Foto bij 002

'Aliah Bella Malfoy!' Ik zucht en sta op van mijn stoel. 'Jahaa?!' roep ik. Mijn vader komt mijn slaapkamer binnen. 'Heb jij Silly een sok gegeven?' vraagt hij kwaad. Ik knik. 'Heb je hem ooit gezien?! Die huiself is al minstens 100 jaar oud! Denk je niet dat hij een keer vrij wil zijn?!' roep ik.

Mijn vader kwam dichterbij. 'Silly wil onze familie dienen, dat doet hij al zolang hij het zich kan herinneren.'

'Hij doet z'n naam er eer aan..' mompel ik. 'Wanneer gaan we nou naar de Wegisweg?' wil ik dan weten. 'Ik heb een gewaad nodig, boeken, een ketel.. En natuurlijk een toverstok!' Vader zucht. 'Morgen, als je nu ophoudt met zeuren.'

Ik knik. Ik had nu al zin om dit vreselijke huis even te verlaten. het was hier wel groot, maar ook stil en koud en donker..

Ik ga weer in mijn stoel zitten en lees verder in Volbloed families en waar ze te vinden zijn. Er staat ook een foto in van mijn ouders, Draco en ik van een aantal jaren geleden, ik was misschien een jaar of vier. Op de foto is mijn haar strak naar achteren gebonden en draag een lange, zwarte jurk. Ik herinnerde me nog hoe de fotograaf gezegd had: 'Niet lachen, kijk serieus!' Ik had meteen een grote hekel aan hem gehad. Leuke familiefoto, waarbij je allemaal kijkt alsof je net iemand dood neer hebt zien vallen..

Lucius en Narcissa Malfoy en hun twee kinderen Draco en Aliah wonen in het prachtige Wiltshire. De familie Malfoy staat vooral bekend om hun gulle giften aan goede doelen.Ik zucht. De enige reden waarom mijn vader geld geeft aan goede doelen is om te voorkomen dat mensen vertellen dat hij samengewerkt heeft met Voldemort. Ze hadden me verteld dat vader over de Imperius-vloek had verkeerd toen hij 'opdrachten' voor Voldemort deed, maar ik wist wel beter. Mijn ouders waren Dooddoeners, en zodra Voldemort weer terug zou zijn -want ik geloofde niet dat hij dood was-, zouden ze zich weer bij zijn groep voegen.

Ik las het boek verder, er stond een stuk in over de Black-familie. Mijn moeder was een Black. De jongste dochter van Cygnus en Druella, het zusje van Bellatrix en Andromeda. Ik was vernoemd naar mijn tante Bellatrix, iets waar ik niet blij mee was. Ook zij was een Dooddoener geweest, ze zat nu in Azkaban met haar man Rodolphus.

Ik keek naar de oude familiefoto van de Blacks. Ik zag mijn moeder toen ze nog jong was, tussen haar zussen in. Bellatrix links, Andromeda rechts. Ik had mijn tante Andromeda nog nooit ontmoet, volgens mijn moeder was ze een vuile Bloedverraadster, omdat ze met een Dreuzeltelg getrouwd was, Ted Tops.

Draco kwam mijn kamer binnen. 'We gaan.' zegt hij, met een gezicht alsof hij het liefste van mijn balkon zou willen springen. 'Waar naartoe?' vraag ik. Draco zucht. 'Waar zat je nou al de hele dag over te zeuren? We gaan naar de Wegisweg!'Hij draait zich om en wil weglopen.

'Vader zei dat we pas morgen gaan.' zeg ik. Draco draait zich weer om. 'Hij heeft zich bedacht, nou goed?' zegt hij. Ik knik, leg mijn boek weg en loop achter hem aan naar de woonkamer, waar de haard staat. Vader gaat als eerste. Hij stapt de groene vlamen in en zegt: 'De Wegisweg!' na vader ben ik aan de beurt, ik hou mijn adem in als ik het vuur instap, pak een handje Brandstof en zeg: 'Wegisweg!' Ik sluit mijn ogen en word meegesleurd langs allerlei haarden. Na een poosje kom ik bij de haard van Klieder & Vlek, waar mijn vader al staat. Ik stap de haard uit en wacht in de winkel tot Draco zou komen.

Na een tijdje in de winkel te hebben rondgekeken lopen we naar de volende. 'Ik heb een gewaad nodig.. Een ketel.. Schoolboeken.'.' zeg ik, terwijl ik alles voorlees van de brief van Zweinstein.

'Een ketel en schoolboeken laten we Silly kopen. We gaan zo naar Olivander's en daarna naar Madame Mallekin.' zegt vader. Ik knik. Opeens zie ik iemand lopen. Nou, niemand zomaar iemand. De Jongen Die Bleef leven! Hier! 'Draco..!' sis ik naar mijn broer, en ik wijs naar Harry Potter die naast een roodharige jongen loopt. 'Kijk! Dat is Harry Potter!' Draco kijkt me met een arrogante blik in zijn ogen aan. 'Dus?!' zegt hij. Harry Potter is niets anders dan een verwend joch met een achterlijke bril!' zegt hij zo hard dat Harry zich omdraait. 'Kop dicht, Malfoy.' zegt hij.

Draco komt dichterbij. 'Niet doen, Draco..' zeg ik, maar ik weet dat het geen nut heeft, alsof hij ooit naar mij luistert. Ook Harry komt dichterbij.

Dan komt er een meisje aanhollen met bruin haar. 'Ron, Harry! Hagrid is hier!' roept ze. Harry kijkt nog even boos en vertrekt dan met het meisje en de jongen die blijkbaar Ron heet.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen