Foto bij I Love You ( aangepast )

sorry voor het korte stukje :$

Alec en ik kijken nog naar mijn favoriete film. Of eigenlijk: ik kijk terwijl Alec met mijn haar speelt. Ook zit hij de hele tijd liefdevol naar me te glimlachen. Net op het beste stuk van de film, zet Alec de DVD op pauze. Hij neemt mijn hand vasten leidt me naar de voordeur.
' Krijg ik geen ritje op je rug vandaag?' vraag ik met een zielig stemmetje. ' Ik wil je er best één geven, maar dat zou je jurk nogal verpesten. Het is toch niet zo ver'. ' Het?' vraag ik.
'Waar sleep me je mee naartoe?' vraag ik. ' Ergens', is zijn antwoord. We stappen maar een paar honderd meter voordat we aan een felverlicht restaurantje komen. Ik ben opnieuw stomverbaasd. ' Zullen we?' vraagt hij. Ik haak mijn arm bij hem in. Met moeite. Want hij is zo'n dertig centimeter groter dan mij. Hij trekt me mee naar binnen. Een vriendelijke vrouw leidt ons naar onze gereserveerde tafel. Ik neem de lasagna en een Cola Light. Hij neemt hetzelfde.' Heb je geen zin in een glas wijn?' vraagt hij, een beetje verbaasd. ' Niet echt. Ik vind het niet eens lekker'. We praten nog verder tot iemand ons eten komt brengen.' Hoe krijg je dat weg?' vraagt hij enigszins bewonderend.' En jij dan.. Je gaat die toch niet laten staan'? Hij neemt een hap van zijn bord. Die slikt hij zonder moeite door.' Ik kan het wel eten, maar ik vind het gewoon niet lekker. Het heeft geen smaak voor me'.

Like an hour later

Alec betaalt de rekening en helpt me van m'n stoel af. Hij neemt mijn hand vast en we wandelen naar buiten. We gaan terug naar huis door hetzelfde bos waardoor we zijn gekomen. Opeens houdt Alec me tegen. Hij gaat op één knie zitten. ' Alec, sta op', zeg ik, denkend dat hij een grapje maakt.' Ik weet dat dit totaal gestoord klinkt..' begint hij, ' Maar ik ken de vorm van je gezicht. Ik weet hoe je stem klinkt. Het geluid van je lach, het geluid als je huilt. De kleur van je ogen zijn de mooiste die ik ooit heb gezien. En ik ben verliefd op je. Ik weet dat je pas zestien bent en ik zeventien maar..' hij haalt een fluwelen doosje uit zijn achterzak.' Wil je de mijne zijn? Voor altijd'? Hij opent het doosje. Daarin ligt de mooiste ring die ik ooit heb gezien. Hij is bezaaid met kleine, zwarte steentjes. Mijn keel zit dicht door de enorme krop die ik daar heb zitten. Dus als antwoord sla ik mijn armen om hem heen, en hou hem heel dicht bij mij.

Reageer (1)

  • Lovelessme

    door dooor door, super leuk <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen