Je gaat bij deze opdracht drie personages verzinnen. De voorwaarden:
- Het liefst, als dat mogelijk is, heb ik dat ze niks met elkaar te maken hebben.
- Ik wil graag:
• volledige namen
• leeftijd
• werk
• hobby's
• vrienden en familie (hierbij ook graag: wat voor een band heeft hij/zij met hen?)
• een duidelijke beschrijving van het uiterlijk (tekening/afbeelding is optioneel, uitleg moet) en karakter.
• Ook graag de 'rang' van hem/haar.
Je bent vrij hoe je dit verwoord. Of je doet dit via een dagboek, of je doet dit via een opsomming van alle eigenschappen. Wees creatief en veel succes!
Minimaal aantal woorden: 100 per personage.
Maximum aantal woorden: vrij, zolang je het maar niet té lang maakt.

Wij letten op:
- Originaliteit.
- Creativiteit.
- Breng je het op een leuke manier?
- Grammatica, spelling en interpunctie's, tijd zouden we ook graag niet missen! ;]

De personages.

Aangezien de wereld waar ze in leven uit drie planeten bestaat, zal ik op elke planeet één personage ontwikkelen.


Ural

Naam: Neytin.
Leeftijd: 18 jaar.
Geslacht: Vrouw.
Soort Alf: Nog de allereerste soort Alf.
Uiterlijk.

Neytin is al 18 en daarom leeft ze al op zichzelf. Het is gebruikelijk om op 14 jarige leeftijd je nest te verlaten. Ze werd opgevoed door haar vader en moeder. Samen met haar 4 zusjes en 7 broertjes. Ze heeft veel van haar ouders geleerd waardoor ze nu al 4 jaar op zichzelf leeft.

Haar territorium bestaat vooral uit bos. Ze bezit ook een stuk zee. Ze vond het fijn om hier haar terrein op te zetten omdat ze zelf opgegroeid is in het bos.

Haar soort wordt nog wel als de aller oudste Alf gerekend, maar ze heeft bepaalde eigenschappen al niet meer. Generaties lang is haar familie alleen nog maar in bossen en in de buurt van zeeën gaan wonen. Hierdoor heeft ze de uiterlijkheden van de Aardealfen niet meer. De eigenschap dat er kussentjes onder haar voeten groeien heeft ze niet meer. Ze heeft het uiterlijk van een Bosalf, maar kan nog wel vleugels en kieuwen ontwikkelen. Als Bosalf zijnde heeft ze een schutkleur en zijn haar ogen en oren ingesteld voor het nachtleven. Dat wil niet zeggen dat ze vooral ’s nachts leeft, ze kan, omdat ze dus meer trekjes van de Bosalf heeft, goed ’s nachts jagen.

Omdat Neytin een vrouw is zal ze zich altijd aan de man moeten onderwerpen. Als ze in iemands anders gebied komt, moet ze maken dat ze wegkomt. Tenzij het een vrouw is, dan zou ze nog kunnen vechten, maar als het een man is, maakt ze weinig kans en moet ze zich terug trekken.


Barthol

Naam: Iyak.
Leeftijd: 20 jaar.
Geslacht: Man.
Soort Alf: IJsalf.
Uiterlijk.

Iyak leeft al 6 jaar op zichzelf en heeft zich al een vrouw weten te bemachtigen. Hij komt uit een nest van 3 zussen en 2 broers. Hij is opgevoed door zijn moeder, want na zijn geboorte is z’n vader in een gevecht met een andere IJsalf gedood. Zijn moeder had het wel makkelijker, want een voor een verlieten haar kinderen het nest. Zodat zij meer aandacht aan Iyak kon geven. Toen hij zelf 14 was, verliet hij ook het nest.

Zijn territorium bestaat uit een enorme ijsvlakte, samen met zijn vrouw leeft hij daar. Er is al een jong onderweg.
Iyak is een goede vechter, toen hij nog maar alleen met z’n moeder leefde, heeft hij veel kunnen oefenen. In principe is het zo, dat wanneer er iemand hun territorium binnendringt, diegene meteen wordt verdreven. Tenzij deze er alleen maar is om het te doorkruisen.

Aangezien Iyak een IJsalf is, heeft hij een dikke witte vacht. Zodat hij goed tegen de kou kan. Hij heeft nog wel trekjes van een Wateralf, maar ook minimaal. Hij ontwikkeld geen kieuwen meer als hij onder water gaat, maar kan wel lang onder water blijven.

Omdat Iyak een man is en al een vrouw heeft, moet iedereen die hem tegenkomt zich aan hem onderwerpen. Vrouwen en mannen. Behalve een man met veel meer kinderen dan hij.


Huaan

Naam: Zayar.
Leeftijd: 13 jaar.
Geslacht: Vrouw.
Soort Alf: Wateralf.
Uiterlijk.

Zayar leeft nog bij haar vader en moeder, samen met 1 zusje en 4 broertjes. Ze had nog twee oudere broers, maar die hebben allebei al het nest verlaten. Zij is de volgende.

Ze leeft onder water en het territorium van haar ouders is niet zo groot. Haar ouders zijn allebei zwak op het gebied van vechten en hebben daarom weinig kans om een groot territorium te bemachtigen. Ondanks dat haar ouders zwak zijn, wordt ze wel goed opgevoed. Hun nest bevindt zich op een onopvallende plek, jagers vinden hen dus niet zo gauw.

Omdat Zayar nu de oudste van haar nest is, weet ze al het meeste van het leven en is ze bijna klaar om het nest te verlaten. Ze weet al hoe ze het beste en onopvallend mogelijk eten kan vinden en dit het nuttigst te gebruiken.

Zayar is een Wateralf, dus ze heeft kieuwen en vliesjes tussen haar tenen. Haar huid heeft een blauw/paarse kleur. Ze is klein van lengte.

Omdat Zayar nog bij een nest hoort, zal ze niet aangevallen worden als daar geen reden voor is. Totdat ze 14 is, is ze veilig, maar wanneer ze haar nest verlaat, mag iedereen waarvan ze het territorium betreedt, haar aanvallen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen