Deel twintig.

Lilly;

De volgende morgen stond ik met tegenzin om half zeven op. Vandaag moest ik naar school. Een hele grote school, waar ik geen mens kende. Ik liep met een handdoek en shampoo naar de badkamer om een warme douche te nemen. Ik las gister in de krant dat het vandaag maar 2 graden ging worden, en wilde nog even in de warme lucht blijven hangen. Geen betere remedie dan een warme douche.
Toen ik mijn kleren aanhad, een lange broek, een coltrui en een sjaal, ging ik naar beneden om te vertrekken. Ik had geen honger dus ik wachtte aan tafel tot mama klaar was om me weg te brengen. Ik durfde nog niet alleen te gaan, best zielig eigenlijk. Maar ach. Lukas en Wouter gingen nog een paar dagen wachten. Zij durfden ook nog niet. Iris is van de eerste dag al geweest. Zij vind het hier echt geweldig. Dat is zowat het enige verschil dat Iris en ik hebben. Mama was klaar met eten en pakte de autosleutels. Iris en ik stonden op en liepen samen met mama naar de auto.
Onderweg naar school moest ik opnieuw aan Stef denken. Ik kon er niet aan doen. Hij was geen gedachte dat soms eens kwam opdwarrelen. Hij is een deel van me. Ik weet niet of we onszelf nu een ‘koppel’ mochten noemen. Ik zal hem na school bellen, en daarna zie ik wel. Ik zag het grote, oude gebouw en zuchtte diep bij de gedachte dat dàt mijn school ging worden. Ik stapte uit de auto, samen met Iris, we zeiden mama gedag en liepen richting het reusachtige gebouw. Ik moest eerst langs het secretariaat passeren, voor mijn rooster en een plattegrond van de school. Iris had beloofd om zoveel mogelijk bij me te blijven en me de weg te wijzen. Met haar ar over mijn schouder liepen we naar een bankje en zette ons daar neer. Iris duidde met haar vinger op de kaart aan in welke lokalen ik moest zijn vandaag. Ik probeerde zo goed mogelijk op te letten, maar er keken heel veel mensen naar Iris en mij en daar kon ik niet tegen. Ik heb nooit graag veel aandacht nodig gehad en als ik er te veel kreeg, werd ik pissed. Dat was nu dus het geval. ‘Iriiiiiiss’ hoorde ik een meisje schreeuwen van ver. Ik keek rond en zag toen een meisje met een lange jas, een veel te lange broek en all-stars aanlopen met haar armen gespreid. Iris rende naar het meisje toe en ze omhelsde elkaar. Die had blijkbaar vriendjes gevonden hier. “oh my god, Iris, is that your sister ? She looks exactely like you” zei het meisje nadat ze Iris had losgelaten. “Yes, that’s her !My little sister and best friend !” antwoordde Iris daar weer op en legde een arm over mijn schouder. Ik moest grijnzen. “Hi, my name is Lucy, you’re Lilly ? Right ?” vroeg het meisje terwijl ze haar hand naar me uitstak. “Yeah, I guess that’s me.” antwoordde ik en schudde met haar hand. Toen klonk de bel. Ik had het eerste uur Engels. of zoals ze het hier zeggen “English”. Ik pakte mijn tas en rooster en probeerde het lokaal te vinden.

Reageer (4)

  • Relinquish

    Eens met Fie [á]
    Ghehe,
    All-stars rocken ;D

    Snel verdeeeeeer <3

    1 decennium geleden
  • Dreamcatcher

    En toen vond het ze het lokaal niet en bleef ze voor eeuwig ronddwalen tot de geniale Loeka verdergaat ...

    1 decennium geleden
  • Boulevard

    VErder

    1 decennium geleden
  • LostFlower

    mooi

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen