Foto bij Vergeef me

Dat was idd heel gemeen.

Merlin schrikt wakker uit zijn droom. Gele ogen als bliksem vervagen naar een droombeeld, evenals de vlammen die eruit herrezen en de schreeuwende mensen. Geschreeuw veranderde in scherven, glas viel uit de hand, wijn morste en vermengde zich met bloed dat spatte uit de gebroken huid. Het was de koning, Uther, hij lag daar op de vloer. Het beeld zoemde uit, de eerste die naast de koning zat was dat nieuwe keukenhulpje. Zij had het dienblad met een wijnkan erop neergezet.
Snel sprint Merlin uit zijn bed. Gaius moet het weten!
Merlin treft Gaius slapend aan. Mompelend en woelend praat Gaius tegen zijn kussen. Wat hij ook zegt, het valt niet te verstaan.
'Gaius, wordt wakker', sist Merlin. Vlug kijkt hij om zich heen om te controleren of niemand hem bespioneert. Gelukkig blijkt de kamer op hem en Gaius na verlaten te zijn.
Gaius blijkt nog steeds muurvast te slapen.
'Gaius', probeert Merlin nogmaals. Voorzichtig schudt hij Gaius' schouder.
'Gaius, wakker worden, Gaius!'
Langzaam en duizelig komt Gaius uit zijn diepe slaap.
'Wat is er zo belangrijk dat ik wakker moet worden?', vraagt Gaius lichtelijk geïrriteerd.
'Ik zag net iets', fluistert Merlin.
'Waar?'
'In een droom'
'Een droom, maak je me daarvoor wakker? Welterusten'
'Wacht, het was geen droom, het was een nachtmerrie'
Gaius lijkt nog niet erg onder de indruk.
Merlin vervolgt zijn verhaal. 'Ik zag de koning vermoord worden. Dat nieuwe meisje, Elenora, er is iets vreemds aan haar, ik zweer het'
'Elenora, weet je dat zeker?', vraagt Gaius verward. Nu pas heeft Merlin echt zijn aandacht.
'Ik zag haar de koning vermoorden in mijn droom'
'Je weet dat dromen geen bewijzen zijn, je zou niks tegen haar kunnen doen, behalve in de gaten houden dan'
'Dat weet ik. Maar er is meer. Elke keer dat haar hand mijn huid raakt zie ik... beelden... visioenen... nare beelden, en ik zou zweren dat ik haar ogen heb zien oplichten'
'Dus je beweert dat zij een heks is?', zegt Gaius tijdens een geeuw.
Merlin haalt zijn schouders op. Wie zal het zeggen? Als Elenora daadwerkelijk een heks zou zijn, dan komt Uther daar vroeg of laat vanzelf achter. En dan duurt het niet lang voordat zij onschadelijk gemaakt zal worden. Maar de vraag is of hij het optijd weet. Voordat het hele hof vergiftigd is.
Dan maar voorproefer worden, Arthur zou niet opkijken van Merlins vreemde acties, hij is wel wat gewend. Er zou waarschijnlijk niet veel meer zijn dan een aantal beledigingen en vernederingen als gevolg. En als zijn daden terecht blijken te zijn, dan heeft hij in elk geval zijn plicht gedaan.
'Ik zal haar in de gaten houden, kosten wat het kost', zegt Merlin vastberaden.
'Veel succes, dat wordt extra veel werk en nachten doorhalen in de wapenkamer', mompelt Gaius die zich weer wilt omdraaien. 'Neem maar wat thee tegen de schrik, het zal je helpen om weer in slaap te komen'
Dat lijkt Merlin een goed idee, maar eerst gaat hij langs bij Elenora. Kijken of zij wel slaapt en niet stiekem rondsluipt in de nacht.

Reageer (4)

  • Stage

    :O, k dacht dat Elenora Merlin leuk vond! En dan... En dan.... Of word het Josh? O, en die gaat haar dan helpen ontsnappen nadat de koning op onbekende wijze sterft!

    1 decennium geleden
  • 1TWILIGHT

    Verder!xD

    1 decennium geleden
  • FearlessLove

    :O

    1 decennium geleden
  • Basim

    Waaah ikke nieuwsgierig zijn hoe het verder gaat!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen