Foto bij Page 1

Page 1

“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”


Volk, overal mensen, rond mij, tegen mij, op de vloer tegen de muur. Dankzij Marcus waren we binnengeraakt in de megahippe discotheek. Emma en Libby waren in de mensenmassa verdwenen en Remus stond hyper op en neer te springen. Als ik hem niet kende zou ik zweren dat hij aan de drugs zat, gelukkig voor mij was hij gewoon een hyperactieve homo.

“Ik zweer het Li, dit is de vetste discotheek van heel Londen, alle celebrities die bekend zijn en willen zijn komen hierheen.” Ok, hij kon nog hyperder worden dan hij al was… zucht. Ik was hier niet goed in, luide muziek, drukte,… nee geef mij dan maar een knusse zetel (of gewoon ergens zitten, ook goed) en een goed boek. “Kom we gaan verder naar voor” schreeuwde Marcus in mijn oor. “Zot? Daar krijg je tinitus van” Marcus keek me aan alsof ik hem zojuist de relativiteitstheorie uitgelegd had. En trok me toen verder mee naarvoor, ondanks de protesten. “Laat je gewoon wat los, Lia, je leeft maar 1 keer.”

Ok, één avond kon vast geen kwaad. De biertjes, cocktails, een fles champagne volgde en ik begon al aardig dronken te worden toen er een jongen (ok, heel mooie jongen) op me afkwam en begon te dansen. We draaiden wat om elkaar heen en dansten een beetje (of iets wat erop leek). Toen hij ineens veel te dichtbij kwam met zijn gezicht. Ik was zat, maar nuchter genoeg om te weten dat dit zo niet mijn eerste kus ging worden. Ik duwde hem weg.

Voor diegene die nu niet kunnen volgen, ik was nog nooit gekust, ik geef het toe. Het is niet dat ik een nerd was in het middelbaar. Maar nooit was een jongen geintresseerd geweest en ik zelf had wel een een ‘crush’ gehad maar het was op niets uitgelopen (het liep meestal uit op staren naar een jongen, die je vervolgens negeerde omdat je zat te staren). En ik wou wel een vriendje, maar het kwam er niet van.

Terug in de discotheek nu. “Waarom?” zei de jongen , die was ook al lichtelijk aangeschoten. Ik wou iets zeggen maar toen. “Oh, never been kissed before?” ik zweer het ik wou het ontkennen, maar mijn reactie kwam net te laat. Het ene moment stond ik nog op de plakkerige discotheekvloer, het volgende moment werd ik op een box getrokken door de mooie (iets minder lieve) jongen. Hij schreeuwde zowat door de zaal. “Dit mooi meisje is nog nooit gekust, vinden jullie dat kunnen?” heel de zaal maakte bezwaar. Oh boy, het volgende moment drukte knappe (nu heel stomme) jongen zijn lippen ruw op de mijne.

Voor hij (misschien ikzelf) ook maar doorhad wat er gebeurde, gaf ik hem een klap op zijn gezicht. Aan de reactie van het publiek te horen moet het een serieuze klap geweest zijn. Ik merkte er niet veel van. Boos sprong ik van de box en rende ik naar buiten. Zo van slag door wat ik gedaan had, begon ik te huilen. Ik voelde me in een klap nuchter. ‘Lia, Lia, wacht nu toch.” Remus kwam haastig achter me aan gelopen. “Rem, ga terug, waarom zou je achter mij aanlopen, het zielige, saaie, nerderige meisje, dat nog nooit gekust WAS.” Remus probeerde me terug te leiden naar de discotheek maar ik weigerde. “Komaan, Li, je bent juist allesbehalve wat je opnoemde. Je bent het meest eigenwijze, inteligente meisje dat ik ken.” Ik wandelde stug door in de richting van de taxi’s aan de ingang van de discotheek. “mijn eerste kus moest speciaal zijn. Niet veroorzaakt door een dronken gast waar ik niet van hou”. We kwamen aan bij de taxi’s. “Li, maar het gaat nooit zoals in jouw boeken, niet in het echte leven.” Zei Remus. “Misschien niet nee, maar een beetje hoop mag ik toch wel koesteren? Ga terug naar binnen Remus, zeg maar tegen Marcus dat ik het heel lief vond dat ik mee mocht en amuseer jullie nog ”. Dat gezegd zijnde stapte ik in de taxi, die me thuis bracht.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen