Foto bij Oordeel

Kudo's en reacties (flower)

Josh houdt haar tegen.
'Hoe kun jij gaan?'
Elenora rukt zijn arm los.
'Ik moet wel, ik heb geen keus'
'Er is altijd een keus, je hoeft niet naar de slachting te gaan van jouw eigen volk', beweert Joseph dekende aan het noodlot wat ooit het meisje te wachten stond.
'Je hebt gelijk. Ik heb een keus. En ik kies ervoor om bij deze executie aanwezig te zijn om te zorgen dat er niks verdachts aan mij is. Het is notabene de prins die mij gevraagd heeft'
'Ik snap het. Wel via Gaius via Merlin', zegt hij met een lach. Elenora trekt een beschaamde lach.
'Zo idioot'

Arthur staat al klaar om Elenora te escorteren naar het balkon. Ongewennig hupst het meisje naar hem toe, leunend op Josh. Arthur loopt hen tegemoet.
'Ik neem het vanaf hier van je over', zegt hij met een knipoog.
Opeens ligt Elenora in de armen van de prins, die bereid is haar het laatste stuk te dragen. Ze voelt haar gezicht rood worden van schaamte. Opgetild worden door een prins is niet iets van alledag. Zeker niet door een prins als Arthur. Hij zet haar neer op een stoel waar zij een geweldig uitzicht heeft over de mensen.
Zij ziet de massa uiteenwijken om een man met een verweerd gezicht door te laten. Heel even kijkt hij haar in de ogen, waarin zij zien dat zij hetzelfde zijn.
Vertraagd en deinsend loopt het slachtoffer op zijn doodvoninnis af. Dapper houdt Elenora haar ogen open. Het harde licht laat haar tranen. Daar, precies daar, had zij kunnen staan. Ooit zal het noodlot haar inhalen. Zal de bijl haar hoofd scheiden van haar lichaam.
Niet vandaag.
Vandaag is het slechts een vreemde man in haar ogen. Misschien wel de vader van enkele kinderen en de geliefde echtgenoot van een warme vrouw.
De beul heft de bijl die neerslaat op de nek van de arme man.
Mensen wenden in walging hun hoofden af wanneer het bloed omhoog spat. Als een van de weinige kijkt de koning, zonder enig vertoon van emotie, toe.
Wreed, dat is die man. Het is niet mogelijk om zo te kijken terwijl het leven van iemand genomen wordt. Zal deze man ook haar zo bruut van het leven beroven als hij erachter komt wat zij ziet? Dat zal betekenen dat om te leven... nee, zij kan toch niet moorden om te leven. Niet voor zichzelf.

Reageer (3)

  • Stage

    niet doen Elenora, niet doen!!!

    1 decennium geleden
  • Basim

    ohhhh.
    snel verder!

    1 decennium geleden
  • FearlessLove

    Poor her

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen