Yu pov
Het is laat in de avond, ik ben stappen met wat vrienden. Ik loop naar benjamin toe en krijg een biertje.
‘’zie je al iets leuks?’’ vraagt hij lachend. Elke laatste vrijdag van de maand proberen we te scoren. Jongen of meisje, maakt niet uit, zo lang je maar in een bed beland met iemand en een onderbroek of bh scoort. Ik lach en schud van nee. Het is een rare week, school is net weer begonnen en er zijn een paar nieuwe jongens bij me in de klas, ze worden Strify, Luminor en Kiro genoemd maar dat zijn niet hun echt namen. Romeo en Shin zijn al gelijk hun beste vrienden. Ik mag die twee niet echt. Ze zijn TE homo. Ik ga aan de bar staan en zie Kiro staan. Hij glimlacht naar me en probeert de aandacht van de barman te krijgen. Ik leg een hand op zijn schouder en glimlach.
‘’biertje?’’ vraag ik en hij knikt.
‘’Jason! Twee bier!’’ roep ik en Jason knikt. Niet veel later krijg ik twee bier en reken ik af. Ik geef er een aan Kiro waarop hij glimlacht.
‘’wij zitten toch bij elkaar in de klas?’’ vraagt hij. Je kunt elkaar hier makkelijk horen gezien het gewoon een kroeg is met bar, in plaats van een club.
‘’ja klopt, ga je niet met Romeo en Shin om?’’ vraag ik.
‘’ja, maar eerlijk gezegd, alleen maar omdat hun met Luminor en Strify om gaan en dat zijn al jaren mijn beste vrienden. Ze zijn een beetje, TE homo.’’ Zegt hij. Ik lach en knik.
‘’met jouw kan ik praten.’’ Lach ik.

Volgende dag
Ik word wakker en kijk naast me. Het is Kiro waar ik naast lig en het is zo te merken bij hem thuis. Ik kijk op mijn horloge en zie dat het 12 uur in de middag is. Ik sta op en kleed me aan. Hoe ga ik een huis uit glippen op het midden van de dag? Vraag ik bij mezelf. Ik pak mijn schoenen van de grond en sluip de trap af. Het is erg stil dus als ik zachtjes doe moet het lukken. Ik open de deur, ga naar buiten en sluit hem weer geluidloos. Ik ga naar huis en plof op de bank. Benjamin komt naar beneden en kijkt me aan.
‘’wat is er met jouw?’’
‘’ik heb seks gehad met die Kiro.’’ Zeg ik zachtjes.
‘’dus je hebt gescoord?’’
‘’ja, en ik ben mijn mobiel bij hem vergeten.’’ Zeg ik.
‘’oh je hebt een probleem.’’ Mompelt hij en ik knik. Niet veel later word er aangebeld dus ga ik open doen. Het is Kiro.
‘’hey, je was je telefoon vergeten.’’ Zegt hij en geeft me mijn mobiel.
‘’oh, ik was hem al kwijt, dank je.’’ Zeg ik verbaast dat hij me niet chanteert.
‘’je vind het vreemd dat ik je niet chanteer.’’ Zegt hij.
‘’ja, dat verwacht ik eigenlijk wel.’’
‘’geen zorgen, zo ben ik niet.’’ Zegt hij.
‘’wil je binnen komen en iets drinken?’’ vraag ik. Hij glimlacht en knikt dus laat ik hem binnen. Als we na een half uurtje op de bank zitten zijn we druk aan de praat.
‘’dus toen kwam ik hier wonen en raakte dank zij Strify en Luminor bevriend met Romeo en Shin.’’ Zegt hij.
‘’maar liever niet of gewoon omdat het kan?’’
‘’maar liever niet, die twee zijn echt, oh kijk me homo zijn, dat kan leuk zijn maar ze zien er heel mannelijk uit dus het klopt gewoon niet.’’ Zegt hij.
‘’ja precies! En zo irritant.’’
‘’precies, Luminor en Strify zijn ook ultra gay maar die zijn ook super vrouwelijk.’’ Zegt hij.
‘’en wat ben jij dan, vrouwelijk of gewoon homo?’’ vraag ik.
‘’best vrouwelijk.’’ Lacht hij. Ik glimlach en schenk opnieuw iets te drinken in. Hij is anders dan de meeste jongens. Hij is leuk, gevoelig en heel lief. Na lang praten valt het gesprek stil.
"dus..." zegt hij ongemakkelijk. "ik moet maar weer eens gaan." Vervolgt hij en staat op. Ik loop met hem naar de voor deur en wil eigenlijk dat hij blijft.
"tot maandag dan." zeg ik.
"ja, tot maandag." zegt hij. Zonder na te denken druk ik mijn lippen op de zijne en zoen hem. Tot verbazing kust hij terug. De zoen is zacht en teder. De soort die ik geweldig vind. Sommige zoenen echt als een wasmachine. Te snel en alleen maar rondjes. Ik leg zachtjes een hand in zijn nek. Hij probeert een glimlach te onderdrukken en brengt zijn lichaam dichter naar het mijne.

Die maandag
Het is half 9 als ik de eerste les in loop en ga zitten. Na even neemt Kiro voor me plaats naast Luminor en Strify naast me.
"wild weekend gehad?" vraagt hij met een grijns en ik kijk hem aan.
"hoe bedoel je?" vraag ik alsof ik van niks weet.
"ah Kiro, he ain't no good." zegt Strify en Kiro draait om.
"Strify, jij weet het omdat je Luminor hebt om gekocht en Luminor omdat hij niks door verteld tenzij jij hem omkoopt." zegt Kiro.
"sure hij zou je hier vol op je bek nemen." zegt Strify sarcastisch. Ik zucht diep en buig naar Kiro toe waarna ik hem zoen. Tot verbazing kust hij terug. Het word helemaal stil in de klas tot de docent zijn keel schraapt. We verbreken de zoen en kijken op.
‘’leuk nieuw stel, Carsten, jij komt hier zitten.’’ Zegt de docent en wijst naar een tafel voor aan. Kiro zucht en gaat vooraan zitten. Het is vandaag wel echt heel warm, zeker 35 graden en ik zie het ook echt wel gebeuren dat de airco kuren gaat hebben. Vorig jaar kon de airco het weer niet aan en kapte er mee.
‘’jongens, stelling van Pythagoras. Wie kan hem voor doen op het bord?’’ vraagt de docent en iedereen staart naar het boek.
‘’hannes, kom maar.’’ Zegt hij tegen mij. Ik loop naar het bord en teken een driehoek.
‘’oke, laat zien wat je doet en voer het uit.’’ Zegt hij.
‘’deze zijde is 5 cm, deze is 10, 5 keer 5 is 25, 10 keer 10 is honderd, dat word 125 daar de wortel van is 11,2 dus deze zijde is 11,2.’’ Zeg ik.
‘’helemaal goed, ga maar zitten.’’ Zegt de docent. Ik plof weer neer op mijn stoel en verlies mijn aandacht al snel aan tekenen. Ik ruik een geur van brand en kijk verbaast op.
‘’zit er weer iemand papier te verbranden?’’ vraagt de docent maar de rook komt van de airco.
‘’kan een airco oververhit raken?’’ vraag ik.
‘’ja, op zich wel, maar dan vat het ook vaak vlam. Hoezo?’’ vraagt de docent die het duidelijk nog niet door heeft.
‘’misschien moeten we dan maar evacueren.’’ Zeg ik en loop naar de muur voor de brandblusser. Als de vlammen uit de airco slaan deinst iedereen achter uit en probeer ik het te blussen. Het brandalarm gaat af en iedereen rent in paniek door elkaar. Als ik de brand geblust heb zie ik door het raam dat meerdere lokalen in brand staan.
‘’noodtrap!’’ roep ik en iedereen rent weg. Ik merk dat er iemand valt en niet meer overeind kan komen, de docent is al weg en de laatste persoon die overeind staat rent naar buiten. Ik loop naar de persoon toe, gooi hem over mijn schouder en loop de klas uit, de school is zo te merken al leeg en staat inmiddels vol rook.
‘’bedek je mond, ik haal ons hier uit.’’ Roep ik naar de persoon waarvan ik nog steeds niet weet wie het is. Als ik bij de noodtrap ben met ik dat daar ook brand is ontstaan dus ren ik naar de aula, alle deuren zijn verspert en alles ligt over hoop. Ik kijk rond voor een uit gang maar zie alleen een brandblusser hangen dus haal die van de muur en loop naar een uitgang. Ik blus alles voor me uit en weet zo de school uit te komen. Iedereen die buiten staat om de school kijkt me aan en gaat aan de kant. Ik leg je jongen op de grond neer en zie dan pas dat het Kiro is. Hij is buitenbewust zijn geraakt. Hij ademt niet en zijn hartslag neemt af. Docenten komen aan met een ding om hem te beademen. En als de brandweer er is samen met een ambulance is het al te laat. De ambulance broeders komen aan rennen maar zien het gelijk. Kiro is overleden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen