlijk spannend. De baby mankeerde gelukkig niks en was volkomen gezond. Hij zag er alleen apart uit. Lichtgroen zonder staart. Paar maanden later werd er nog een baby geboren van een Cryptomaan samen met een Vengostaan. Deze baby zag er weer anders uit. Donkergeel met een staart. Ze hadden nog een paar baby's bekeken die afkomstig waren van een Cryptomaan samen met een Vengostaan. Het werd al gauw duidelijk. Als een Cryptomaan een nakomeling kreeg met een Vengostaan was het niet zeker hoe hij of zij er uit zal zien.
Wat de wezen waren werd nog steeds bepaald door hun hoofdkleur. Was de hoofdkleur van het wezen groen, dan hoorde het bij de Vengostanen en was de hoofdkleur van het wezen geel, dan hoorde het bij de Cryptomanen. Het maakte niet uit hoe donker of hoe licht de kleur was.

En ik? Ik ben een donkergele Cryptomaan met een staart dat leeft in de bossen. Mijn gestreepte patroon is onduidelijk. Toen ik in aantocht was leefden mijn ouders op een zandvlakte en toen ik net geboren werd vluchtte we de bossen in.
Hierbij sluit ik mijn verhaal af en stuur ik het op naar jullie wereld.
Vaarwel en ik hoop dat ik jou genoeg verteld heb over deze wereld.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen