Foto bij De 100e Hongerspelen - 56

Katniss haalde opgelucht adem. Vania en Ian waren veilig nu, allebei renden ze in de richting van het bos. Nooit was ze zo bang geweest. Ian die daar stokstijf bleef staan… Ze hoopte dat ze de kans nog zou krijgen Selm uit acht te bedanken. En dan Vania, die werd aangevallen door Adan. Dristan die haar redde en daar zelf het leven bij liet. Ze begreep er niets van, waarom beschermden de anderen hen? Ze zag dat Xandrijn ook weg was. Rue stond echter nog stijf op haar plaat. Katniss wendde haar ogen af en keek naar hoe Vania en Ian zo ver weg renden als ze konden, het bos en de bergen in, veiligheid. Voorlopig dan toch. Ze wilde absoluut niet zien hoe het kleine meisje stierf.

***


Rue was doodsbang. Iedereen was met elkaar aan het vechten. Er had zelfs iemand Vania aangevallen! Ze zag iemand met een mes op haar afrennen, maar stijf van angst reageerde ze totaal niet. Het mes vloog op haar af. Ze was dood, wist ze. Ze was jong, maar niet te jong om dat te beseffen.
“Kom mee, ik breng je naar Vania”, hoorde ze plots iemand zeggen. Een vrouw had haar bovenarm vast en sleurde haar mee. Tussen hen en de hoorn lag iemand op de grond met het mes in zijn buik. Rue rende zo snel ze kon om de vrouw te volgen, maar struikelde vaak.
“Kom op, Rue, loop zo hard je kan”, werd ze aangemoedigd.

***


Katniss hoorde Toista opgelucht zuchten.
“Rue en Xandrijn zijn veilig”, deelde hij mee. “Het scheelde maar een haar. Die man uit drie sprong ertussen toen iemand een mes naar haar wierp. Hij heeft het niet overleefd.” Katniss kon het amper geloven. Rue was veilig! Alle drie de tributen die ze wilde beschermen hadden het bloedbad overleefd.
“Maar waarom beschermt iedereen hen?”, vroeg Katniss niet-begrijpend. “Dristan heeft zijn leven voor Vania gegeven en Selm bracht Ian terug bij zijn positieven.”
“Geen idee”, zei Peeta. “Dat begrijpen we later nog wel, gok ik.”
“Ik hoop het maar”, zuchtte Katniss.

Reageer (6)

  • NEWgirlS

    tis ook beter da ze ni van et plan afwete snel verder

    1 decennium geleden
  • xKimberley24

    Omg ik ging al hyperventileren toen ik las dat Rue daat nog stond :(
    THANKYOUU DAT ZE NOG LEEFT (K) Nu mag ze niet sterven he jankt

    1 decennium geleden
  • Mallory

    YOEHOE!!!!!!! Kheb wifi in mijn hotel, kan ik lekker verder lezen!!!!

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Tja Katniss rinkeld er nog geen belletje? Het is OORLOG

    snel verder

    1 decennium geleden
  • Louriox

    Ik was heel even bang dat Rue zou sterven hoor, gelukkig leeft ze nog (:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen