Foto bij || O16

||Hogwarts

||Draco||


Ik wist niet wie hij was maar hij stond me absoluut niet aan. Daarstraks, nadat hij ons had onderbroken en Aurora weg was gelopen, had hij me een dreigende blik toegeworpen alvorens achter haar aan te lopen. Die blik had totaal niet bij zijn eerdere houding gepast en ik had het niet verwacht, waardoor ik niet had kunnen reageren. Nu zat hij, tot ieders verwondering, naast Aurora. Normaal gesproken zat deze in haar eentje, helemaal achter in het lokaal, waar niemand haar stoorde. Ik had me vanochtend al voorgenomen naast haar plaats te nemen, hoe woedend ze daar ook om zou worden. Maar toen ik binnen was gekomen had meneertje gluiperd er al gezeten. Hij haalde het bloed onder mijn nagels vandaan al had ik hem verder nog nooit gesproken.

Het deed me wel genoegen om af en toe achterom te kijken. De jongen leek het zich niet heel erg aan te trekken maar Aurora negeerde hem totaal. Ze staarde voor zich uit, zogenaamd geboeid door de les, en als hij wat vroeg leek ze niet te reageren. Ik vond haar houding tegenover hem prima, al besefte ik wel dat ze tegenover mij precies hetzelfde zou doen. Maar daar moest ik maar doorheen proberen te komen. Als ik even op mijn tanden zou bijten zou ze hopelijk vanzelf bijdraaien. Het was verontrustend dat de nieuweling daar blijkbaar al mee bezig was. Ik werd afgeleid omdat Snape harder begon te praten. Dat betekende meestal dat er iets belangrijks aan kwam. '.. is een gevaarlijke drank om te brouwen. Verkeerde ingrediënt kunnen tot een explosie leiden. Daarom gaan we dit in tweetallen doen, zodat iedereen zijn aandacht erbij houdt en alles dubbel gecheckt word. Werk samen met degene die naast je zit.' Snerpte zijn stem door het lokaal en hij draaide zich om. Met een zwiep van zijn Wand verschenen de ingrediënten en manier van brouwen op het bord en ik draaide me zuchtend naar Blaise. Geweldig, als ik nu naast Aurora had gezeten kon ik met haar samenwerken. In plaats daarvan had don guan nu zijn kans. Blaise schudde me uit mijn gedachten. 'Dude, hou op met dagdromen en ga ingrediënten pakken. Dan breng ik de ketel alvast op de goede temperatuur.'

Geërgerd schreef ik alle dingen die erin moesten op een papiertje en ik liep naar de voorraadkast achter in het lokaal. Terwijl ik spullen bij elkaar zocht voegde zich iemand bij me en toen ik op keek zag ik de zwart harige jongen. Hij keek me schattend aan, alsof hij me wilde peilen. Ik negeerde hem en had bijna alles bij elkaar toen hij zich tot me richtte. 'Sorry weet jij wat androgorakorrels zijn.' Ik beet op mijn wang uit frustratie en nam razendsnel een besluit. Ik greep een potje van de bovenste plank, tikte de gewenste vijf korrels eruit en gaf het aan hem. Hij grijnsde naar me en gaf me een klap tegen mijn schouder. 'Bedankt.' Zei hij luid en toen ik me omdraaide zag ik Aurora naar ons kijken. O, dus hij had besloten de vriendschappelijke held te zijn. Mij in een kwaad daglicht stellen. Geweldig. Met een tevreden gevoel over wat ik net had gedaan liep ik terug naar mijn plek en ik gaf Blaise de ingrediënten aan. Toen het laagje water in de ketel op precies honderdtwintig graden was gooiden we de eerste dingen er bij in en terwijl Blaise gemberwortel ging snijden, zou ik blijven roeren. Er waren veel instructies en af en toe hoorde je mensen vloeken omdat ze iets vergeten waren en dus weer overnieuw konden beginnen. Snape had het ons weer heel makkelijk gemaakt, bedacht ik me terwijl ik een kwartier later de androgorakorrels er bij in gooide.

Ik was eigenlijk alweer vergeten wat ik had gedaan maar werd daar met een luide knal aan herinnert. Achter me klonk een explosie en vervolgens het harde geluid van een ketel die omviel. Een schreeuw, van woede en niet van angst, klonk door het lokaal en ik draaide me tevreden om. De nieuwe jongen stond met de schok nog op zijn gezicht achter de half weggebrande tafel. De ene kant van zijn gezicht was zwartgeblakerd en zijn blouse was kapot. Naast hem stond een woedende Aurora en toen ik haar in me op nam knaagde er spijt aan me. Ook haar kleren waren kapot geblazen, een zwarte veeg ontsierde haar voorhoofd en er zat een bloederige striem op haar kaak. Ik slikte, dat was niet de bedoeling geweest.

Snape was al ter plaatsen en wierp een blik op de twee kleine bolletjes die de jongen nog in zijn handen had. 'Volgens mij stonden Nurgeluitwerpselen niet op de ingrediëntenlijst.' Zij hij op een zachte toon en een afkeurende blik op de ketel die op de grond lag. Meteen schoten de ogen van de jongen naar mij en hij keek me vernietigend aan. Ik grijnsde even kort maar dat verdween direct toen ik Aurora haar tas van de grond zag grissen. Ze wierp een ziedende blik op de nieuwe jongen. 'Ik ga.' Snauwde ze tegen Snape, die er niets tegenin bracht na een blik op haar kaak. Ze stormde het klaslokaal uit en smeet de deur achter zich dicht. Blaise stak zijn hand nog naar me uit maar ik was al in beweging. Ook ik pakte mijn tas van de grond en schoot het lokaal uit, voor iemand er iets van kon zeggen. Ik zag nog net het gewaad van Aurora de hoek om verdwijnen en zette de achtervolging in.

Reageer (9)

  • Sprout

    Kleine opmerking: Zij hij
    Ik neem aan dat dit "zei" moet zijn.

    Verder schrijf je echt ontzettend leuk, dus ik ga snel verder lezen C:

    1 decennium geleden
  • magiclove

    snel verder!

    1 decennium geleden
  • mOoNx

    snel verder

    -xx-

    1 decennium geleden
  • Ayleen

    Zó schattig! <3

    1 decennium geleden
  • IchigoSan

    Snel verder ;D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen