‘Gaan zij ook allemaal naar het strand?’ ik wees naar een groepje jongens, híj stond er ook tussen. Samen met Milou, Hannah, Liset en Nicole zat ik op een muurtje ergens vlak bij het strand. Nicole was de beste vriendin van Liset en ook een hele goede vriendin van mij. ‘Volgens mij wel, laten wij zo ook gaan.’ Beantwoordde Nicole mijn vraag. We zouden met zijn vijven naar het strand gaan omdat we al vroeg uit waren. ‘Ja kom!’ Liset sprong van het muurtje af en pakte haar fiets, wij volgden haar voorbeeld. Met z’n vijven fietsten we naar het strand, waar we een goed plekje uitzochten met perfecte uitzicht op het groepje jongens van onze school.
‘Oeeh in zwembroek ziet hij er nog beter uit!’ lachte ik. Alleen Liset, Milou, Hannah en Nicole wisten dat ik verliefd was op Louis. Ik wist zeker dat wanneer ik het aan anderen ging vertellen dat dan de hele school het in no-time zou weten, en dat leek me niet echt handig.
Ik trok mijn jurkje uit en plofte neer op mijn handoek. ‘Hannah wil je m’n rug ff insmeren?’ vroeg ik. Hannah zuchtte, ‘kan je je toekomstige echtgenoot niet even vragen dat te doen?’ zei ze, maar toch pakte ze de zonnebrand. Nicole en Liset stonden op. ‘Wij gaan wel even vragen of een van hun interesse heeft om jou rug in te smeren Teskees’ zei Liset terwijl ze richting het groepje jongens liep waar híj ook bij zat. Ik kon niet horen wat ze zei, maar de jongens moesten heel hard lachen en Louis en Stan stonden op en liepen onze kant op, ik voelde dat ik rood werd. ‘Hey!’ zei Louis terwijl hij een wenkbrauwiebel deed. Stan lachte. ‘Dus, jij hebt iemand nodig die je rug insmeert?’ vroeg Stan lachend. Iedereen moest lachen, behalve ik.
‘Ja, volgens hun’ ik wee naar Liset, Nicole, Hannah en Milou, ‘wel.’
‘Ach, ik heb hele goede handjes dus ik kan je ruggetje wel even insmeren hoor! Wees maar gerust.’ Hij pakte de zonnebrand en ging op mijn kont zitten en smeerde mijn rug ik. Ik deed snel een schietgebedje dat hij daar nog heel lang bleef zitten.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen