De geur van het eten dat enkele seconden geleden op tafel is verschenen dringt mijn neus binnen en zorgt ervoor dat mijn buik begint te knorren. Blaise Zabini, die aan mijn linkerkant zit, grinnikt. 'Lach me niet uit.' Verontwaardigd geef ik hem een klap tegen zijn arm in de hoop dat hij ophoudt. Helaas voor mij heeft het niet het gewenste effect. Het zorgt er alleen voor dat hij nu hardop begint te lachen. 'Is het grappig?' Een koude stem doet me opkijken. Als ik zie van wie de stem afkomstig is verslik ik me in de hap die ik zojuist genomen heb om mijn honger te stillen. Het witblonde haar van de jongen die tegenover ons is gaan zitten zit perfect in model en zijn grijzige ogen kijken minachtend. Ik draai automatisch mijn hoofd weg. Draco Malfoy. Hij is ongetwijfeld de bekendste Slytherinstudent. Er word veel over hem gefluisterd. Sommige zeggen dat hij zich heeft aangesloten bij de Dark Lord, maar niemand weet of dit echt waar is. Wat ik wel weet is dat je uit zijn buurt moet blijven als hij je niet mag. Hij heeft er geen problemen mee om andere leerlingen te vervloeken of hen op een andere manier het leven zuur te maken. En laat hij mij nou net niet mogen.
Ik draai me om en richt me op Ella. Met smaak eet ze een stukje gebraden kip terwijl ze druk in gesprek is met twee andere meisjes waarmee wij onze slaapzaal delen. Ze zijn erg aardig, en ik kan het over het algemeen goed met hun vinden. Ik buig me een stukje naar voren en probeer het gesprek te volgen.
'Ik vind hem er niet verkeerd uit zien.' Gisele, een meisje met lang blond haar en grote bruine ogen, werpt een stiekeme blik op Draco. Als ze merkt dat hij terug kijkt strijkt ze verlegen een paar plukjes uit haar gezicht en glimlacht ze lief naar hem. Tracey schudt lachend haar hoofd, waardoor haar donkerrode krullen vrolijk op en neer dansen. 'Je kan niet zeggen dat hij lelijk is, toch?' Ze kijkt ons vragend aan. Ella grinnikt. 'Ik vind hem leuker.' Zegt ze terwijl ze wijst naar een jongen die een eindje verderop zit. 'Ja, dat kan.' Gisele haalt haar schouders op. Hierna eet iedereen in stilte verder, genietend van het perfect bereide voedsel.


In dit hoofdstuk gebeurd niet echt iets. Het verhaal moet nog een beetje op gang komen.

Reageer (6)

  • Dothraki

    Hihi ik ben echt benieuwd naar wat er allemaal gaat gebeuren :3

    1 decennium geleden
  • nijntjee

    je schrijft echt heel mooi (H)(flower)

    1 decennium geleden
  • xDestine

    Wel echt heel leuk geschreven! Snel verder!! :)

    1 decennium geleden
  • Damare

    ME LIKEY!! Snel verdeer?? Volg je trouwens de verhallijn van de boeken?

    1 decennium geleden
  • harryisnietecht

    Nu weten we tenminste dat we in boek 6 zitten... ;) Snel verder, je hebt talent!(Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen