Foto bij Page 4

Page 4

“Love looks not with the eyes, but with the mind.”


“Dus, hoi, Nicholas Jonas, aangenaam en jij bent?” hij steekt zijn hand uit. Ik neem hem aan “Lia Grey, aangenaam”. Zijn warme hand houd de mijne juist iets langer vast dan nodig is. “Dus wat was dat van Mr Darcy die Elisabeth Bennet opat ?”. Ik voel een lichte blos naar mijn wangen stijgen. “Nou, als eerste, niet te geloven dat je Pride& prejudice gelezen hebt, een jongen, die dat boek gelezen heeft, ok, Mr. Darcy is mijn dikke, luie kat en Elizabeth is een, nu dode, goudvis en tot nu toe leeft Jane Bennet, ook een goudvis, nog altijd, heb jij eigenlijk huisdieren?”ondertussen zijn we aan onze 2de kop koffie en Nicholas heeft weeral geweigerd om mij te laten betalen, ik begin hem een echte gentleman te vinden. We vertellen elkander zowat heel ons levensverhaal, hoe ik hier in Engeland terechtgekomen ben, hoe hij van popmuziek uiteindelijk in musicals beland is, waar ik werk, wat hij op dit moment doet…

Zo zitten we nog een hele tijd te praten. Ik kijk op mijn horloge, ow. “Shit, ik bedoel, ik moet naar mijn werk, ohnee en nu ben ik niet aan huiswerk gekomen.” Ik begin alles in mijn onmisbare tas te proppen en sta haastig op. “Wacht… ik zal je brengen, ik heb vandaag toch een vrije dag.” Nicholas drinkt zijn kop koffie snel leeg en haast zich om de deur voor me open te doen. “Je hoeft dit echt niet te doen, Nicholas, ik werk maar in een boekenwinkel en…” de rest van de zin gaat verloren omdat hij me tegenspreekt. “Hé, maakt me niet uit waar je werkt, ik wil je wel eens bezig zien in je habitat.” Ik geef hem plagend een duw in zijn zij. Het leven neemt rare wendingen, ik ben een verlegen meisje, maar 3 uur met hem in een café en ik bloei open. Hij doet iets met me en ik weet niet wat er nog gaat komen en wat ik ervan moet denken.

“Goedemiddag mevrouw Twain, sorry dat ik wat te laat ben” Ik loop de winkel binnen en de oude dame kijkt opgelucht. Ze houdt van haar winkel met hart en ziel maar ze is in de namiddag te moe om nog veel te kunnen werken. Daarom heeft ze mij aangenomen nadat ik bijna 2 dagen in de winkel gekampeerd heb. Ik was hem bij toeval tegengekomen in de eerste dagen dat ik in Londen woonde. Hij is magisch mooi, echt wat je van een boekenwinkel verwacht.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen